Albowiem jako na górze, tak i na dole.
Starogard Gdański, Skarszewska 5, Browar Kociewski
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Powinieneś znać, w końcu mieszkasz w strefie przygranicznej
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Browar odwiedzony tydzień temu, 27 czerwca, niedługo po otwarciu, więc było jeszcze pusto. W ofercie 5 piw: pils, lager, ciemne (Kuronek), pszeniczne, koźlak (Bok Kociewski). Dostępna deseczka degustacyjna z wszystkimi piwami w cenie 12 zł. Za pół litra liczą sobie 8 zł, za 0,3l. - 5 zł. Niby to oczywistość, że w mniejszych miasteczkach nie można grzać z cenami tak jak w większych, ale jednak nie wszyscy się tego trzymają, więc przyjemne ceny poczytuję Kociewskiemu na plus. Jakościowo - OK, bez szału (no bo i style nie są szałowe), ale wypiłem ze smakiem.
Browar to część większego kompleksu, mieszczącego też hotel, kręgielnie i inne. Jakiś zmyślny biznesmen tam działa dostępne jest też jedzenie, w cenach dość wysokich, zaskakująco wysokich porównując z cenami piwa, niestety nie wiem jak jest w kwestii ilość/jakość bo nie próbowałem.
Całkiem przyjemne miejsce.
Comment
-
-
Butelki tylko na miejscu + w Tczewie w restauracji hotelu Przystań.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziPiwo z Browaru Kociewskiego w butelkach można kupić w hotelu Zatoka na Orunii.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
No proszę, a już straciłem nadzieję na jakieś nowości z Kociewskiego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziOd dzisiaj na kranach nowe piwo - APA. Ekstrakt 12, alkohol ok. 5%, chmielone Amarillo i Citrą.
Comment
-
Comment