Mam nadzieję, że nie pomyliłem nazwy ulicy. Lokal mieści się przy samej Zatoce (świetny widok) przy ścieżce rowerowej, w parku, bliziutko Mońciaka ale już na tyle daleko, że nie docierają .... Chyba nie może być lepszej lokalizacji. Do picia Amber niefiltrowany (czasem "wychodzi"), Koźlak i Amber niepasteryzowany, wszystko za 6 PLN za 0,5 litra. ZNAKOMITE jedzenie, pyszne ciasta, świetna obsługa (BARDZO przyjazna dla dzieci, zabawiająca je i przychylająca im nieba), chyba najlepsza toaleta w polskim lokalu (kilka miejsc, przestronnie, czysto, ręczniki papierowe itp itp). Wszystko to sprawiło, że bywaliśmy tam codziennie podczas pobytu i uważamy z Miłką, że jest to najlepsze miejsce w Sopocie na PIWO.
Sopot, Mamuszki 22, Bulaj Pub
Collapse
X
-
Sopot, Mamuszki 22, Bulaj Pub
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
A to stony internetowe tego lokalu: http://www.bulaj.pl, na których znajdziemy m. in. mapkę dojazdową.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Masz rację.
Bulaj Pub to mój ulubiony lokal w Sopocie, wreszcie piwo inne niż wszędzie
pozdrawiamgolonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
-
Tak, wciąż leją, ale cena skoczyła do 8 zł;-( (stan na lipiec-sierpień 2008).
pzdrgolonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwosz306 Wyświetlenie odpowiedziA ja bylem w srode Z kija bylo Zywe niefiltrowane, Kozlak i Zlote Lwy, wszystkie po 8zl/0,5L. Zywe rzeczywiscie pyszne. Natomiast jedzenie bardzo drogie.
No ale jak ktoś spędza w Sopocie urlop, to szczerze polecam tu zjeść obiad (oczywiście z Amberowskimi piwami), wszak na urlopie nie liczy się pieniędzy
Cena piwa wciąż 8 zł (lato 2009)golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedziCena piwa wciąż 8 zł (lato 2009)
Zarówno "Trzech Braci" jak i pozostała obsługa trzyma poziom.
Tu na prawdę warto zajrzeć.Last edited by Ahumba; 2010-02-12, 22:20.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Jak zwykle miło tu posiedzieć i odseparować się od gwaru Monciaka.
Szef przygwoździł od strony plaży tabliczkę z zakazem wstępu w gaciach plażowo-kąpielowych, Julka siu... a zresztą nieważne
Złote Lwy niezłe na ten upał. Chwilowo niefiltra brakowało. Z racji temp. Koźlak tylko wieczorem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Cena piwa skoczyła niestety do 9 zł. Żywe jak zwykle pyszne, choć teraz (po sezonie) częściej filtrowane niż niefilter (nawet w weekend).
Śledź w oleju (jeden z najlepszych w 3mieście) także podrożał z 12 na 16 zł.golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedziCena piwa skoczyła niestety do 9 zł. Żywe jak zwykle pyszne, choć teraz (po sezonie) częściej filtrowane niż niefilter (nawet w weekend).
Śledź w oleju (jeden z najlepszych w 3mieście) także podrożał z 12 na 16 zł.
Na szczęście w mijającym tygodniu niefilterek był
Bardzo dobra też jest zupa rybna (13 zeta) oraz podobno (to słowa dziewczyny mojego syna) wspaniała czekolada ze śmietanką>Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment