Ale czy nadal jest to sypana z gatunku "na wagę" o przeróżnych smakach, czy też jakiś znormalizowany Lipton lub inne paskudztwo?
Gdańsk, Szeroka 119/120, Cup of Tea - Żywe Club [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anol Wyświetlenie odpowiedziale herbaata jest dalej tylko trochę inny asortyment
Zapraszam na stronę tam jest menu
Www.cupoftea.plŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Czy jest szansa, żeby z beczki były też inne (niż amberowskie) piwa?, np. ciechan z beczki, czy tez srebrny smok z beczki?
W chwili obecnej w centrum Gdańska mamy w zasadzie tylko 2 lokale z dobrymi piwami (Brovarnię i Degustatornię). Przydałaby się konkurencja
Comment
-
-
Dorzuciłbym jeszcze Czarnków (jasny) Jeden nalewak mógłby być rotacyjny na te nasze "marzenia"
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
nalewaki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedziCzy jest szansa, żeby z beczki były też inne (niż amberowskie) piwa?, np. ciechan z beczki, czy tez srebrny smok z beczki?
W chwili obecnej w centrum Gdańska mamy w zasadzie tylko 2 lokale z dobrymi piwami (Brovarnię i Degustatornię). Przydałaby się konkurencja
ps. nie moge doprosic sie zmiany nazwy na forum
po drugie brovarnia bardzo super lokal , ale chyba ma tylko własne piwa i to tylko 3 rodzaje
a u nas jest 40 - to kto tu jest konkurencja dla degustatorni
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anol Wyświetlenie odpowiedzi(...)a u nas jest 40 - to kto tu jest konkurencja dla degustatorni
Comment
-
-
ilosc
czesc, ja nie kwestionuje, że z butelki starałem sie tylko delikatnie zwrócic uwagę ze my teź na starówce istniejemy, ze mamy duźy asortyment, i źe nie tylko degustatornia ze inni teź są, inni gdzie jest fajne piwo i miły lokal np. bez papierosa
pozdrawiam wszystkich
ps. na dzien dzisiejszy inne piwa z beczki niemoźliwe ze wzgledów formalnych łączących nas z browarem amber
Comment
-
-
nowe wiesci
Zapraszamy studentów i uczniów na piwo z beczki:
- Żywe
- Kożlak
- Złote Lwy
w cenie 5,50 zł / 0,5l za okazaniem legitymacji
Zapraszamy na degustację piw Browaru Fortuna
w dniach 15-17 oraz 22-24 maja.
Piwo:
- Czarny Smok
- Czerwony Smok
- Srebrny Smok
- Czarne Miodowe
- Czarne Fortuna
w cenie 7 zł / 0,5l.
zapraszamy do odwiedzin naszej strony
Comment
-
-
Comment
-
-
Fajne miejsce ale mam parę uwag. Barman chyba nie wie że do piwa pszenicznego powinno się podawać szkło bo zawsze muszę o nie prosić. Zdarza się ciepłe szkło a to nie bardzo pasuje do zimnego piwa. Jedna koedukacyjna toaleta to przy ilości miejsc w środku ok ale jak dochodzi ogródek raczej będą kolejki. I jeszcze mam zagadkę które z dostępnych piw kwalifikuje się jako "piwo niszowe"?Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
re
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziFajne miejsce ale mam parę uwag. Barman chyba nie wie że do piwa pszenicznego powinno się podawać szkło bo zawsze muszę o nie prosić. Zdarza się ciepłe szkło a to nie bardzo pasuje do zimnego piwa. Jedna koedukacyjna toaleta to przy ilości miejsc w środku ok ale jak dochodzi ogródek raczej będą kolejki. I jeszcze mam zagadkę które z dostępnych piw kwalifikuje się jako "piwo niszowe"?
- zdarza sie cieple szklo bo jest myte w zmywarce ( ja wiem ze to rzadkosc na naszym rynku gastronomicznym)
- co do toalety to wystarcza w zupełnosci, ja tam jestem 6 sezon i jakos nie zauwazylem problemów
- co do zagadki, zajrzyj sobie do zwykłego sklepu z piwem( oprócz SMAK i ANOL) , a zobaczysz które to piwa niszowe
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anol Wyświetlenie odpowiedzi- zdarza sie cieple szklo bo jest myte w zmywarce ( ja wiem ze to rzadkosc na naszym rynku gastronomicznym)"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
re
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziSzkło nie powinno zdarzać się ciepłe. W moim rankingu piwnych faux pas, z którymi można spotkać w knajpie. ciepła szklanka jest nawet wyżej niż "łyżeczkowanie". Coś obrzydliwego Tłumaczenie że szklanka jest ciepła, bo używana jest zmywarka jest niedopuszczalne. Równie dobrze można tłumaczyć klientom, ze serwowane piwo jest zepsute, bo beczka stała tydzień na słońcu.
a wiec prosze sobie darowac
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anol Wyświetlenie odpowiedzito jest forum dotyczace piwnych tematówLast edited by delvish; 2009-06-22, 08:08."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
Comment