A oprocz Jubileuszowego to chyba inne butelki tez beda?
Władysławowo, Sportowa, Belfast Bar [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Racibor z beczki znakomity. Idealnie schłodzony, goryczkowaty, z piękną pianą, idealnym nasyceniem!. Pycha
Comment
-
-
Pomorze 13.07.2008 - część IVa
Z Jastarni do Władysławowa przemiściliśmy się "sezonowym Wrocławiem". Dostępne leżące miejsca dobrze wróżyły co do dalszego etapu podróży do Warszawy. Wiedzielismy jednak, że to tylko pozory...
Nie pamiętam czy w zeszłym roku głośna muzyka nam przeszkadzała, ale w tym na pewno tak. Może dawało się we znaki zmęczenie całodzienną wycieczką a może dokładające się do muzyki tony walenia krążkiem o bandy w popularnej od kilku lat grze na stole (nie wiem nawet jak się naywa, ale głośna jest )
Oczywiście niezmiennie dostępny Władek Mocny, który niesamowicie nas zaskoczył! Wzięliśmy na drogę i maszerujac kolejnymi ulicami Władysławowa popijaliśmy go ze szklanic. Niestety katastrofalny smak...
Za to Racibor druga skrajność. Z zachwytem delektowaliśmy się tym piwem przy konsumpcji kolacji.
Na wynos zakupiliśmy Jubileuszowe w cenie 3,5zł (0,5l).
Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Pomorze 13.07.2008 - część IVb
Do pociągu na stacji Władysławowo wsiadaliśmy z nie dopitym Władkiem w dziewiętnastej godzinie wycieczki. Dostaliśmy bardzo miły prezent - w klasie 2 już zajęte miejsca stojace na korytarzach, a w klasie 1 (RegioKarnet!) zamknięty, spejalnie jakby dla nas, wolny przedział.
Tym optymistycznym akcentem żegnaliśmy Władysłwowo i zarazem ostatnie piwne miejsce na szlaku, który sobie wynaczyliśmy. Bardzo ciekawy dzień z wieloma piwnymi doświadczeniami. W Warszawie wylądowaliśmy po godzinie 4, a już o 8 usmiechnięci śmigaliśmy do pracy.
Polecam!Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...
Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?
Comment
-
-
Sam lokal jak lokal sezonowy bez uniesień ale i bez porażki. Ryba dobra i świeża. Co do piwa to mam trochę odmienne odczucia - Racibor jakis taki bez smaku, nie wyczułem w nim goryczki, trochę brak mu treści. Muzyka puszczana tak głosno, że część ludzi odchodziła ogłuszona - nie wiem czy o to chodzi właścicielom? Większośc ludzi raczyła się Belfastem. Byłem krótko więc więcej wrażeń nie ma.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Racibor (premium) 3,50 / 3,00
Władek mocny 4,00 / 3,00
Belfast 5,00 / 4,00
Belfast zielony 6,00 / 5,00
Lech i Tyskie 5,00 / 4,00
Tak swoją drogą to chyba największy wybór piwa w mieście
Może trafiłem na świeżą beczkę, ale Władek był całkiem dobry, wbrew temu co piszecie.
Butelek nie ma i już raczej nie będzie w tym sezonie. Szkoda. Dałem do zrozumienia właścicielowi, że mimo wszystko by mu się taki interes z ponownym sprowadzeniem opłacił. Sekcja trójmiejska napewno upłynniłaby z 10 skrzynek Racibora, prawda?
PS dla wtajemniczonych - kluczyk oddałem ku wielkiej uciesze personelu
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi(...)
Butelek nie ma i już raczej nie będzie w tym sezonie. (...)
Comment
-
-
No proszę - moje utyskiwania dały rezultat. Teraz tylko zdążyć dojechac tam przed końcem sezonu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziFlaszki ależ są! Jest do nabycia Racibor Premium, Pełne oraz Jubileuszowe, każde po 4zł.
Comment
-
-
Byłem przedwczoraj... Belfast mocno schłodzony i... lekko już nadkwaśniały. Racibor i Władek OK, choć Racibor smakował mi najbardziej. Zielonego nie piłem. Buda dość obskurna w porównaniu do innych na tej ulicy, ale ujdzie. Pomyłką jest 1 zł za kibelek, nawet jeśli zamówiłem jedzenie i picie
Comment
-
-
To chyba nie dałeś się zapamiętać obsłudze, bo płatne jest tylko dla osób z ulicy. Ode mnie nigdy nie żądano zapłaty.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo chyba nie dałeś się zapamiętać obsłudze, bo płatne jest tylko dla osób z ulicy. Ode mnie nigdy nie żądano zapłaty.
Comment
-
Comment