Gdynia, Jana Pawła II -11, Piwiarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10869

Gdynia, Jana Pawła II -11, Piwiarnia

Po Chorzowie i Poznaniu Browar Warecki otworzył i w Gdyni swoją firmową piwiarnię. Wystrój knajpy jest podobny jak w pozostałych lokali firmowanych Warką, wszędzie na ścianach, na stołach a przede wszystkich na/w barze są umieszczone gadżety związane z piwem Warka, robi to naprawdę sympatyczne wrażenie, w szczególności długa mata barowa Warki (piękna rzecz, której niestety nie mam w swojej kolekcji). Ale żeby te plusy nie przysłoniły tych minusów napisze, że jedynym piwem z beczki jest niestety...Warka Jasna za 4zł za pół litra.
    Ps. Tak naprawdę Jana Pawła to Skwer Kościuszki.
    Piwna turystyka według abernackiego
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
    Ps. Tak naprawdę Jana Pawła to Skwer Kościuszki.
    Aleja Zjednoczenia. Niestety, nie wiadomo co się zjednoczyło (no chyba że PPR i PPS), więc na to miejsce jak diabeł z pudełka wskoczył papież.

Comment

• Jimmy_jb
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.11
      • 911

No to teraz tylko czekam na reklamę pt. "Uznanie na Pomorzu"
      Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
        Browary restauracyjne w Polsce
        Alkoneser
        Cześć,
        mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
        2024-08-05, 11:26
      • dadek
        Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
        dadek
        Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
        2022-04-08, 01:05
      • abernacka
        Gdynia, Al Jana Pawła II 13 (Marina Port), Specjal Port Gdynia
        abernacka
        Typowo letni bar usytuowany tuż przy Marinie.
        Jak na bar letni zaskakuje brak kiczu. Miło i przyjemnie plus widok na cumujące łodzie w marinie. Pomijając ofertę kuchni, z nalewaka na stałe gości tutaj czarny Specjal i Specjal Niefiltrowany z Rokitnikiem (oba piwa po 8zł).
        2017-06-18, 06:27
      • e-prezes
        Browar Jana, Paolo Pils
        e-prezes
        Browar Jana więcej chyba sprzedaje dla obcych podmiotów niż firmuje własną marką i to jest takie piwo. Jak coś się sprzedaje dla kogoś nie pod swoją marką to może być nie do końca dobre (domysł). W sensie nie idealne. I takie też jest - nie idealne. Ale też oczekiwać od rzemieślniczego...
        2023-02-27, 11:09
      • chmielakikrasnystaw
        Chmielaki Krasnostawskie 2019
        chmielakikrasnystaw
        KONSUMENCKI KONKURS PIW
        49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
        PIWA ZGŁOSZONE

Piwa dolnej fermentacji:
        Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
        1. Primator Pumpa – Pivovar...
        2019-08-07, 12:51
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...