Mała knajpka świeżo otwarta na pętli autobusowej koło przystanku SKM Gdańsk-Oliwa. Lany Amber, ale jeszcze nie wiem jaki, napewno będzie w ludzkiej cenie. Akurat żeby wyskoczyć na szybkie piwko między przesiadkami. Nie wiem jeszcze czy dobrze nazwe zapamiętałem, po kolejnej wizycie najwyżej dam poprawki.
Gdańsk, Krzywoustego / Droszyńskiego, Bar Oliwski (zamknięte)
Collapse
X
-
Dziś stwierdzone i wypite amberowskie Żywe w cenie 2.10 (0.33) i 3.20 (0.50).
Knajpka malutka, oblężona przez panów chyba wracających z pracy i pijących Specjala. Jest też Żubr, zresztą w szklance którego podano mi to Żywe. W środku ogromna duchota (a na zewnątrz akurat dziś było tylko ok. 18 stopni) , a miejsca pod parasolem zajęte przez "Specjalistów". Chyba trzeba być tam o innej godzinie - byłem przed 17. Ale za tę cenę można wypić chociażby na sąsiednim murku, jak jaLast edited by Pendragon; 2007-05-31, 20:10.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Lokal nowo otwarty a jakby z lat ubiegłych. Od razu człowiek się dobrze czuje. Walnęliśmy tam po jednym małym na szybko ale gdyby mieszkał w okolicy albo korzystał z SKM wpadałbym tam częściej. Lany Amber był.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Cały czas lane Żywe w cenach zeszłorocznych, podanych 2 posty wyżej, bardzo zachęcajacych zresztą. Poza tym koncernowa masówka butelkowa. Lokal zyskał niedawno neon Żubra (albo nigdy nie zwróciłem na niego uwagi?), ale naszczęscie to tylko dla zmyłki.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Lekka podyżka ceny Żywego, ale fajnie, że jest mimo supremacji panów z butelką Specjala w ręce:
3,40 / 0.5
2.20 / 0.3
Comment
-
-
Ten przybytek to już niestety historia. Kraty, łańcuchy, kłódki i brudne okna - wygląda na opuszczony już dawno temu. Temat do zamknięcia.
Comment
-
Comment