Gdańsk, Św. Ducha 119/121, Pub Duszek [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Antylop
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi
    gdy odwiedziłem ostatnio ten lokal
    w duszku było marne premium z nalewaka
    i kilka piw butelkowych z półki
    natomiast atmosfera rodzinnej popijawy
    była po prostu bezcenna
    zachowam więc bar w życzliwej pamięci
    i jeszcze jedno spostrzeżenie
    tam, gdzie latem przewalały się tłumy
    teraz zastałem zupełne pustki
    już myślałem, że pobłądziłem, ale nie
    Szkoda, że "Duszek" obecnie tak słabo stoi od strony piwa.
    Jak się tam pojawię, będę przekonywał szefostwo do lekkiej rewolucji piwnej.
    Fakt, że atmosfera zawsze była tam jak dobrze to ująłeś "bezcenna"
    Jedzenie też mają tam smaczne.

Ps. Czy mieli Skalaki z beczki? Jakie?
    Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Skalaków chyba nie ma, bo z tego co zrozumiałem, to do Polufki też nie dotarły. Już to było przerabiane kilka miesięcy temu. Widać znowu dostawca zawiódł.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

Jeśli chodzi o jedzonko, polecam "Pulardę" (ciekawe i smaczne danie na bazie piersi kurczaka)

Comment

• Łapa
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.12
          • 314

Wczoraj dostępne były:
          - Skalák jasny,
          - Namysłów Pils,
          - Obołoń, Premium.

Piwnie nie jest źle, ale lokal prosi się o natychmiastowy remont. Rozumiem klimat etc, ale śmierdząca stęchlizną i kanalizacją piwnica nie nastraja do spożywania, nawet najbardziej wyszukanego, złocistego trunku.
          Last edited by Łapa; 2013-03-23, 11:53.

Comment

• Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Łapa Wyświetlenie odpowiedzi
            Wczoraj dostępne były:
            - Skalák jasny,
            - Namysłów Pils,
            - Obołoń, Premium.

Piwnie nie jest źle, ale lokal prosi się o natychmiastowy remont. Rozumiem klimat etc, ale śmierdząca stęchlizną i kanalizacją piwnica nie nastraja do spożywania, nawet najbardziej wyszukanego, złocistego trunku.
            To prawda, jednak piwnie też nie jest najlepiej (Duszek się nie rozwija...)

Comment

• Balesss
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2012.09
              • 54

Niektóre knajpy nigdy się nie rozwiną w stronę o jakiej my tu marzymy. Nie taki mają cel. Niemniej ja jestem zadowolony i myślę, że wy też powinniście to docenić, że właśnie te stabilne knajpy leją coś przyzwoitego a nie koncern jak to dotąd bywało. Widać, że ich klientela mimo, że nie nastawiona na eksperymenty, też ma wyrobiony gust.

Comment

• Antylop
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.10
                • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Balesss Wyświetlenie odpowiedzi
                Niektóre knajpy nigdy się nie rozwiną w stronę o jakiej my tu marzymy. Nie taki mają cel. Niemniej ja jestem zadowolony i myślę, że wy też powinniście to docenić, że właśnie te stabilne knajpy leją coś przyzwoitego a nie koncern jak to dotąd bywało. Widać, że ich klientela mimo, że nie nastawiona na eksperymenty, też ma wyrobiony gust.
                Obołoń to wg Ciebie mały browar? Raczej bliżej mu do koncernu. Choć lubię Skalaki to trzeba przyznać, że Rohozec małym browarem nie jest a jakość ich piwa spadła ostatnimi czasy. A jest mnóstwo ciekawych rzemieślniczych browarów, np. Toccalmatto, a Duszek leje wciąż to samo a nawet jeśli dochodzi coś nowego to nie jest to ciekawy mały browar. Z tego względu (nie tylko ja) odpuściłem sobie "Duszka" na rzecz np. "Lamusa". Nie wszystkim chce się jeździć i przywozić, choć niektóre ciekawe piwa są praktycznie na miejscu.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                  Choć lubię Skalaki to trzeba przyznać, że Rohozec małym browarem nie jest a jakość ich piwa spadła ostatnimi czasy.
                  Wielkim też nie jest , jakieś 70 tys. hekto, czyli mniej więcej tyle ile nasz Jagiełło, a mniej niż Lwówek czy Grybów.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.10
                    • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wielkim też nie jest , jakieś 70 tys. hekto, czyli mniej więcej tyle ile nasz Jagiełło, a mniej niż Lwówek czy Grybów.
                    Nie napisałem, że Rohozec jest wielkim browarem. Napisałem, że nie jest małym - to chyba się zgadza.

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

A ja nie napisałem, że ty napisałeś

Comment

• Balesss
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2012.09
                        • 54

Ludzie przychodzący do Duszka zapewne nie mają pojęcia czy jest to duży czy mały browar. Podejrzewam, że w ich świadomości są to browary regionalne i o to jest najcenniejsze - ludzie przychodzą na piwo regionalne. Czy będzie to "pseudo" regionalne czy "prawdziwe" regionalne to już sprawa wtórna - widać zmianę mentalności u ludzi, której tak wyczekawiliśmy.

Comment

• Makaron
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 2107

Duszek nie aspiruje do miana knajpy z szerokim wyborem piwa. Nie sprowadza piw z górnej półki. Po prostu oferuje nietypowe piwo w rozsądnej cenie. Miły wybór w porównaniu z większością knajp w okolicy gdzie serwuje się polską masówkę za wyższą cenę. Lamus celuje w innego klienta.
                          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Antylop
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1415

Lamus celuje także w klientów pijących Skalaki i inne piwa regionalne (zarówno z beczki jak i butelki). Tam też niektórzy przychodzą po prostu na piwo regionalne. Nie przeszkadza to jednak Łukaszom w sprowadzaniu ciekawych piw np. z browarów rzemieślniczych. Takiej inicjatywy życzę Duszkowi i innym pubom

Comment

• Antylop
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.10
                              • 1415

Czy ktoś wie co dzieje się w Duszku ?
                              Był/jest jakiś remont ?
                              Co obecnie na kranach ?

Comment

• coachu
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2005.09
                                • 225

W czasie Jarmarku lali z kija Obołonia Premium i Oksamytowego.
                                golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                                - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X