Gdańsk, Św. Ducha 119/121, Pub Duszek [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

Ciemny Skalak wczoraj już był,jasny też. Niestety obecna warka Skalaka jest nieprzyjemnie gorzka, do tego posiada posmaki ziołowe. Ciemne okazało się lepsze, ale też było gorzkawe, tyle że ta gorycz była bardziej przytłumiona. W lokalu stało kilkanaście beczek, więc trochę czasu minie zanim zejdą. Poczekam na kolejną dostawę, tę partię Skalaków raczej odpuszczę. Ewentualnie raz wysonduję, czy czasami po prostu nie miałem dnia.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13959

Dzisiaj kolejny raz zawitałem do Duszka, planowałem wpaść na 2 piwka a skończyło się na 7 godzinach! Ten lokal ma stałych bywalców, za każdym razem trafiam na innych, ale tym razem rozmowa (z lokalnym grajkiem) toczyła się na tyle przyjemnie, że właśnie zostałem aż do przedostatniego PKSu Jutro ma być świeża dostawa beczek. Lokal otwarty codziennie od 13 do 24 (strona www nieaktualna). Paranoja z płotkiem zakończona, cała przestrzeń na zewnątrz zaadaptowana do siedzenia.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-09-04, 22:00.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.09
        • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        planowałem wpaść na 2 piwka a skończyło się na 7 godzinach!
        No to nieźle Teraz już rozumiem, dlaczego nie chciało Ci się użerać z burakiem z Renatki
        Cieszy mnie, że płotek zniknął. Szkoda tylko, że pogoda do przesiadywania na zewnątrz niedługo się skończy. Oby w przyszłym sezonie problem nie powrócił. Ściskam za to kciuki.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13959

Lokal na zimę ograniczył godziny otwarcia. Czynne jest codziennie 15:30-24:00. W lecie był czynny od 12, wczesną jesienią od 13. Zdaję się, że dziś nie było kuchni - nie wiem czy to tylko dziś, czy w tygodniu, czy na stałe, na szczęście zjadłem chwilę wcześniej gdzie indziej. To nic, tak smacznego jasnego Skalaka jeszcze nie piłem (ani w wersji beczkowej, ani butelkowej). Zachęcam do spróbowania tej warki.

Comment

• Pendragon
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13959

Obecnie lana jest bardzo smaczna warka jasnego Skalaka. Ciemny natomiast wyjątkowo słodki, chyba zapomnieli chmielu w browarze. Ma to nawet swój urok, nie przeszkadza, jest po prostu inne niż do tej pory. Ot taki prawie amberowski Koźlak.

Comment

• docent
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.10
              • 5205

Świetne miejsce ze swojską, domową atmosferą. Do tego czeskie lane piwo w przyjaznych cenach. Taki lokal na starówce dużego miasta to prawdziwy ewenement.
              Attached Files
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13959

Widok na Duszka na Street View

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13959

W przyszłym tygodniu ma pojawić się na tarasie rollbar, a w nim Obołoń Premium. Na okres Jarmarku Dominikańskiego ma do niego dołączyć jeszcze Obołoń Pszeniczny.

Comment

• Łapa
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2007.12
                    • 314

W przyszłym tygodniu ma pojawić się na tarasie rollbar, a w nim Obołoń Premium. Na okres Jarmarku Dominikańskiego ma do niego dołączyć jeszcze Obołoń Pszeniczny.
                    Dawno nie byłem w okolicy. Jest już Obołoń Pszeniczny?

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

Nie wiem. 2 tygodnie temu był Premium i bodajże Magnat. Piwo z dużych plastikowych beczek, można powiedzieć, że z PETów

Comment

• Blackmas
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.08
                        • 26

W trakcie Jarmarku, podpinane będą:

Obolon Premium, Obolon Svitłe, Obolon Aksamitne i Obolon Biłe.

Do środy na pewno nie będzie niestety Skalaków
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Blackmas; 2012-07-28, 16:14.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13959

Nigdy?

edit - ufff , jest DO, a mi się przeczytało OD.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-07-28, 16:35.

Comment

• Blackmas
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2011.08
                            • 26

W duszku został zamontowany trzeci kij (w środku), docelowo na dwóch z nich mają być podpięte skalaki, a na trzecim wymiennie Obolony. Aktualnie w związku z utrzymującym się brakiem Skalaków podpięte są: Obolon Premium (7zł), Obolon Aksamitny (8zł), Obolon Biały (8zł).
                            Na zewnątrz na Rollbarze Obolon Biały (8 zł.) i Obolon Svitły 11' (7 zł.).
                            Z piw butelkowych na jarmark pojawiło się: Maćkowe Tradycyjne Jasne i Franziskaner Kistalweizen.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13959

O, Blackmas! To ja mam interes - propozycję Skoro już nabraliście wprawy z tymi beczko-petami od Obołonia, to proponuję iść krok dalej i przynajmniej od czasu do czasu ściągnąć coś z Artezana. Właśnie na dniach mają zacząć lać do takich samych jednorazowych pojemników. Pomorski lud pragnie beczkowego Artezana, Pinty czy AleBrowaru...
                              Oczywiście propozycję kieruję tak do Duszka, jak i Polufki. Pisałem o tym na innym forum, ale tam już chyba nie zaglądasz, więc się powtarzam tu.
                              Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-08-02, 19:03.

Comment

• docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

Oczywiście propozycję kieruję tak do Duszka, jak i Polufki. Pisałem o tym na innym forum, ale tam już chyba nie zaglądasz, więc się powtarzam tu.
                                Pendi, a gdzie w tym kraju jest inne forum (rozumiem że dotyczące piwa) na które zaglądają właściciele lokali?
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

Przetwarzanie...
                                X