Gdańsk, Szeroka 119/120, Cup of Tea - Żywe Club [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jimmy_jb
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2005.11
    • 911

Przeczytałem i nie rozumiem. Pszeniczne z gwinta i zmywarka jako rzadkość w gastronomii - to są jakieś żarty, tak? Przepraszam za słowa rzeczowej, moim zdaniem, krytyki. Nie chcialem urazić. Ale upieram się że wybór piw w "CoT" to dla mnie nic wybitnego. Wszystko co macie można kupić np. w Bomi i innych marketach. Proszę nie porównywać swojej oferty ze "Smakiem" bo porównania nie ma - to akurat jest fakt. Reszta to tylko moje zdanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam zapewniając że będę lokal odwiedzał.
    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• anol
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2009.02
      • 50

re

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi
      Przeczytałem i nie rozumiem. Pszeniczne z gwinta i zmywarka jako rzadkość w gastronomii - to są jakieś żarty, tak? Przepraszam za słowa rzeczowej, moim zdaniem, krytyki. Nie chcialem urazić. Ale upieram się że wybór piw w "CoT" to dla mnie nic wybitnego. Wszystko co macie można kupić np. w Bomi i innych marketach. Proszę nie porównywać swojej oferty ze "Smakiem" bo porównania nie ma - to akurat jest fakt. Reszta to tylko moje zdanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam zapewniając że będę lokal odwiedzał.
      - nikt nikogo nie zmusza do picia przenicznego z gwinta, szklanki są dostepne dla klientów bez problemu ( niektórzy poprostu muszą sie doczepić)

- zmywarka w gastronomi - to głębsza myśl, a więc doświadczenie mówi mi źe czesto poprostu szklanki się płucze w wodzie i to nie jest złośliwość w źadną stronę

- co do wyboru ja nie pisałem nigdzie,źe coś wybitnego, tylko źe piwa niszowe i z całym szacunkiem w większości sklepów nie ma tych piw, a ze smakiem nie porównywałem

- a co do Smaka, to mam duzy szacunek , bo człowiek robi super robotę, zresztą jak nie wiesz to mam z bratem sklep na Płockiej gdzie mamy 300 gatunków piw, i zawsze zapraszamy
      Last edited by Maggyk; 2009-06-29, 22:46. Powód: poprawienie cytatu

Comment

• anol
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2009.02
        • 50

piwo

wracając do tematów piwnych

w sprzedazy ponownie fortuna, tzn smoki, mam nadzieje ze na dluzej
        a od piatku no najpózniej soboty ciechan

Comment

• yin_yang
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.03
          • 10

Niestety przy próbie wejścia na stronę internetową klubu pojawia się taki oto komunikat:

Wcześniej wchodziłem bez problemu, więc chyba należy interweniować, kolego Anol.

Comment

• yin_yang
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.03
            • 10

Wczoraj po raz pierwszy wybraliśmy się do Cup of Tea. Sympatyczny wystrój lokalu, zaledwie kilka stolików w środku. Zakaz palenia papierosów.

Zawiedzie się ten, kto ma nadzieję na pełny wybór piwa z Ambera -nie było Złotych Lwów, Ambera Classic i Remusa, mimo że figurowały w Menu.
            Z nalewaka dostępne były Żywe, Żywe niefiltrowane i Koźlak (w cenie dla studentów 5,50). Z butelki spora gama piw, m.in. różne Smoki, Ciechan we wszystkich odmianach, sporo piw zagranicznych. Wg menu do wyboru 5 różnych pszeniczniaków (na pewno były Ciechan, Franziskaner i Obołoń).

Smutne jest to, że mimo ogromnego wyboru (podobno 40 rodzajów piwa), z cudem graniczy zamówienie 4 takich samych piw (np. dla wszystkich przy stoliku) i to rodzi spore zamieszanie przy zamówieniach.
            Last edited by yin_yang; 2009-08-20, 10:51.

Comment

• yin_yang
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.03
              • 10

Kolejna wizyta

Kolejne odwiedziny w Cup of Tea potwierdzają, że dobór piw w menu jest przypadkowy i nie istnieje tak naprawdę stały wybór piwa. Wczoraj o 18:30 z nalewaka brak jakiegokolwiek jasnego piwa (w tym Żywego, a przecież to "Żywe Club"!). Pozostaje tylko zakup piwa w butelkach lub w puszkach (sic!).

Szkoda, lokal o dużym potencjale...

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

W okolicy (200 metrów) są co najmniej 2 lokale serwujące Żywe i to taniej Nie ma w tym, to idziemy do innego.
                Last edited by Pendragon; 2009-08-31, 09:44.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

Mam jak najbardziej pozytywne wrażenia z tego miejsca.

Po pierwsze, w sylwestra lokal był otwarty dla wszystkich bez żadnych narzutów cenowych.
                  Po drugie, z beczki żywe niefiltrowane, filtrowane oraz koźlak. Ceny 7 pln duże, 4 pln małe, studenci 5.5 pln za duże.
                  Po trzecie ciekawy wystrój, podejrzewam, że studenci kierunków artystycznych lubią to miejsce.
                  No i last but not least bardzo fajna barmanka z Wejherowa (pozdrawiam!), która całkowicie gratis nabiła nam fajkę wodną z pysznym, miętowym tytoniem.

Do mankamentów można zaliczyć małą powierzchnię lokalu i średnio atrakcyjne ceny na piwa butelkowe. Ale tak jak pisałem na początku, dobrze będę wspominał spędzony tu czas.
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Jimmy_jb
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.11
                    • 911

Pojawił się butelkowy Rycerz z Gościszewa w cenie 7 zł.
                    Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

Comment

• Rzeszowiak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼
                      • 2009.04
                      • 1597

Faktycznie miejsce warte polecenia. Bardzo fajne ceny, jedyny mankament to trochę mało miejsca.

Comment

• dipeone
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2010.05
                        • 741

Ale można pograć w Scrabble (no chyba ,że gry wewnątrz stoją na półce tylko dla ozdoby).
                        Bardzo przyjemne miejsce, a klimatu dodają skrzynki z butelkami poustawiane za barem na ziemi i butelki w nich piętrzące się po samą górę. Śmiało można miejscówkę polecić a i znaleźć nie powinno być kłopotu.
                        Attached Files
                        Last edited by dipeone; 2010-08-08, 21:48.

Comment

• Łapa
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2007.12
                          • 314

Poza lanymi, od dawna, Żywym i Koźlakiem, pojawiła się Fortuna: Czarna i Wiśniowa Polecam.
                          Last edited by Łapa; 2012-07-11, 23:56.

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Czyli nie ma nic
                            Na Fortunę to bym się skusił, ale na normalną (Pilzner, Marcowe), a nie sztuczną.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Łapa
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.12
                              • 314

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Czyli nie ma nic
                              Na Fortunę to bym się skusił, ale na normalną (Pilzner, Marcowe), a nie sztuczną.
                              Oj, jak to nie ma nic. Czasami fajnie jest się napić coś słodkiego Czarna daje radę. A jak już się znudzi, to pozostaje Żywe.

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Także i tutaj wczoraj lał się Rauchbock, ale nie skorzystaliśmy, bo jeszcze trochę do 18 czasu zostało. Lokal przeszedł test pozytywnie

Comment

Przetwarzanie...
                                X