Jeśli chodzi o wybór i cen, trudno coś lokalowi zarzucić. Moja wizyta w grudniu (powtórna) utwierdziła mnie w przekonaniu, że pod tym względem to jeden z lepszych lokali w Polsce. Nie rozumiem też tych, którzy mają kłopoty z trafieniem. Naprawdę żaden problem... Natomiast łyżka dziegciu do tego to kuchnia. Marniutko i niewiele rzeczy do piwa, nie tylko ciekawych, ale w ogóle. Trzeba jednak brać pod uwagę, że wielu osobom zaostrza się po degustacji apetyt...
Gdynia, Świętojańska 130, Degustatornia
Collapse
X
-
Fakt, do zjedzenia nie ma za bardzo co, ale akurat w Gdyni to nie problem - 150 metrów dalej, przy Urzędzie Miejskim, jest pizzeria, gdzie można smacznie najeść się do syta różnych potraw, nie tylko pizz. Tak więc zawsze można zrobić sobie przerwę w piciu na obiadek. A jak ktoś chce koniecznie do obiadu też piwo, to ma tam Specjala czy Żywca z butelki
Co do samej Degustatorni, to polecić można deskę serów - ale to tylko gdy jest się w minimum 2, a najlepiej 3 osoby - tyle tego podają. Na talerzu znajdziemy 4 czy 5 gatunków sera. I tylko niezrozumiałym faktem jest to, że lokal (dotyczy to oczywiście także Gdańska) nie chce zrobić miksu desek serowych i mięsnych. Oczywiście w proporcji 50% poszczególnych desek. To byłaby idealna, różnorodna przekąska dla kilku osób. No bo raczej mało prawdopodobne jest by jedna grupa kupiła 2 różne deski. To w końcu wydatek ponad 50 zł. A tak za 25-30 zł można by wypełnić brzuchy, gdy piwko podkręci smaka.
Oddaję to pod rozwagę załodze D.Last edited by Pendragon; 2010-01-28, 15:10.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziFakt, do zjedzenia nie ma za bardzo co, ale akurat w Gdyni to nie problem - 150 metrów dalej, przy Urzędzie Miejskim, jest pizzeria, gdzie można smacznie najeść się do syta (...)Last edited by abernacka; 2010-01-28, 15:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziprzy ul. 10 Lutego włoską knajpkę La Vita.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavi77 Wyświetlenie odpowiedziLa Vita jest przy Abrahama 80 wejście od Władysława IV.
Comment
-
-
Panowie OT się robi.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
W Degustatorni byłem już kilkukrotnie. Tylko dwa razy trafiłem na doskonałą obsługę (ten sam barman). Częściej jednak obsługa wydaje się być zmęczona klientem. Ostatnio, a może ostatni raz, wpadłem tam w grudniu. Z okazji urodzin, w ostatniej chwili wymyśliłem sobie piwko, akurat był poniedziałek, godzina 21:25 wpadamy w trzy osoby do Degustatorni - i co słyszymy od progu - już zamykamy. Hm, na drzwiach jest napisane, że lokal czynny do godz. 22. Po prośbach! dostaliśmy piwo. 21:48 wyłączono muzykę. Tak trzymać...
Taka obsługa oraz praktycznie zerowa oferta przekąskowa skutecznie odstrasza mnie od odwiedzania tego przybytku - pomimo bardzo dobrej oferty piwnej.Last edited by krzychu_72; 2010-02-08, 11:07.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziJeśli chodzi o wybór i cen, trudno coś lokalowi zarzucić.
Ale to co zastałem w tym roku to kpina a nie Degustatornia. Wiem, że zima itd itp. Ale jeśli do wyboru jest Żywe, Koźlak, Tatra i dwa bernardy (ciemny i jasny), to porównując chociażby zeszły rok, to tego nie można inaczej określić jak -
D Z I A D O S T W O !!!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziCo roku bywam zimą w Sopocie i zawsze zaliczałem Degustatornię i tę i tę gdańską.
Ale to co zastałem w tym roku to kpina a nie Degustatornia. Wiem, że zima itd itp. Ale jeśli do wyboru jest Żywe, Koźlak, Tatra i dwa bernardy (ciemny i jasny), to porównując chociażby zeszły rok, to tego nie można inaczej określić jak -
D Z I A D O S T W O !!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTatra???Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
W Gdańsku to samo ... No jeszcze Perła była i pszeniczny Tucher. W sumie 7, reszty nie pamiętam. Ludzi full, więc wysilić się nie trzeba...
Ale stronę mają nową
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Lokal chwilowo zamknięty. Coś tam się wydarzyło w związku z przebudową ulic w okolicy. Nie wiem - zalało ich, czy kable przecięli, czy coś się zawaliło, czy jeszcze coś innego... Na ich stronie jest nieprecyzyjna informacja, że w tym miesiącu mają zamknięte. Nie wiem czy chodzi o maj, czy o 30 dni. Póki co nie ma się tam po co wybierać - tylko do Gdańska.Last edited by Pendragon; 2010-05-16, 20:27.
Comment
-
-
Hola, hola! Ja mój (służbowy ) czerwcowy pobyt w Gdyni opieram logistycznie o Degustatornię, a tu taki numer??? Ludzie, doprecyzujcie tę złą informację, napisaną przez Pendragona! Do kiedy zamknięte?
PS. Pendragon, pewnie wiesz, co kiedyś robiono z posłańcami, przynoszącymi złe wieści...
Comment
-
Comment