Sopot, Monte Cassino / Skwer Kuracyjny, "Smażalnia Ryb"

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

Sopot, Monte Cassino / Skwer Kuracyjny, "Smażalnia Ryb"

Jest jest jest nareszcie otwarte już!! Lany Goch Pils!! 0,5l za 4zł. Goch i tylko Goch nie ma tam innego nawet butelkowego. Do tego dobre jedzonko za przystępną cenę. Położenie lokalu już określałem ale jeszcze raz. Jest to sam dół Monciaka. Obok starych wejść i kas na molo, idąc na molo po lewej stronie troszkę w głębi. Ale dość wyraźnie widać już od przejścia dla pieszych duży zielony namiot/dach Gocha a od strony Monciaka żółte plastikowe wiszące szyldy "Smażalnia Ryb". Wejście również od strony mola obok fontanny na "okrąglaku" (Skwerze Kuracyjnym). Otwarte do ostatniego klienta ale w granicach rozsądku (w sobote o 2 w nocy już było zamknięte). Nareszcie jest co pić w Sopocie-Jurand,Amber i Goch-miło
  • skandal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1439

No to można powiedzieć że było miło ale się już skończyło Dziś sobie wymarzyłem napić się Pilsa z Gocha-podchodze pod bar a tam na nalewaku czarna plastikowa torba... A texty barmanek i kelnerek to juz można w jakiejś księdze zapisywac. Tym razem zapytana co sie stało i czy jeszcze będzie usłyszałem "niech pan spyta prezydenta" Doszedłem do wniosku że chodzi o prezydenta miasta który wystawia zdaje się pozwolenia na sprzedaż piwa. Cudownie... W Gdynii skwaśniały tu wogóle nie ma.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
      Gdynia, skwer Kościuszki 13, Morze piwa
      ART
      Yyy... od 2016r. nie opisane?

Multitap obecnie z 13 kranami. Piwa w dobrym stanie. Dużo butelkowych/puszkowych nowości. Lokal zyskuje na klimacie jak się zapełni, wcześniej sprawia wrażenie dość chłodnego.

Dziwnie tak zastać znajomego z Opola za barem
      ...
      2023-10-17, 20:59
    • Ahumba
      Sopot, Bohaterów Monte Cassino 5, Nr 5
      Ahumba
      Na Monciaku między torami i Aleją Niepodległości otworzono (podobno ok. roku temu) Beer Pub & Coffee House.
      Duży lokal, 20 nalewaków. Jest i lager i pszenica i stouty i różnej maści apy, ipy itp. Jest też różnorodność jeśli chodzi o browary - między innymi Pinta, 4 Ściany,...
      2020-02-16, 21:15
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 11:26
    • Pancernik
      Międzyzdroje, Bohaterów Warszawa 16a, Prima Beer & Restaurant
      Pancernik
      Na parterze nowoczesnego apartamentowca , przy głównym deptaku kurortu , mieści się niedawno otwarta restauracja i browar.
      Wnętrze nowoczesne, we wszechobecnym teraz stylu loftowo-industrialnym. Przed oszkloną witryną ogródek, ale z racji "przedsezonia" jeszcze nieczynny....
      2023-05-19, 10:30
    • pebejot
      USA, Key West, 201 William Street, The Waterfront Brewery
      pebejot
      Podróżując w styczniu tego roku po różnych Stanach USA miałem okazję spędzić kilka dni na słonecznej Florydzie.
      Jeden dzień został poświęcony na wycieczkę do Key West.
      Key West jest najdalej wysuniętą na zachód wyspą należącą do archipelagu Florida Keys.
      Odległość...
      2022-06-27, 12:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...