Kilka tygodni temu w Sopocie pojawił się czeski lokal. Czeskie piwo i czeska kuchnia.
Piwna oferta rozczarowuje. 4 krany ze Skalakiem - jasną 10 i 12, ciemną 13 i jakiś wiśniowy. Do tego w butelkach kilka odmian Svijan i Primatora. Ostatnio pisali coś o rozszerzeniu oferty o Budvara i Staropramena. Nie wiem jednak czy to butelka czy beczka. Nie zmienia to postaci rzeczy, że rozczarowująco.
Obrazu rzeczy dopełnia jeszcze ich strona www, gdzie mimo mojej interwencji nie zdjęli wpisu o tym, że piwa mają np. "12% ekstraktu chmielowego"
Brak wiedzy piwnej dokumentuje jeszcze zdjęcie ściany z wypisanymi piwami, gdzie przy 10-tce napisali svetly l. czyli ze niby leżak, gdy tymczasem w Czechach leżakiem może być określone tylko piwo o ekstrakcie 11-12. A ponoć prowadzą to jacyś Czesi...
Jeśli chodzi o jedzenie, to mamy tu czeską klasykę: utopenec, nakládaný hermelín, tlačenka, česnečka, smažený sýr, vepřový guláš, svíčková na smetaně i inne - w tym np. różne rodzaje własnych kiełbas.
To wszystko piszę na podstawie ich www i facebooka, bo czasu nie było by tam zajechać. Może lepsze piwo by mnie skusiło.
nd-cz: 12-22, pt-sb: 12-23
facebook
Piwna oferta rozczarowuje. 4 krany ze Skalakiem - jasną 10 i 12, ciemną 13 i jakiś wiśniowy. Do tego w butelkach kilka odmian Svijan i Primatora. Ostatnio pisali coś o rozszerzeniu oferty o Budvara i Staropramena. Nie wiem jednak czy to butelka czy beczka. Nie zmienia to postaci rzeczy, że rozczarowująco.
Obrazu rzeczy dopełnia jeszcze ich strona www, gdzie mimo mojej interwencji nie zdjęli wpisu o tym, że piwa mają np. "12% ekstraktu chmielowego"
Brak wiedzy piwnej dokumentuje jeszcze zdjęcie ściany z wypisanymi piwami, gdzie przy 10-tce napisali svetly l. czyli ze niby leżak, gdy tymczasem w Czechach leżakiem może być określone tylko piwo o ekstrakcie 11-12. A ponoć prowadzą to jacyś Czesi...
Jeśli chodzi o jedzenie, to mamy tu czeską klasykę: utopenec, nakládaný hermelín, tlačenka, česnečka, smažený sýr, vepřový guláš, svíčková na smetaně i inne - w tym np. różne rodzaje własnych kiełbas.
To wszystko piszę na podstawie ich www i facebooka, bo czasu nie było by tam zajechać. Może lepsze piwo by mnie skusiło.
nd-cz: 12-22, pt-sb: 12-23
Comment