Jaki repertuar piw można ostatnio spotkać w Degustatornii? Wybieram się tam ponieważ odwiedzam Trójmiasto w majówkę. Nie wiecie jak Degustatornia działa w weekend majowy?
Gdynia, Świętojańska 130, Degustatornia
Collapse
X
-
Na 99% jest otwarta jak co dzień. Strony to oni niezbyt często aktualizują, ale akurat o terminach zamknięć jest zawsze informacja z wyprzedzeniem, tym razem żadnej nie ma.
Na http://degustatornia.pl/index.php?id=degusta masz spis piw z nalewaka, ale często jest on nieaktualny - z poprzedniego tygodnia, no a beczki też się osuszają. Najlepiej zadzwonić (po 15).
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krasnolud Wyświetlenie odpowiedziJaki repertuar piw można ostatnio spotkać w Degustatornii? Wybieram się tam ponieważ odwiedzam Trójmiasto w majówkę. Nie wiecie jak Degustatornia działa w weekend majowy?
Comment
-
-
Nie traktowałbym strony jak wyrocznię Chyba że się na nią wchodzi codziennie i zauważy się, że "menu" zaszła zmiana, to wtedy tak.Last edited by Pendragon; 2009-04-29, 08:55.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dzięki Pendragon. Znam ich stronę, nie pytałbym gdyby na niej napisali czy mają otwarte w majówkę. Wiem oprócz tego, że to co jest na stronie a co rzeczywiście jest z nalewaka często się nie zgadza, dlatego zadałem pytanie.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Godzinkę temu był dostępny m.in. Belfast, Bartek, Eire...(nie pamiętam już więcej)
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krasnolud Wyświetlenie odpowiedziDzięki Pendragon. Znam ich stronę, nie pytałbym gdyby na niej napisali czy mają otwarte w majówkę. Wiem oprócz tego, że to co jest na stronie a co rzeczywiście jest z nalewaka często się nie zgadza, dlatego zadałem pytanie.
Pozdrawiam
Comment
-
-
Dziękuję za odpowiedzi. Ale ja już jutro (czwartek) wieczorem tam się wybieram, więc chyba aż tak szybko repertuar się nie zmienia? W każdym razie, co by nie było to i tak mają tam dużo dobrych rzeczy więc i tak tam zawitam i wypiję zdrowie forumowiczów
Comment
-
-
Dzięki Budvarowi spędziłem tam część "roztrenowania" przedzlotowego.
Miałem okazję skosztowania m.in. po raz pierwszy piwa "Bartek". Było smaczne, ale ze względu na "roztrenowanie" nie podejmuję się dokładniejszego opisu... .
Lokal dobrze pomyślany, z klimatem, fajna ekspozycja tysięcy kapsli, robiący wrażenie wybór piw. Jedyny minus za toaletę (tzn. super, że była, ale w czwartkowy wieczór była już dość "zmęczona"... ), ale wiem, że się czepiam...
Comment
-
-
Również miałem przyjemność odwiedzić tą knajpkę w wakacje. Prawdę powiedziawszy, gdybym nie miał dokładnego adresu i informacji, że to "gdzieś na tyłach", w życiu bym nie trafił. Jest jakiś szyld od ulicy, bo nie widziałem?
Ceny są, rzeczywiście, zabójcze. Ale z drugiej strony w ilu miejscach w Polsce można dostać chociażby wspomnianego "Bartka", czy tak duży wybór piw belgijskich, nie mówiąc już o "Delirium tremens" z kija (oryginalny nalewak, a jakże, z różowym słoniem). Skosztowałem również "Kwaka" w, oczywiście, oryginalnej szklanicy. Gdzieś indziej je mają?
Szkoda, że miałem tylko godzinę do pociągu, bo zapewne posiedziałbym dłużej. Nie jest to raczej, ze względu na ceny, lokal do typowego posiedzenia przy piwie. Raczej, jak sama nazwa wskazuje - degustatornia
Comment
-
Comment