Gdynia, Świętojańska 130, Degustatornia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krasnolud
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.03
    • 22

Jaki repertuar piw można ostatnio spotkać w Degustatornii? Wybieram się tam ponieważ odwiedzam Trójmiasto w majówkę. Nie wiecie jak Degustatornia działa w weekend majowy?

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Na 99% jest otwarta jak co dzień. Strony to oni niezbyt często aktualizują, ale akurat o terminach zamknięć jest zawsze informacja z wyprzedzeniem, tym razem żadnej nie ma.
      Na http://degustatornia.pl/index.php?id=degusta masz spis piw z nalewaka, ale często jest on nieaktualny - z poprzedniego tygodnia, no a beczki też się osuszają. Najlepiej zadzwonić (po 15).

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krasnolud Wyświetlenie odpowiedzi
        Jaki repertuar piw można ostatnio spotkać w Degustatornii? Wybieram się tam ponieważ odwiedzam Trójmiasto w majówkę. Nie wiecie jak Degustatornia działa w weekend majowy?
        A taki ma prosty adres.... www.degustatornia.pl
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Nie traktowałbym strony jak wyrocznię Chyba że się na nią wchodzi codziennie i zauważy się, że "menu" zaszła zmiana, to wtedy tak.
          Last edited by Pendragon; 2009-04-29, 08:55.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Krasnolud
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.03
            • 22

Dzięki Pendragon. Znam ich stronę, nie pytałbym gdyby na niej napisali czy mają otwarte w majówkę. Wiem oprócz tego, że to co jest na stronie a co rzeczywiście jest z nalewaka często się nie zgadza, dlatego zadałem pytanie.
            Pozdrawiam

Comment

• abernacka
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Godzinkę temu był dostępny m.in. Belfast, Bartek, Eire...(nie pamiętam już więcej)
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Krasnolud
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.03
                • 22

Dzięki, a nie pamiętasz czy był może ciechan miodowy z nalewaka? To mnie najbardziej intryguje, bo nikt jeszcze nie lał tego piwa z kija, jestem bardzo ciekawy czy jest różnica pomiędzy butelką a beczką.

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Brak.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Makaron
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 2107

Był amber niefiltr i... Pri ... pri ... pimator? Hoegaarden... i coś tam jeszcze ale nie pamiętam również
                    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krasnolud Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dzięki Pendragon. Znam ich stronę, nie pytałbym gdyby na niej napisali czy mają otwarte w majówkę. Wiem oprócz tego, że to co jest na stronie a co rzeczywiście jest z nalewaka często się nie zgadza, dlatego zadałem pytanie.
                      Pozdrawiam
                      Miałam na myśli, ze prościej było by tam zadzwonić i zapytać. W końcu to, co mają dziś lane, nie oznacza, że będzie lane za parę dni
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Krasnolud
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2009.03
                        • 22

Dziękuję za odpowiedzi. Ale ja już jutro (czwartek) wieczorem tam się wybieram, więc chyba aż tak szybko repertuar się nie zmienia? W każdym razie, co by nie było to i tak mają tam dużo dobrych rzeczy więc i tak tam zawitam i wypiję zdrowie forumowiczów

Comment

• slavi77
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2009.01
                          • 156

Jest Ciechan Miodowy, Noteckie.

Comment

• Pancernik
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.09
                            • 9793

Dzięki Budvarowi spędziłem tam część "roztrenowania" przedzlotowego.
                            Miałem okazję skosztowania m.in. po raz pierwszy piwa "Bartek". Było smaczne, ale ze względu na "roztrenowanie" nie podejmuję się dokładniejszego opisu... .
                            Lokal dobrze pomyślany, z klimatem, fajna ekspozycja tysięcy kapsli, robiący wrażenie wybór piw. Jedyny minus za toaletę (tzn. super, że była, ale w czwartkowy wieczór była już dość "zmęczona"... ), ale wiem, że się czepiam...

Comment

• j_Q
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.10
                              • 176

Również miałem przyjemność odwiedzić tą knajpkę w wakacje. Prawdę powiedziawszy, gdybym nie miał dokładnego adresu i informacji, że to "gdzieś na tyłach", w życiu bym nie trafił. Jest jakiś szyld od ulicy, bo nie widziałem?

Ceny są, rzeczywiście, zabójcze. Ale z drugiej strony w ilu miejscach w Polsce można dostać chociażby wspomnianego "Bartka", czy tak duży wybór piw belgijskich, nie mówiąc już o "Delirium tremens" z kija (oryginalny nalewak, a jakże, z różowym słoniem). Skosztowałem również "Kwaka" w, oczywiście, oryginalnej szklanicy. Gdzieś indziej je mają?

Szkoda, że miałem tylko godzinę do pociągu, bo zapewne posiedziałbym dłużej. Nie jest to raczej, ze względu na ceny, lokal do typowego posiedzenia przy piwie. Raczej, jak sama nazwa wskazuje - degustatornia

Comment

• smakoszek
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.05
                                • 62

Ja w Degustatorni bywałem często i ceny wcale nie są wysokie. Normalna cena za piwo, a zważywszy że nigdzie się takich nie napijesz to wręcz można by powiedzieć że jest "tanio".
                                Ile razy będę w Trójmieście na pewno zajrzę znowu.

Comment

Przetwarzanie...
                                X