Gdynia, Świętojańska 130, Degustatornia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Dla mnie zepsute piwo jest zawsze winą lokalu. Jeżeli piwo przyjechało zepsute powinno być zwrócone do browaru. Lokal nigdy nie powinien sprzedawać piwa kwaśnego zepsutego (np.: gdy długo ma otwartą beczkę czy brudne przewody).

Łomżę baaardzo lubię, Perła mi też smakuje no ale jak jeszcze raz powiem - po lokalu który uzyskał tytuł lokalu roku spodziewałem się dużo więcej. Przede wszystkim wyboru powiedzmy 6 piw z browarów regionalnych leżących poza Pomorzem oraz przynajmniej z 10 browarów takich piw butelkowych.
    A faktycznie do picia były dwa piwa ze sporych browarów ponadregionalnych oraz butelkowa Fortuna i tyle.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23960

Zythuś zauważ że lokal był wybierany w styczniu - za rok ubiegły, sam byłem na miejscu niedługo później i mogłem spokojnie uznać że wybór był trafny. myślę że teraz właściciel za bardzo skoncentrował się na pilnowaniu nowych miejsc, czyli namiotu nad zatoką i oczywiście Degustatornią w Gdańsku. Co oczywiście nie zwalnia go z dbałości o interes pierwotny
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
        • 2002.07
        • 7538

Namiot nad morzem nie jest niczym nowym.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23960

może nieprecyzyjnie się wyraziłem, ale rozumiem że trzeba łapać się za słówka Przed sezonym letnim jak byliśmy w Gdyni przelotem ów namiot nie funkcjonował jeszcze. Więc pewnie nie odciągał uwagi od spraw gdyńskiej Degustatorni.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zythum
            • 2001.08
            • 8305

Wszystko rozumiem i liczę na poprawę (przede wszystkim zwracanie uwagę na jakość podawanego piwa oraz utrzymywanie jednak nieco większej różnorodności szczególnie butelkowej bo ta była mikra).
            Moja propozycja jest taka:
            a) mieć w swojej ofercie na stałe powiedzmy (poza Amberem) dwa piwa regionalne np.: Noteckie i Bartka (oczywiście to przykłady piwa można wybrać inne). Dbać aby były świeże, przewody myć.
            b) Do tego raz w tygodniu przed wykendem sprowadzać dodatkowo ze trzy/cztery piwa z innych browarów w ilości do spożycia w ciągu wykendu (nie będzie problemu potem ze świeżością).
            c) dbać o rozwój i szkolenia personelu coby sam potrafił sprawdzać czy piwo jest świeże, oraz umiał zidentyfikować jakie piwa mozna sprowadzić i w jakim terminie. Plus znał ofertę polskich browarów i umiał zaproponować co poza beczka sprowadzić. Odciąży to właściciela. Po prostu gdyby bardzie zaangażować w działanie ludzi zatrudnionych to właściciel mógłby się skoncentrować na zarządzaniu finansami firmy i rozwoju.

I jeszcze raz powtórzę - dbać o piwa które się sprzedaje - jeżeli są kwaśne wylać a nie oferować je klientom.

Comment

• Simon
              † 1964-2008 Piwosz w Raju
              • 2001.02
              • 993

zły dzień Zythuma

Zythum,
              chyba miałeś zły dzień
              Właściciel reguluje dotępność piw, przewody czyszczone są regularnie...
              Osobiście byłem tam kilkakrotnie testując różne piwa,ale nigdy nie spotkałem się z zepsutym.
              S.
              Simon

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Nie przeczę - może bardzo źle trafiłem. Na pewno będąc w Gdyni odwiedzę ten lokal i zobaczę czy to było tylko jednokrotne wrażenie.

Comment

• Bombadil13
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.05
                  • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zythuś zauważ że lokal był wybierany w styczniu - za rok ubiegły, sam byłem na miejscu niedługo później i mogłem spokojnie uznać że wybór był trafny. myślę że teraz właściciel za bardzo skoncentrował się na pilnowaniu nowych miejsc, czyli namiotu nad zatoką i oczywiście Degustatornią w Gdańsku. Co oczywiście nie zwalnia go z dbałości o interes pierwotny
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Przed sezonym letnim jak byliśmy w Gdyni przelotem ów namiot nie funkcjonował jeszcze. Więc pewnie nie odciągał uwagi od spraw gdyńskiej Degustatorni.
                  Wydaję mi się, że w tych słowa ARTa (nie jest to wazeliniarstwo) kryje się sedno sprawy. Ja zauważyłem w szczególności brak za barem Darka.
                  Nowa, czy też lepiej powiedzieć obecna obsługa wydaje mi się troszkę "gorsza" a czasami nie kompetentna (np. sprzedajać i zachęcająć do kupna olsztyńskiego Hebana). Poza tym wraz z dawną obsługą (pełniącą teraz swe funkcje pod Namiotem) uciekł klimat.

Myslę, że wraz z końcem lata wszystko wróci do normy, choć zdaję sobie sprawę, że sytauacja opisana przez Zythuma nie wpływa pozytywnie na markę lokalu.
                  Poszukuję

Comment

• Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Ja zauważyłem w szczególności brak za barem Darka.
                    Nie mylić z piwem Dark z Namysłowa

No fakt, obsługa jak byłam w kwietniu naprawdę tworzyła klimat.

Co do kwaśnych piw - to aż wierzyć mi się nie chce....
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• piokl13
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.06
                      • 946

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Co do kwaśnych piw - to aż wierzyć mi się nie chce....
                      Trzeba dodać, że podczas wizytowania lokalu jeden kolega strasznie podjudzał, że niby wszystko tam kwaśne. Na pewno miało to jakiś wpływ na ferowane oceny.

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

W Degustatorni byłem z wizytą z miesiąc temu ale dopiero teraz opisuję swoje wrażenia.

Po pierwsze: absolutne zero widocznych z ulicy informacji o umiejscowieniu lokalu. No chyba, że przyjmujemy politykę że Ci co wiedzą i tak trafią a tym co nie zależy to dziękujemy. Ja w każdym bądź razie straciłem trochę czasu który wolałbym spędzić popijając piwo na miękkiej sofce jak to czyniłem przez kolejne kilkadziesiąt minut. Idąc za ciosem z negatywami to rozczarowałem się brakiem piwa z Gościszewa. Gdzie mam spróbować lokalnego piwa jak nie właśnie w takim miejscu? Kolejna sprawa: brak pszenicy w ludzkiej cenie, najtańsza kosztowała 9 pln (niemiecka), wszystkie inne wymiotło...
                        Z pozytywów: wystrój lokalu jak najbardziej tematyczny, gratisowe druki reklamowe, lany koźlak amberowski o wiele smaczniejszy niż nie lubiany przeze mnie butelkowy, dostępny komes porter za którego na Zlocie chciałem dać koledze klossowi 10 pln (nie sprzedał!).
                        W sumie lokal w porządku ale mam odczucia podobne jak w przypadku zythuma. Tytuł lokalu roku browar.biz zobowiązuje aby rzeczy wymienione jako negatywy się nie zdarzały...
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19269

Z informacji jakie posiadam wynika, że jest także lana Smocza Głowa.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                            Po pierwsze: absolutne zero widocznych z ulicy informacji o umiejscowieniu lokalu. No chyba, że przyjmujemy politykę że Ci co wiedzą i tak trafią a tym co nie zależy to dziękujemy.
                            Od Świetojańskiej to i owszem nic nie piszę. Za to od Władysława IV jest przecież ogromny napis na scianie. A na ich stronie (http://www.dompiwa.pl/kontakt.htm) jest mapka z dokładną lokalizacją i informacja, że wejście od Władysława IV - i tak jak już napisałem właśnie od tej ulicy jest duże logo.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

[Raport z dnia 4.12.2007]

Dzis obłożenie nalewaków było nastepujące:

1. Amber Żywe
                              2. Amber Zywe Niefiltrowane
                              3. Amber Koźlak
                              4. Fortuna Czarne
                              5. Czarnków Noteckie
                              6. Krajan Irlandzkie
                              7. Konstancin Mocny - najlepszy wybór, polecam (podobno w Trójmieście, czyt. w Degustatornii, zapanował szał na to piwo)
                              8. Baltas (pszeniczne)
                              9. Primator Pale Ale

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomek35
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.02
                                • 497

ja również polecam piwo z Konstancina,

jeśli chodzi o butelkowe to:
                                - Konstancin mocny,
                                - Konstancin bardzo mocny,
                                - Mazowieckie specjal,

Comment

Przetwarzanie...