Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
Wyświetlenie odpowiedzi
Gdańsk, Św. Ducha 119/121, Pub Duszek [zamknięte]
Collapse
X
-
-
Mamy tu takie lokalne forum Pomorskiej Ławy Piwnej.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziPomorski lud pragnie beczkowego Artezana, Pinty czy AleBrowaru...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika colkurtz Wyświetlenie odpowiedziTo ja tylko się podpisze. I to za 4 osoby od razu!
To i ja się podpisuję pod tą listąOstatnia zmiana dokonana przez tomek35; 2012-08-03, 17:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMamy tu takie lokalne forum Pomorskiej Ławy Piwnej.
I w dodatku admin z zzagramanicy (szacunek dla admina, że się poświęca zza wody)Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; 2012-08-03, 17:49.
Comment
-
-
przedarłem się przez jarmarczny tłum
obciążony towarzystwem dziecięcia
piwo mogłem więc ledwo powąchać.
znienacka przeprowadzona kontrola
ujawniła, że lokal jest obsadzony
przez bbizów pendragona i rycha128
(jeśli nie mylę numerków).
z kija były dwa obołonie i dwa skalaki.
miejscowi narzekali, że warszawa dostawy im blokuje.
czuj, czuj, czuwaj!veni, emi, bibi
Comment
-
-
A zaraz potem przyszła druga kontrola i zabrała tfura (piszącego zawsze tylko małe litery) gdzieś w miasto.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pytanie
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziO, Blackmas! To ja mam interes - propozycję Skoro już nabraliście wprawy z tymi beczko-petami od Obołonia, to proponuję iść krok dalej i przynajmniej od czasu do czasu ściągnąć coś z Artezana. Właśnie na dniach mają zacząć lać do takich samych jednorazowych pojemników. Pomorski lud pragnie beczkowego Artezana, Pinty czy AleBrowaru...
Oczywiście propozycję kieruję tak do Duszka, jak i Polufki. Pisałem o tym na innym forum, ale tam już chyba nie zaglądasz, więc się powtarzam tu.
Jestem pewien, że z ich sprzedażą nie byłoby problemu (najmniej dostępny w Trójmieście jest Artezan i Widawa).
Czekam na odpowiedź.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie: kiedy zamówicie jakąś beczkę z Artezana (np. Jasnego lagera lub IPA(...)
Ps. Nieprzesadzajmy z tymi browarami. Przypominam, że w Polsce działa jeszcze kilka innych browarów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA od kiedy oni takowe piwo warzą?
Ps. Nieprzesadzajmy z tymi browarami. Przypominam, że w Polsce działa jeszcze kilka innych browarów.
A Artezan IPA uważam za bardzo sesyjne i warte sprowadzenia.
Uważam, że obecnie browary kontraktowe warzą najciekawsze piwo.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
A ja tam wolę, żeby Duszek serwował, to co teraz, bo niedługo znowu nie będzie wyboru - wszędzię tylko Pinta, AleBrowar, Artezan i Widawa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA ja tam wolę, żeby Duszek serwował, to co teraz, bo niedługo znowu nie będzie wyboru - wszędzię tylko Pinta, AleBrowar, Artezan i WidawaPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Nie zaśmiecajmy tego tematu. Podyskutujmy o tym, tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=99156
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie zaśmiecajmy tego tematu. Podyskutujmy o tym, tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=99156Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
gdy odwiedziłem ostatnio ten lokal
w duszku było marne premium z nalewaka
i kilka piw butelkowych z półki
natomiast atmosfera rodzinnej popijawy
była po prostu bezcenna
zachowam więc bar w życzliwej pamięci
i jeszcze jedno spostrzeżenie
tam, gdzie latem przewalały się tłumy
teraz zastałem zupełne pustki