Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dreads
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.09
    • 520

W czwartek była premiera Mazowieckiego niefiltrowanego. Dobre, choć trochę zbyt kwaskowate. Pite w tym tygodniu Dawne niefiltrowane pyszne! Nalewany Bartek, również znakomity! Smakował mi także Złoty Smok. Ponadto nic ciekawego, jak dla mnie. Velen z Cernej Hory w ogóle wykastrowany z jakichkolwiek pszenicznych cech. Jedynie mętność i kwaskowatość mówią, że to nie jest zwykły lager - szkoda. W promocji belfast - bez gazu i piany. Lech pils i reszta cudów nie konsumowana. Generalnie jeżeli chodzi o beczkę, to jest coraz lepiej. Po 19 podpięli nawet wybornego ciechana.

Problem pojawia się w momencie, kiedy ktoś chce coś z butelki. Ja zawsze biorę beczkowe, ale znajomi pijący większość piw po raz pierwszy często biorą coś z butelki. I wtedy okazuje się, że piwo jest ciepłe pal sześć jak przyjdzie się o 20. Wtedy lodówka zdąży już schłodzić piwo. Niestety teraz, w te upały człowiek chce się schłodzić piwkiem nawet wcześniej - np. o 17. Ciepłe piwo to najgorsze, co się może wówczas przytrafić. Jeżeli szef degustatorni to czyta, radzę mu nie wyłączać lodówek na noc. Oszczędność prądu chyba żadna(pełna lodówka z zimnym piwem nie włącza się wcale często), a klient zadowolony. Kilku moich znajomych odgrażało się, że więcej do Degustatorni nie przyjdą, jeżeli serwuje się tam ciepłe piwo!

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Widzę, że w czwartek było zdecydowanie lepiej niż w środę. Pierwszy raz zdarzyło mi się wypić tam tylko jedno piwo (Dawne) i wracać do domu. Środowy repertuar przypominał nieco ten, w wyniku którego wybuchła rok temu słynna awantura Tym razem siedziałem cicho, bo było ciut lepiej - 4 jasne (2 wersje Żywego, Lech Pils i Dawne). No ale żeby w upalne lato proponować aż 4 ciemne mocne (Eire, Irlandzkie Mocne, Belfast, Koźlak) i 1... zielone (Jabłonowo)? Na dodatek te jasne, z wyjątkiem może Lecha Pilsa, do lekkich piw też nie należą.
      Ale widzę, że w czwartek (a może już środowy wieczór?) się zreflektowali, to dobrze.
      Last edited by Pendragon; 2010-07-16, 08:07.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
        • 2009.09
        • 520

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        No ale żeby w upalne lato proponować aż 4 ciemne mocne (Eire, Irlandzkie Mocne, Belfast, Koźlak) i 1... zielone (Jabłonowo)? Na dodatek te jasne, z wyjątkiem może Lecha Pilsa, do lekkich piw też nie należą.
        ooo właśnie mnie by się marzyła jakaś lana czeska 10 na taki upał, bo już nawet po lżejszych mazowieckim i bartku cosik w głowie zaszumiało.

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
          ooo właśnie mnie by się marzyła jakaś lana czeska 10 na taki upał, bo już nawet po lżejszych mazowieckim i bartku cosik w głowie zaszumiało.
          Póki nie zmienią repertuaru (a chyba na to się nie zanosi), to nic z tego nie będzie.
          Trzeba poczekać na otwarcie konkurencji

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

(...0
            Trzeba poczekać na otwarcie konkurencji
            A czy my się kiedykolwiek doczekamy z prawdziwego zdarzenia konkurencji? Chciałbym się mylić.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Jeśli już browar ma w swojej ofercie piwo blg 10 to nie jest flagowym produktem co jest równoznaczne z tym, że nie ma go w beczce. Musi się zmienić wiele, by takie piwa - szynkowe - były na dobrym poziomie reprezentantem browaru nie będąc jednocześnie flagowym produktem.

Comment

• dreads
                • 2009.09
                • 520

Garść dobrych (mam nadzieję) informacji z gdańskiej Degustatorni. Od października zmiany.

1. Mają się pojawić "piwa z browarów restauracyjnych z różnych zakątków Polski". Jak udało mi się dowiedzieć będzie to na pewno Lublin (już jest na półkach w lodówce), Kowal i jakiś z Plocka(nie wiem który). Niestety nie zapytałem, czy coś będzie z beczki, ale wątpie - browary restauracyjne chyba nie sprzedają obcym swoich piw w KEGach(???)

2.Zmieniają się godziny otwarcia. Pon-Czw. 15-24; Pt-Sb 15-1; Nd 15-22

3.Ponadto od 15 listopada zakaz palenia w całym lokalu

Btw. W czwartek z kija polewano: Ciechan Wyborny i Miodowy, Mazowieckie Niefiltrowane, Noteckie, Urpiner Tmavy, Baltas Svyturys, Czarna Fortuna, Koźlak i pewnie coś tam jeszcze.
                Last edited by dreads; 2010-09-17, 23:59.

Comment

• beaviso
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2010.02
                  • 215

Zmieniają się godziny otwarcia. Pon-Czw. 15-24; Pt-Sb 15-1; Nd 15-22

Ponadto od 15 listopada zakaz palenia w całym lokalu
                  No to już wiem, że po dłuższej przerwie rozważymy ze znajomymi weekendowe odwiedziny w Degustatorni Może jeszcze lokal w Gdyni uczynią niezasmrodzonym, a wtedy będzie pięknie.

M.

Comment

• LitroweKufle
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.08
                    • 7

Powinno być w pubie napalone.

Comment

• abernacka
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.12
                      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LitroweKufle Wyświetlenie odpowiedzi
                      Możesz tą tezę nam wyjaśnić?
                      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pewnie nasz nowy kolega był zmarzł tam

Comment

• schabo
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2010.04
                          • 24

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LitroweKufle Wyświetlenie odpowiedzi
                          Dobre

Comment

• podswierkiem
                            • 2010.11
                            • 796

Browary Restauracyjne w Degustatornii

Garść dobrych (mam nadzieję) informacji z gdańskiej Degustatorni. Od października zmiany.

1. Mają się pojawić "piwa z browarów restauracyjnych z różnych zakątków Polski". Jak udało mi się dowiedzieć będzie to na pewno Lublin (już jest na półkach w lodówce), Kowal i jakiś z Plocka(nie wiem który)(...)
                            Jeśli chodzi o Płock, to zdecydowanie polecam Browar Tumski.
                            Jasne Krakowskie z Browaru przy Hotelu Płock to, dla mnie, pomyłka - woda z posmakiem piwa.
                            "Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
                            Niechybnie brakuje tam nas!
                            Od stania w miejscu niejeden już zginął,
                            Niejeden już zginął kwiat!"

Comment

• Pendragon
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Gdańska Degustatornia wprowadziła HH. Od poniedziałku do czwartku piwa beczkowe są za pół ceny.

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13952

Gdańska Degustatornia wprowadziła HH. Od poniedziałku do czwartku piwa beczkowe są za pół ceny.
                                Najważniejszego nie napisałem - promocja tylko w godzinach 15-18.

Comment

Przetwarzanie...
                                X