Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10867

Gdańsk, Aleja Grunwaldzka 135a, Marynarz Sklep/Bar

Takiego lokalu w 3mieście mi najbardziej brakowało. Gdy trójmiejskie kufloteki znikają w zastraszającym tempie, tutaj w w gdańskim Wrzeszczu nastąpiło niecodzienne zjawisko. Otóż, od roku, działa przy dobrze zaopatrzonym sklepie z produktami ukraińskimi, klasyczna kufloteka, w której m.in. znajdują się cztery krany, z których są serwowane ukraińskie piwa. Oferta piw jest rotująca. Dziś podpięte były trzy piwa od Obolonia (jasne, ciemne, pszeniczne) oraz jasne lwowskie, jednakże lada moment będą podpięte beczki z podolskiego browaru Mykułynećkyj . Co ważne, wszystkie piwa beczkowe kosztują 10zł za pół litra. Gdyby komuś było tego mało, na spragnionych piwoszy oferta jest poszerzona również o piwa butelkowe ze wspomnianych wcześniej browarów Mykułynećkyj (10 rodzajów, po 8,5zł za flaszke), Lwowskie, Oboloń oraz z lwowskiego browaru Persza Prywatna Browarnia. Gdyby kogoś przycisnął głód, oprócz słonych przekąsek i suszonych ryb, w ofercie jest gorąca strawa (m.in. barszcz ukraiński oraz pielmieni).

Attached Files
    Piwna turystyka według abernackiego
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10867

Lokal nadal cieszy i rozpieszcza. Beczkowy Mykułynećkyj 900 był znakomity.
    Attached Files
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • darekd
      Mykułynećkyj, Barley Wine
      darekd
      Historyczny browar na Podolu, który od kilku lat eksportuje do Polski, choć w dość ograniczonym zakresie, ale są dostępne m.in. w sklepach z ukraińskimi towarami spożywczymi.
      W jednym takich sklepów kupiłem tam podchodząc trochę z dystansem, bo Barley Wine (23% ekstr., 8% alk) w cenie...
      2024-01-08, 00:20
    • darekd
      Mykułynećkyj, Lager Tradycijne
      darekd
      Ekstr. 11%, 5,1% alk.

https://brovar.org/product/lager/

Właściwie powinno być "laher" ale dziwnie to brzmi dziwnie, szczególnie że kontry mają po polsku na nasz rynek i jest nazwa lager.

Aromat - skunks (zielona butelka), słód, całość nieciekawa...
      2022-04-14, 23:20
    • dadek
      Oborniki Śląskie, Grunwaldzka 25, Browar Zbrozło
      dadek
      Majowe szlajanie się po Dolnym Śląsku oczywiście obfitowało w wizyty w browarach już znanych, jak i dla mnie nowych. Z tym w Obornikach był pewien problem gdyż w "internetach" nie było żadnego kontaktu do właścicieli. Jechać "w ciemno" nie lubię, jednak przecież na...
      2021-06-21, 21:13
    • yavo
      aleja Rzeczypospolitej 14, The Beer Store Wilanów
      yavo
      Coś dla mieszkańców Lemingradu, znanego także jako Miasteczko Wilanów. Niewielki lokal w centrum handlowym "Alto" - kilka stolików z wysokimi krzesłami, kilka stolików na zewnątrz. Kilka (cztery albo pięć) kranów, mecze na żywo, do tego całkiem przyzwoicie zaopatrzony sklep....
      2021-05-25, 13:27
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...