W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno koźlak). Można zamówić deseczkę, ale ta ma tylko 3 gniazda na pszenicę, ciemne i do wyboru trzecie. Piwom daleko do tego, aby powiedzieć, że są smaczne. Czegoś wszystkim brakuje, stąd moja uwaga przy ciemnym. Takie nazwy są w menu, gdzie brak ekstraktu, alkoholu jest za to do jakich potraw pasują. Piw na wynos na razie nie ma. Nie ma też podstawek, wizytówek. Logo jest tylko na kufelkach 0,125 ml. Pozostałe szkła czyste. Pszenica w grubym kuflu trochę nie pasuje w tego typu lokalu. Mam nadzieję, że się jeszcze wyrobią.
Rumia, Hallera 2, Browar Miejski Pompa
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
E: 12, 5%
A: 4, 7%
Firmowy kapsel, butelka jak na fotce, na kontrze "skala" na której umieszczono parametry: słodowość, goryczka i - Bóg raczy wiedzieć, co to jest i w jakich jednostkach się to mierzy - pijalność.
Piwo o barwie ciemnego brązu do czerni, kolor nieprzejrzysty,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-09, 18:14 -
-
Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
-
Channel: Warszawa
2022-06-22, 19:19 -
-
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....-
Channel: Śląskie
-
-
Od dawna miałem zamiar doliczyć się ostatecznej liczby browarów w Polsce na przestrzeni lat.
Granice wyznaczyłem sobie na lata 1989, 1945 i 1918/1920.
Co do roku 1989 zostało to już omówione w pobocznym temacie.
Tutaj chciałbym się zająć granicą na 1945r. Na II RP jeszcze...-
Channel: Historia
-
- Loading...
- Koniec listy.