Na krany wrócił Bok a za to skończyło się Pszeniczne - nowe będzie pod koniec miesiąca.
Starogard Gdański, Skarszewska 5, Browar Kociewski
Collapse
X
-
Trzeba dodać, że ono faktycznie będzie nowe, bo na innych drożdżach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Ale to już to na drożdżach z FM?Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-11-25, 16:15.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Trzeba będzie stestować.
Comment
-
-
Dziś trafiłem na warzenie nowego piwa, którym ma być czerwony lager. To dzieło "wkupne" nowego pomocnika piwowara. Myślę, że będzie przypominać pewne czerwone piwo z południa kraju, a może nawet i nawiąże sentymentalnie do elbląskiego EB Reda?
Pszenica na drożdżach z FM smakowitsza, blisko niemieckiej klasyki, ale póki nie zostanie zwiększony ekstrakt, to jednak nawet drożdże nie pomogą w braku ciała. Za mało gazu, piwowar wie o tym i się poprawi.
Lager ok.
Bok przyjemny, dziś najlepszy w ofercie.
Pilsa nie próbowałem.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2016-11-30, 16:20.
Comment
-
-
Kórunek - a cóż to za nazwa? Z gwary kociewskiej?
Comment
-
-
Ta data to taka naciągana
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziKórunekPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziKurónek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziUstalcie, kórde , jak to się w końcu pisze...Ostatnia zmiana dokonana przez Maremali; 2017-02-24, 18:47.
Comment
-
Comment