Poddąbie, Karczma

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wriggle
    Porucznik Browarny Tester
    • 2002.12
    • 322

Poddąbie, Karczma

W województwie Pomorskim najsympatyczniejszym kurortem jest Poddąbie, ok. 12 km na wschód od Ustki. To malutka miejscowość, otoczona lasem, z super plażą o wysokiej skarpie. Nie ma tu setek źródełek dla piwoszy, (wszystkich knajp jest tam chyba 6) ale jedno miejsce warto zarekomendować, nie z powodu bogactwa gatunków, lecz dla tzw 'klimatu'. Miejsce nazywa się po prostu "Karczma". Można tam nie tylko napić się piwa, ale też zjeść i pomieszkać. Sprzedają, o ile pamiętam, Żywca i Tyskie (beczka) oraz koło 6-7 gatunków butelkowego. Ale skromny asortyment piwa rekompensuje fakt że jest ono zawsze świeże, oraz niepowtarzalny klimat samej miejscowości. Kto raz się tam znalazł - na pewno wróci
    Attached Files
    ONE LOVE
  • wriggle
    • 2002.12
    • 322

W te wakacje też byłem i aż mi oczy wyszły z orbit jak wlazłem do sklepu... wiecie, co dla mnie, człeka Wschodu znaczą w jednym sklepie 3 rodzaje Broka, Kopernik i inne Ambery, Lech Pils oraz tuzin innych, mniej lub bardziej regionalnych piw? Może dla tych co dużo jeżdżą po kraju nie ma się czym zachwycać, ale mnie się podobało.
    ONE LOVE

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8120

Ale piwo beczkowe nie zachwyca

A co proponujesz w okolicach Kołobrzegu?
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• wriggle
        • 2002.12
        • 322

Szkoda, bo nie proponuję nic - okolic Kołobrzegu nie znam. Dla mnie pomorskie wojaże jak na razie kończyły się na Sarbinowie k. Koszalina. Jak jest tam teraz, nie wiem, ale w 2001 roku królował niepodzielnie browar Krajan.
        ONE LOVE

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
          Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
          heckler
          Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
          Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
          ...
          2023-03-22, 16:08
        • Alkoneser
          Browary restauracyjne w Polsce
          Alkoneser
          Cześć,
          mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
          2024-08-05, 11:26
        • pebejot
          Słowacja, Skalica, Komenského 408/2, Pivovar Špicer
          pebejot
          Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
          W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
          2025-01-25, 22:06
        • Shedao
          Litwa, Užukampis, Galvės g. 120, Pilialaukis
          Shedao
          Pośrodku niczego stoi przeogromna karczma, przypominająca średniowieczny zajazd, a w niej - browar.

Odwiedziłem go 2 października i niestety rozczarowanie... był zamknięty. Znaczy, nie do końca, bo wszedłem do niego, i tam przechwyciła mnie pani, która poinformowała mnie, że...
          2025-01-07, 14:02
        • Ahumba
          2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
          Ahumba
          Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
          Start
          2024-10-11
          Koniec
          2024-10-12
          Adres
          Dworcowa 11, Lublin
          2024-09-21, 16:23
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...