Gdańsk, Al. Zwycięstwa 8-10, Pod Kasztanami (zamknięte)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb
    Mijasz się z prawdą. Co najmniej od stycznia bieżącego roku Złotego Lwa nie było, pojawił się w zeszłym miesiącu. Co do reszty to nie wiem czy wiesz ale właśnie zaczyna się sezon festynowo - biesiadny a większość dostawców jeszcze się na niego nie przestawiła po zimowym nieróbstwie, więc na regularne dostawy do knajp oferujących piwo z lokalnych browarów trzeba będzie trochę poczekać - ale to nie wina właściciela tylko dystrybucji.
    (Tak, wiem - głupio cytować samego siebie ale cusz...)
    Tu zwracam uwagę na użyty przeze mnie w trzecim zdaniu zwrot: "co do reszty", który znamionuje że od tego momentu piszę o czymś innym niż przed tymi słowami. Skoro pierwsze dwa zdania dotyczyły Złotego Lwa to wychodzi na to że kolejne dotyczyły prawdopodobnie pozostałych piw lanych "Pod Kasztanami" - czyli piw z browaru Jurand. I kto tu czyta nieuważnie?
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10862

Browar Jurand ostatnio nie współorganizował żadnego festynu ani biesiady! Tak więc to nie był powód przerw Juranda "Pod Kasztanami".
      Last edited by abernacka; 2006-06-05, 11:04.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Jimmy_jb
        • 2005.11
        • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
        Masz racje, Browar Jurand nie wie co leje do kegów.
        Przypomianm ci że dyskusja zaczeła sie od tego "od kied był dostępny lany złoty lew". Ty twierdziłeś, że od niedawna a ja od roku. I kto miał rację. I tak dalej i dalej i zabrneliśmy do Hebana w kegu Proponuję daj już spokój z tym upieraniem się.
        Zabrneliśmy... Fajnie. Czyli obydwaj? Bo jakoś tak mi się wydaje że nie ja zacząłem "dyskusję" o nielanym Hebanie.
        Może i Złoty Lew był dostępny rok temu. Ale to wcale nie znaczy że był dostępny przez cały ten czas (chyba że był spod lady). To właśnie od tego się zaczęło i to mi wytknięto że pozwoliłem sobie napisać "pojawił się Złoty Lew". Zresztą cała dyskusja jest akademicka bo w niedzielę z piw lanych było tylko "Niemanic".
        Może i sam browar nie organizował, ale inne, niefirmowe, festyny mają to do siebie że piwo się tam pije. A w okolicy chyba jakieś były. I znowu zmieniasz temat...
        Last edited by Jimmy_jb; 2006-06-05, 11:11.

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

Widzę że jesteś uparty. Ale cały czas nie odpowiedziałeś Rolkowi na pytanie nalewaka Hebana. A po drugie to ty napisałeś Sokiemu, że mija się z prawdą na temat istnienia od samego początku knajpy "Złotego Lwa".
          Last edited by abernacka; 2006-06-05, 11:15.

Comment

• Jimmy_jb
            • 2005.11
            • 911

No to odpowiadam: w tym roku "Pod Kasztanami" stał sobie nalewak z napisem "Heban" a obok niego stał (i nadal jest) inny z napisem "Dublin". I bez wątpienia z tego pierwszego było lane piwo ciemne i na 99% nie był to Dublin (parę razy piłem obydwa i wyraźnie różniły się smakiem).
            Zwróć uwagę że napisałem "pojawił się". Bo z mojej perpsektywy właśnie się pojawił. Jeśli był wcześniej a potem go nie było to nie skłamałem - ponieważ nie napisałem "po raz pierwszy pojawił się". Gdyby soki napisał "może i się właśnie pojawił ale bywał już wcześniej" to nie byłoby sprawy. Ale on stwierdził że "jest od początku" - a w tym roku nie było.
            Last edited by Jimmy_jb; 2006-06-05, 11:28.

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

No to odpowiadam: w tym roku "Pod Kasztanami" stał sobie nalewak z napisem "Heban" a obok niego stał (...)
              Tak samo jak z tym nalewakiem Classica w Pruszczu, co ?

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10862

(...)Ale on stwierdził że "jest od początku" - a w tym roku nie było.
                Kolejny twój błąd. Piwo "Złoty Lew" był dostępny w tym roku. Oto relacja k.Skandala ze stycznia tego roku:
                jeśli chcesz zorganizować spotkanie Forumowiczów, tutaj jest odpowiednie miejsce na to

Comment

• Jimmy_jb
                  • 2005.11
                  • 911

Niezupełnie. W Pruszczu w Smaczku jest jeden nalewak z napisem "Amber" i, że tak powiem, w barwach Classica (tło białe w pionowe, jasnozielone paski) - stąd moje przekonanie że to właśnie to piwo jest tam lane.

Comment

• Jimmy_jb
                    • 2005.11
                    • 911

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                    Kolejny twój błąd. Piwo "Złoty Lew" był dostępny w tym roku. Oto relacja k.Skandala ze stycznia tego roku:
                    http://www.browar.biz/forum/showpost...6&postcount=14
                    Być może. Ale w tym temacie nic o tym nie było a dzięki mnie już jest (i to sporo ) - więc jeśli ktoś szukał w 3mieście Złotego Lwa to już dzięki mojej skromnej osobie wie gdzie może je wypić.
                    Na przyszłość warto chyba umieszczać notki o piwie dostępnym w danym miejscu w dotyczącym go temacie bo nie każdemu chce się szperać po całym forum żeby sprawdzić co akurat leją np. "Pod Kasztanami". No i unikniemy pyskówek z niektórymi co bardziej upartymi forumowiczami.

PS. Piłem lanego Hebana
                    Last edited by Jimmy_jb; 2006-06-05, 11:54.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10862

(...)
                      PS. Piłem lanego Hebana
                      CHciałbym tobie przypomnieć mój jeden z postów "Przed chwileczką zadzwoniłem do browaru Jurand aby otrzymać informacje co do beczkowego Hebana. I z całą stanowczością potwierdzili moją informację. Hebana do tej pory NIGDY nie napełniali do Kegów". I prosze nie sprzeczaj sie z faktami.
                      A po drugie nie sprzeczam sie z tobą a jedynie staram się tobie wyjasnić kilka niejasności.
                      Last edited by abernacka; 2006-06-05, 12:02.

Comment

• Jimmy_jb
                        • 2005.11
                        • 911

Może i nie napełniali a Pod Kasztanami było. Być może jako chwilowa akcja promocyjna, o której Twój rozmówca nie wiedział. Może to był cud, ale był lany Heban. Coś mi się wydaje że trzeba będzie tą kwestię rozstrzygnąć na miejscu - może w tą sobotę po południu? Albo 24 VI kiedy to ma się odbyć Pod KAsztanami giełda birofili.
                        Last edited by Jimmy_jb; 2006-06-05, 12:08.

Comment

• abernacka
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

(...)Na przyszłość warto chyba umieszczać notki o piwie dostępnym w danym miejscu w dotyczącym go temacie (...)
                          W tym temacie dwa razy był wspomniany ZŁoty lew. Raz przez Zythuma a drugi raz przez Sokiego. Ile razy uważasz że trzeba tą informację powielać.
                          Dyrektor produkcji by nie wiedział o beczkowym Hebanie wątpię?
                          Ps. W ten weekend będę balował w Niemczech. Ale w przyszły weekend chętnie
                          Last edited by abernacka; 2006-06-05, 12:13.

Comment

• piokl13
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2003.06
                            • 946

Oj, taka awantura w takim wątku. I to kto daje taki przykład? Nasz Przewodniczący!

Comment

• Maggyk
                              Szara Adminiscjencja
                              🍼
                              • 2004.05
                              • 5618

Oj chłopaki. Dajcie sobie na wstrzymanie
                              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                              Piwo domowe -
                              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• skandal
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.05
                                • 1439

Jest cały czas ten nalewak Hebana? A jak nie to kiedy go ostatnio widziałeś Jimmy?

Comment

Przetwarzanie...
                                X