Sprzęt już stoi na miejscu od kilku miesięcy (października?). Jeśli załatwili wszystkie papierki, to nie widzę przeszkód by startowali od razu z własnym piwem.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Sprzęt już stoi na miejscu od kilku miesięcy (października?). Jeśli załatwili wszystkie papierki, to nie widzę przeszkód by startowali od razu z własnym piwem.
Jak też
Zadzwoń do nich, zapytaj kiedy warzą i napisz na forum.
No i dobra. "Zadzwoniłem" przez facebooka. Termin marcowy nie jest pewny, ale wysoce prawdopodobny. Bez własnego piwa nie wystartują. Takie otrzymałem zapewnienie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
No i dobra. "Zadzwoniłem" przez facebooka. Termin marcowy nie jest pewny, ale wysoce prawdopodobny. Bez własnego piwa nie wystartują. Takie otrzymałem zapewnienie.
Jednakowoż filmik reklamowy umieszczony przez nich na fb taj jakby sugerował, że to już i warzenie niemal ruszyło. Rozumiem, że raczej idzie o podkręcanie oczekiwań...
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Sierpniową eksplorację nowych browarów Pomorza Zachodniego wypadło mi zakończyć 30.07.2019 w Gryficach. Browar Folga jest częścią dość sporego kompleksu hotelowo-restauracyjnego, powstałego na bazie dawnych magazynów, a oddalonego około 600 m od dworca kolejowego. Piętrowe budynki z czerwonej...
W Szczecinie piwosz ma co robić i nudzić się nie może. Nachodzić się też specjalnie nie musi bo 4 browary znajdują się w ścisłym centrum miasta w odległości max 600 m od siebie.
Browar pod Zamkiem w odległości 200 m za sąsiada ma Wyszaka mieszczącego się w piwnicach historycznego...
W Stargardzie (Szczecińskim) bywałem kilka razy, jednak generalnie w kwestiach kolejowych. 26.07.2019 przyjechaliśmy z Wojtazzem (oczywiście pociągiem) by zwiedzić i napić się piwa w jednym z dwóch ostatnio powstałych w tym mieście browarów ale jedynym restauracyjnym. Przy okazji spaceru...
Od 10.08.2020 z zacną ekipą w postaci Promila i Docenta wybraliśmy się na kilka dni Podlasie, m.in. do Hajnówki. Można by powiedzieć - NARESZCIE! Bo niesamowicie sympatyczny człowiek jakim jest właściciel i piwowar browaru Markowego czyli Marek Dziubonos, zapraszał nas już wielokrotnie....
Comment