"W Scruffy Murphys wszystko jest rodem z Irlandii: tapety, drewno, obrazy, zegar, butelki. Posłuchać można oryginalnej muzyki (koncerty na żywo), dobrze zjeść (kuchnia zadawalajaca najbardziej wyszukane gusta), przemiłą atmosferę, wypić ciemne piwo. " - opis z portalu trójmiasto A tak na serio mają Dublin po 5 zł mają Koźlak od Juranda i często pare innych ciemnych piwek , fajna atmosfera, więc polecam. W piątek lub sobotę organizują telekonferencje na rzutnikach przez internet z podobnym pubem w innym kraju (niechciałbym skłamać, że chodzi o irlandię). Pub znajduje się na skrzyżowniu ulicy Grunwaldzkiej i Jaśkowej doliny - na przeciwko manhatanu. Można zabrać dziewczynę, która nie przepada za piwem, bo mają dobre kawy z likierem.
Gdańsk, Grunwaldzka 76/78, Scruffy O'Brien [zamkniete]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olosie(...) A tak na serio mają Dublin po 5 zł mają Koźlak od Juranda i często pare innych ciemnych piwek (...)
-
-
koźlak napewno jest z butli, a Dublin widziałem butelkowy ale chyba też leją z beczki (przynoszą do stolika, zapomniałem się spytać). Z ciemnych to jeszcze widziałem Guinessa, jak będę kolejnym razem to sprawdzę dokładnie co mają, bo byłem ok tydzień temu.
Comment
-
-
Guinness z kija za 14 zł. Fakt, że dobry, no ale...golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię
(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
- Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.
Comment
-
-
Lokal wyzionął duch i jest do wynajęcia.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziLokal wyzionął duch i jest do wynajęcia.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziA gdzie w Gdańsku jest Stare miasto? Słyszałem o Głównym.
Na południowym wschodzie styka się z Motławą.
Od południa poprzez ulicę Podwale Staromiejskie graniczy z Głównym Miastem,
a od zachodu z Nowymi ogrodami i Grodziskiem.
Ps. W kontekście lokalu miałem na myśli rejon ulic Szeroka i Pańska.
Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziRzeczywiście, masz rację. A wiesz coś jak lokal miałby wyglądać albo co serwować?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment