Jak by ktoś miał pragnienie napić się rosyjskiego piwka w Gdańsku to powinien udać się restauracji "kuchnia rosyjska" na ul.Długiej vis-a-vis restauracji Sfinx. Podają tam "Trzy Niedzwiedzie" z browaru Taranov /Kaliningrad/ za 6 złociszy za kufel 0,5cl.
Gdańsk, Długi Targ 11, Kuchnia Rosyjska
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Odp: Trzy Niedzwiedzie w Gdańsku
abernacka napisał(a)
Jak by ktoś miał pragnienie napić się rosyjskiego piwka w Gdańsku to powinien udać się restauracji "kuchnia rosyjska" na ul.Długiej vis-a-vis restauracji Sfinx. Podają tam "Trzy Niedzwiedzie" z browaru Taranov /Kaliningrad/ za 6 złociszy za kufel 0,5cl.
-
-
Według mnie warto!! Pifko miło sie pije, pianka jak należy, goryczka dla mnie w sam raz, voltomierzowo 5%. Polecam!!!
Comment
-
-
abernacka napisał(a)
Jak by ktoś miał pragnienie napić się rosyjskiego piwka w Gdańsku to powinien udać się restauracji "kuchnia rosyjska" na ul.Długiej vis-a-vis restauracji Sfinx. Podają tam "Trzy Niedzwiedzie" z browaru Taranov /Kaliningrad/ za 6 złociszy za kufel 0,5cl.Last edited by Maggyk; 2005-09-22, 07:00.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Wujcio_Shaggy napisał(a)
(...)
Można też nabyć w butelce, cena identyczna. Mają firmowe szklanki, ale leją w szkło Żywca... (...)
Comment
-
-
abernacka napisał(a)
Jedno pytanko! Czy "Trzy Niedźwiadki" piliście z kija czy z butli? Pytam nie bez powodu. Dwa razy barmana przyłapałem na laniu do kufla Żywca zamiast "Niedźwiadków" .
Ale to rzeczywiście grandaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Odp: gdansk
bigrobeert napisał(a)
rosyjska na dlugiej ma fatalna obsluge, ale piwo jest dobre. mozna je kupic w auchanie. swieze piwo niepasteryzowane mozna dostac w sopocie na monciaku w barze pabo i przy wejsciu na molo.bardzo dobrze zaopatrzone jest bomi w krewetce.
Ps. Jak opisujesz jakąś knajpę to łaskawie napisz, co w niej leją (mogę się jedynie domyślać, że serwują tam piwa z Ambera).
Comment
-
-
"Rosyjska odwiedziłem będąc przelotem w Gdańsku. Miejsce może wzbudzać różne emocje, bo z jednej strony jest sympatyczne, charakterystyczne i w sumie nie jakoś pieruńsko drogie, z drugiej obsługa bywa różna...
Podają specjały kuchni rosyjskiej, trzeba przyznać, że smaczne. Ponieważ miałem się dobrze prowadzić (samochodem), to wspominane tu niejednokrotnie "Trzy Niedźwiedzie" z Królewca zażyczyłem sobie w butelce, na wynos. Kosztowało to 6 złotych.
Warto jeszcze wspomnieć o kwasie chlebowym, który moim zdaniem jest pyszny i na obezcne upały ogólnie doskonały.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
W "Kuchni Rosyjskiej" Trzy Niedzwiadki stoją teraz po 5zł za 0,5l z beczki, butelkowego nie mieli narazie. Było to faktycznie to co miało być, specjalnie przylukałem czy nie leje kelnerka jakiegoś żywca.Zapuściłem żurawia za bar i sprawdziłem Ale lanie tego piwa to porażka-najpierw do pokala i to do połowy a potem do ceramicznego kufla i znow pokal do polowy i do ceramicznego.
Comment
-
-
Za namową kolegi abernacka udaliśmy się na lane "niedzwiadki" .
Niestety w ofercie było tylko butelkowe w cenie 6 zł za 0,5 l ( ale dobre i to wszak to rosyjska restauracja ) .
Z kija podają tylko Żywca, Pani za barem nie potrafiła określić kiedy moża spodziewać się lanych "niedzwiadków " ....
Comment
-
-
aaach...pamiętam. Od 3 lat nie ma tygodnia w Gdańsku, żebyśmy nie uderzyli do Rosyjskiej na Tri Miedwiedia. Nawet jak w zimie jeźdźimy z delegacją, żeby właśnie lato omówić - wizyta w Rosyjskiej to stały punkt programu. Tri Miedwiedia na pragnienie, a do jedzenia sieliodka i żarkoje
Comment
-
-
Sytuacja się nie zmienia przez lata. Nie ma szans na beczkowe rosyjskie (za to są bodajże Warka/Żywiec/Specjal...), nawet w sezonie letnim.
Tri Miedwiedia 11.5, alk. 5,0 jest w butelce za 8 zł. Kupiłem, bo nigdy nie piłem rosyjskiego piwa.Last edited by Pendragon; 2010-06-16, 17:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment