Gdynia, Świętojańska 130, Degustatornia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4485

Jeśli chodzi o wybór i cen, trudno coś lokalowi zarzucić. Moja wizyta w grudniu (powtórna) utwierdziła mnie w przekonaniu, że pod tym względem to jeden z lepszych lokali w Polsce. Nie rozumiem też tych, którzy mają kłopoty z trafieniem. Naprawdę żaden problem... Natomiast łyżka dziegciu do tego to kuchnia. Marniutko i niewiele rzeczy do piwa, nie tylko ciekawych, ale w ogóle. Trzeba jednak brać pod uwagę, że wielu osobom zaostrza się po degustacji apetyt...

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Fakt, do zjedzenia nie ma za bardzo co, ale akurat w Gdyni to nie problem - 150 metrów dalej, przy Urzędzie Miejskim, jest pizzeria, gdzie można smacznie najeść się do syta różnych potraw, nie tylko pizz. Tak więc zawsze można zrobić sobie przerwę w piciu na obiadek. A jak ktoś chce koniecznie do obiadu też piwo, to ma tam Specjala czy Żywca z butelki

Co do samej Degustatorni, to polecić można deskę serów - ale to tylko gdy jest się w minimum 2, a najlepiej 3 osoby - tyle tego podają. Na talerzu znajdziemy 4 czy 5 gatunków sera. I tylko niezrozumiałym faktem jest to, że lokal (dotyczy to oczywiście także Gdańska) nie chce zrobić miksu desek serowych i mięsnych. Oczywiście w proporcji 50% poszczególnych desek. To byłaby idealna, różnorodna przekąska dla kilku osób. No bo raczej mało prawdopodobne jest by jedna grupa kupiła 2 różne deski. To w końcu wydatek ponad 50 zł. A tak za 25-30 zł można by wypełnić brzuchy, gdy piwko podkręci smaka.

Oddaję to pod rozwagę załodze D.
      Last edited by Pendragon; 2010-01-28, 15:10.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Fakt, do zjedzenia nie ma za bardzo co, ale akurat w Gdyni to nie problem - 150 metrów dalej, przy Urzędzie Miejskim, jest pizzeria, gdzie można smacznie najeść się do syta (...)
        Ani do syta, ani smacznie takie jest moje zdanie dotyczące pizzerii Anker. Gorąco polecam kilka kroków dalej przy ul. Bema znakomitą restauracyjkę chińską Shanghai lub przy ul. 10 Lutego włoską knajpkę La Vita.
        Last edited by abernacka; 2010-01-28, 15:18.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• slavi77
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.01
          • 156

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
          przy ul. 10 Lutego włoską knajpkę La Vita.
          La Vita jest przy Abrahama 80 wejście od Władysława IV.

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavi77 Wyświetlenie odpowiedzi
            La Vita jest przy Abrahama 80 wejście od Władysława IV.
            Zgadza się, własnie miałem na myśli Władysława IV.

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5618

Panowie OT się robi.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• krzychu_72
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.05
                • 28

W Degustatorni byłem już kilkukrotnie. Tylko dwa razy trafiłem na doskonałą obsługę (ten sam barman). Częściej jednak obsługa wydaje się być zmęczona klientem. Ostatnio, a może ostatni raz, wpadłem tam w grudniu. Z okazji urodzin, w ostatniej chwili wymyśliłem sobie piwko, akurat był poniedziałek, godzina 21:25 wpadamy w trzy osoby do Degustatorni - i co słyszymy od progu - już zamykamy. Hm, na drzwiach jest napisane, że lokal czynny do godz. 22. Po prośbach! dostaliśmy piwo. 21:48 wyłączono muzykę. Tak trzymać...

Taka obsługa oraz praktycznie zerowa oferta przekąskowa skutecznie odstrasza mnie od odwiedzania tego przybytku - pomimo bardzo dobrej oferty piwnej.
                Last edited by krzychu_72; 2010-02-08, 11:07.

Comment

• abernacka
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Dlatego wybiera się Atuta a nie degustatornie.

Comment

• Ahumba
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.05
                    • 9081

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli chodzi o wybór i cen, trudno coś lokalowi zarzucić.
                    Co roku bywam zimą w Sopocie i zawsze zaliczałem Degustatornię i tę i tę gdańską.
                    Ale to co zastałem w tym roku to kpina a nie Degustatornia. Wiem, że zima itd itp. Ale jeśli do wyboru jest Żywe, Koźlak, Tatra i dwa bernardy (ciemny i jasny), to porównując chociażby zeszły rok, to tego nie można inaczej określić jak -
                    D Z I A D O S T W O !!!
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedzi
                      Co roku bywam zimą w Sopocie i zawsze zaliczałem Degustatornię i tę i tę gdańską.
                      Ale to co zastałem w tym roku to kpina a nie Degustatornia. Wiem, że zima itd itp. Ale jeśli do wyboru jest Żywe, Koźlak, Tatra i dwa bernardy (ciemny i jasny), to porównując chociażby zeszły rok, to tego nie można inaczej określić jak -
                      D Z I A D O S T W O !!!
                      Tatra???
                      blog.kopyra.com

Comment

• Ahumba
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.05
                        • 9081

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                        Tatra???
                        Chyba jako piwo z małego, regionalnego browaru w Leżajsku
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

W Gdańsku to samo ... No jeszcze Perła była i pszeniczny Tucher. W sumie 7, reszty nie pamiętam. Ludzi full, więc wysilić się nie trzeba...
                          Ale stronę mają nową

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• tomek35
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2007.02
                            • 497

Mam nadzieję, że wraz z nową stronką pojawią się nowe, ciekawsze piwa. Bo to co ostatnio Degustatornia serwuje, nie zachęca to odwiedzania tego lokalu.

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Lokal chwilowo zamknięty. Coś tam się wydarzyło w związku z przebudową ulic w okolicy. Nie wiem - zalało ich, czy kable przecięli, czy coś się zawaliło, czy jeszcze coś innego... Na ich stronie jest nieprecyzyjna informacja, że w tym miesiącu mają zamknięte. Nie wiem czy chodzi o maj, czy o 30 dni. Póki co nie ma się tam po co wybierać - tylko do Gdańska.
                              Last edited by Pendragon; 2010-05-16, 20:27.

Comment

• Pancernik
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.09
                                • 9793

Hola, hola! Ja mój (służbowy ) czerwcowy pobyt w Gdyni opieram logistycznie o Degustatornię, a tu taki numer??? Ludzie, doprecyzujcie tę złą informację, napisaną przez Pendragona! Do kiedy zamknięte?

PS. Pendragon, pewnie wiesz, co kiedyś robiono z posłańcami, przynoszącymi złe wieści...

Comment

Przetwarzanie...
                                X