Gdynia, Jana z Kolna, Atut [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

    #16
    Wyobraźcie sobie. Biegniecie w deszczu spod ORP Błyskawica do baru Atut, na duchu podtrzymuje Was tylko nadzieja spożycia Rycerza. Ostatkiem sił, nie mając na sobie nic suchego docieracie do szynkwasu, prosicie jeden Rycerz, a pan mówi - Rycerz jest be, nie ma i nie będzie, w ogóle nikt nie kupuje.
    Kupujecie Specjala żeby zmienić smak kwaśnego deszczu na cokolwiek innego i płaczecie wraz z deszczem z zawodu i żalu za kolejnym straconym lokalem.

    A potem jeszcze porażka w Degustatorni ale o tym w innym temacie.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

    Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

    Comment

    • bastion
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2006.10
      • 1149

      #17
      Mam pytanie.
      Wobec tego, czy jest jeszcze jakikolwiek lokal w Trójmieście, z nalewanym Rycerzem ?

      Comment

      • MarcinKa
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2005.02
        • 2736

        #18
        Wczoraj w drodze powrotnej do domu odwiedziliśmy lokal z docentem.
        Jest lany Rycerz!!! Wprawdzie w czasie naszej wizyty nie mieli go, ale był niedawno i lada moment ma być ponownie. 3,5 za 0,5l. Musieliśmy się zadowolić Specjalem.
        Klimatyczna mordownia o niespotykanych rozmiarach z wielkim ogródkiem.
        Są transmisje meczy.
        To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

        Comment

        • abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

          #19
          Rycerz niezmiennie smaczny, w doskonałej cenie 3zł za kufel. Atut dorobił się nalewaka z właściwym oznakowaniem (pamiętacie jak zamawiało się Bossa?)


          Jest to nadal najlepszy lokal w mieście pod względem piwnym. Daleko Degustatornii, do ich poziomu.
          Piwna turystyka według abernackiego

          Comment

          • Twilight_Alehouse
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2004.06
            • 6310

            #20
            Oby dotrwał do lata... Bardzo chętnie napiję się Rycerzyka przy okazji przyszłorocznego Openera!

            Dużo lokali w Gdyni nie znam, ale Atut na pewno jest najlepszy pod względem klimatu
            Last edited by Twilight_Alehouse; 2009-12-23, 21:37.

            Comment

            • Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Rycerz niezmiennie smaczny, w doskonałej cenie 3zł za kufel. Atut dorobił się nalewaka z właściwym oznakowaniem (pamiętacie jak zamawiało się Bossa?)
              Oj pamięta się takie numery ; ten pierwszy raz i coś za cholerę Rycerz nie podchodził mi pod piwo z Witnicy(kto pił ten wie, że piwo jasne z Bossa jest niepowtarzalne w smaku.)
              Last edited by Pogoniarz; 2009-12-24, 21:05.


              Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

              Comment

              • skandal
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.05
                • 1439

                #22
                Jak ja tam już dawno nie byłem. Ale dobrze że Rycerz tam ciagle żyje i to w normalnej cenie. Fakt knajpa jest klimatyczna. Może zawitam tam na parę piw po nowym roku.

                Comment

                • Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9788

                  #23
                  Ze względu na możliwą kichę z Degustatornią mam dwa pytania:

                  1. co w przypadku baru "Atut" oznacza klimatyczność?
                  2. co jest aktualnie/będzie niebawem do picia?

                  Z góry dziękuję

                  Comment

                  • abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

                    #24
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ze względu na możliwą kichę z Degustatornią mam dwa pytania:

                    1. co w przypadku baru "Atut" oznacza klimatyczność?
                    2. co jest aktualnie/będzie niebawem do picia?

                    Z góry dziękuję
                    Po pierwsze jest to klasyczna piwiarnia nie pub. A po drugie ostatnimi czasy z nalewaka bywa Gościszewo i Specjal.
                    Piwna turystyka według abernackiego

                    Comment

                    • abernacka
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

                      #25
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ze względu na możliwą kichę z Degustatornią mam dwa pytania:

                      1. co w przypadku baru "Atut" oznacza klimatyczność?
                      2. co jest aktualnie/będzie niebawem do picia?

                      Z góry dziękuję
                      Tutaj możesz znaleźć fotkę z "klimatycznym lokalem": http://www.browar.biz/galeria.php?id=2282
                      Piwna turystyka według abernackiego

                      Comment

                      • Twilight_Alehouse
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2004.06
                        • 6310

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tutaj możesz znaleźć fotkę z "klimatycznym lokalem": http://www.browar.biz/galeria.php?id=2282
                        Muszę dodać, że patrząc na tę fotkę trzeba pamiętać o bardzo ważnym fakcie: mianowicie Atut zaburza czasoprzestrzeń. W środku jest o wiele większy niż na zewnątrz

                        Comment

                        • Rzeszowiak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼
                          • 2009.04
                          • 1597

                          #27
                          Nie jest to idealne miejsce na randkę, ale warto wejść i spróbować świetnego "Rycerza" w świetnej cenie.

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            #28
                            Zajrzałem tam wczoraj, okazało się, że Rycerza nie ma, ale miał zostać przyniesiony z zaplecza. Wyszedłem więc załatwić służbowe sprawy i jakoś nie chciało mi się już wracać. W końcu mogę go pić z beczki w rodzinnym mieście. I robię to na tyle skutecznie, że w styczniu i lutym Gościszewa wypiłem najwięcej z wszystkich polskich browarów.
                            Jak ktoś już tu spostrzegł - w środku dużo więcej miejsca niż by się mogło wydawać Trochę smutne wrażenie wywołuje liczba nieczynnych nalewaków...
                            Last edited by Pendragon; 2011-03-02, 09:58.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • abernacka
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2003.12
                              • 10861

                              #29
                              W dniu wczorajszym Rycerz z beczki (3zł) był w doskonałej formie, serwowany w dedykowanym kuflu.
                              Ps. na tą chwilę ogródek nie działa, natomiast pojawiła się sala dla palących i niepalących.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment

                              • dreads
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.09
                                • 520

                                #30
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                                pojawiła się sala dla palących i niepalących.
                                Z ciekawości spytam - jak to rozwiązano technicznie? Czy dym nie przechodzi z jednej sali do drugiej? Pytam, bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. W Atucie byłem zaledwie kilka razy i to głównie w ogródku, może nie przyuważyłem wszystkich pomieszczeń.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X