Starogard Gdański, Skarszewska 5, Browar Kociewski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13952

Do tej pory 3 edycje odbyły się w ośrodku w Iwicznie (na obrzeżach Borów), którym władają ci sami ludzie.
    Nie ma się co napalać na festiwal, bo piwa będą tylko z Kociewskiego. Może za rok wymyślą coś na większą skalę. To po prostu biesiada z lokalnym piwem.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Wafelki już są.
      Za to przynajmniej do środy nie będzie butelek na wynos.
      Lager i Pils w bardzo dobrej formie.
      Znajomy narzekał kilka dni temu na pszenicę (kwaśna), więc tej nie próbowałem.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

Dzisiaj na kranach zagościło sezonowe ale.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Zamiast boka, czy jako piąte?
          Jak się nazywa i jakie ma parametry?
          Last edited by Pendragon; 2016-08-09, 15:28.

Comment

• Jimmy_jb
            • 2005.11
            • 911

Piwo będzie jako piąte. Nazywać się będzie Saison Ale. 14* Blg ekstraktu, jasne, średnio nachmielone.

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Saison? Czyli zdziczało?

Comment

• Jimmy_jb
                • 2005.11
                • 911

Korekta: nie saison tylko sezonowe. Przepraszam za pomyłkę.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Tak czy siak, albo miałem zły dzień, albo piwo fatalne. Moim zdaniem nie powinno trafić do sprzedaży. Totalnie wyprute z wszystkiego. Wytrawne, taniniczne, gorzkie, cienkie , wodniste, odfermentowane na maksa. Do tego nie czyć wcale górnej fermentacji. To jest 14-tka? Bez jaj, dałbym temu piwu 11 max.
                  Konkretna ocena pójdzie, gdy piwo zostanie dodane do bazy, ale aż żal to robić

Tego dni nic mi nie smakowało, więc albo to piwo - pite jako pierwsze - zryło mi kubki, albo faktycznie jest do dupy. Dałbym mu za jakiś czas drugą szansę, ale z powodu zaczynającego się za tydzień urlopu chyba nie będzie mi dane.

Z innej beczki - nowe menu wydrukowane na 2 razy mniejszym formacie spowodowało drżenie mego serca, gdyż cena na nim za duże piwo wyniosła 8 zł, tymczasem na rachunku wciąż dostałem 7 (za tego nieszczęsnego "ale'go" o 1 zł więcej), więc o co kaman? Antycypcja? W ostatni piątek była promocja w postaci 6 zł.

W środku tygodnia od godziny 19 do 20 w lokalu 40-50 osób, więc jest dobrze.
                  Last edited by Pendragon; 2016-08-10, 21:30.

Comment

• skandal
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.05
                    • 1439

Pendi raczej nie miałeś złego dnia. Ja byłem tam z 2 tyg temu. Wszystkie piwa niskich lotów. Co do jedzienia ok, no może oprócz sosu BBQ który był po prostu keczupem albo koncentratem pomidorowym. W innym daniu miały byc pieczarki a były leśne grzyby i mieso było nie dopieczone. Obsługa nadrabia błędy. Dostałem zamiast zamówionej pszenicy pilsa i w ramach zadośćuczynienia pszenicę dostałem gratis. Oby się poprawiło piwo bo miejsce przyjemne i chciałbym tam jeszcze wrócić.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

Pisząc "piwo fatalne" odnosiłem się tylko do ostatnich wpisów o nowym ejlu. Zastrzeżeń co do pilsa i lagera nie miałem, chociaż pite zaledwie 4 dni wcześniej smakowały mi dużo bardziej. Zresztą i wycieczka z Czech też była wtedy zadowolona. Trzeba dodać, że były to wtedy wersje bardziej mętne, zatem chyba inny tank lub piwo po burzliwym przelaniu do tanka wyszynkowego zdążyło się nieco sklarować.
                      Ja akurat mam zastrzeżenia do obsługi. Zdarzają się piwa niedolane, ale trzeba też przyznać, że dla odmiany potrafią nalać szczodrze sporo ponad kreskę. Zdarza się też poczekać z 15 minut na pojawienie się kogoś przy stoliku, ale zazwyczaj nie zajmuje to więcej niż minuty, dwóch. Wszystko zależy od ruchu, lepiej przyjść od 12 do 18.
                      Jak widać w każdym elemencie panuje czysta loteria.

Comment

• MLT
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.12
                        • 1049

Tak jak Pedragon odradzam picia ale'a. Nie posłuchałem jego opinii i musiałem się z tym piwem męczyć. Co do pozostałych piw nie były złe.

Comment

• bartoszm
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2013.06
                          • 10

Miejsce odwiedzone w ostatni weekend.

Piwa bardzo poprawne, pils i lager ok. Mi akurat ale smakowało, w przeciwieństwie do bocka, które było moim zdaniem troszkę za ciężkie. Piwa można kupić na wynos, butelki 0,5, komplet etykiet, firmowy kapsel, prezentują się bardzo dobrze.

Sam obiekt świetny, lokalizacja bardzo fajna, w środku można spokojnie obejrzeć kadzie i inne.

Polecam pizze, która była bardzo, bardzo smaczna.

Comment

• Jimmy_jb
                            • 2005.11
                            • 911

Od dzisiaj na kranach nowa warka Boka. Wersja butelkowa od poniedziałku.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jak już pisałem - na Rynku otwarty został ogródek.
                              Sezon letni minął, więc i ogródek Browaru Kociewskiego na Rynku też zniknął.
                              Last edited by Pendragon; 2016-09-19, 11:15.

Comment

• pebejot
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍺
                                • 2010.01
                                • 1588

Browar odwiedzony w sobotę 8 października i same pozytywne wrażenia.

Do wyboru było 5 piw: Pils, Lager, Pszeniczne, Ale i Bok.
                                Wszystkie ok, oprócz pszenicznego, które ledwo dopiłem.

Bardzo dobre jedzenie (polecam zupę piwną) i przemiła obsługa.
                                Od sympatycznej pani kelnerki dostałem komplet etykiet w prezencie

Comment

Przetwarzanie...
                                X