Szczerze mówiąc nie przyglądałem się specjalnie. Z AleBrowaru były chyba Rownig Jack, Black Hope i nie wiem czy Sweet Cow. Z Pinty było dość sporo, na pewno Atak Chmielu, Imperium Atakuje, Dobry Wieczór, Jak w Dym, Stare Ale Jare i coś jeszcze chyba pominąłem.
W sobotę podobno padła beczka z gazem więc beczkowego nie było. W niedzielę odnośnie beczki bez zmian, natomiast ostro zaskoczyła mnie sytuacja z lodówką. Poprosiłem butelkową pszenicę i zapytałem czy będzie odpowiednio zimna. Miła obsługa powiedziała z uśmiechem, że może być z tym problem. Potraktowałem to jako żarcik ale po sprawdzeniu temperatury butelki (nigdy nie wierzę na słowo) okazało się że to fakt. Dziewczyna za barem powiedziała, że w lodówce panuje temperatura 23° C No cóż, trzeba było lokal opuścić...
Będę starał się, żeby być w sobotę na degustacji piwa "U Fleku".
Nastąpiła zmiana dnia degustacji piwa z browaru "U Fleku" !
Będzie miała miejsce DZIŚ (poniedziałek) o 14:00. Jest tylko 5 litrów tego piwa, więc jeśli ktoś chce spróbować to radzę się pospieszyć (sam wypiję ze 2 litry...).
Cena - 14 zł za 0,5L.
Piąty i szósty nalewak pojawią się niebawem (myślę, że w ciągu miesiąca).
Oprócz tego planowane są dwa dodatkowe nalewaki na lato (rollbar).
Dwa lub trzy z czterech wyżej wymienionych nalewaków będą niezależne (Szymon będzie mógł podłączać do nich dowolne piwa).
Plany na przyszłość są ambitne, jednak na dziś niewielki metraż pub-u nie pozwala na ich realizację.
Comment