Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13956

Do Granda dołączył Pszeniczniak oraz dawno nie widziane Żywe niefitrowane.

A od niedawna jest poniedziałkowa promocja. Rzucamy dwoma kostkami i ile wypadnie, tyle płacimy za piwo, czyli od 2 do 12 zł.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-04, 14:51.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pendragon
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13956

W końcu po latach wizyta, która nie zakończyła się przeczytaniem aktualnego menu i natychmiastowym wyjściem!
      Czegóż tam wczoraj nie było... premiera Rauchboka, Jak w Dym z Pinty, Wit z Artezana a na jego miejsce Weizenbock z Kormorana. Koniec świata... Z tego wszystkiego zgłupiałem (kolejne mocne piwo tego dnia) i wypiłem nawet małego Granda, dzięki czemu podróż do domu upłynęła mi bardzo szybko, bo w stanie sennym
      Można też w końcu z kim pogadać o piwie i o tym, jak to ludzie odwrócili się od lokalu i jak teraz będą wracać. Pozdrowienia dla Wojtka - menadżera.

Jedyny minus to brak normalnego, przeczyszczającego kubki smakowe jasnego lagera z beczki. No i ten zapaszek...

PS - jutro premiera Saint No More.
      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-12-07, 12:34.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2009.10
        • 1415

Witam wszystkich.
        Jutro w Degustatorni:
        - z nalewaka m.in.: Kormoran "Weizenbock", Obolon Aksamitny, Celtyckie, Belfast;
        - z butelki: Ale Browar "Saint no more" (6,2% alk., 16% ekstraktu).
        Otwierają o 16:00.
        Artezan Wit już się skończył
        Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Pendragon
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13956

Z butelki? Eeee.

Comment

• Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Z butelki? Eeee.
            Z nalewaka będzie jutro w Lamusie

Comment

• purc
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2009.02
              • 650

Miła niespodzianka. Po lekturze dość ponurych postów miejscowych piwoszy myślałem, że wpadnę tylko na chwilę, a zostałem gawędząc z nowym menadżerem do 2 w nocy przy Rowing Jacku. Do tego 7 innych nalewaków /m.in. Jak w Dym, Rauchbock, Saint No More/.
              Są ambitne plany na przyszłość - wydaje się , że rewolucja piwna dociera też do Gdańska.
              Dla mnie najlepszy pub, który odwiedziłem podczas dwudniowego pobytu w tym pięknym mieście.

Comment

• Balesss
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.09
                • 54

"Ponure posty", o których piszesz, wynikają z całkowitego zastoju, który miał miejsce od wiosny tego roku. Nie wiem czy zmienił się tam właściciel (zmieniono całą załogę w Gdańsku), nie wnikam. Niemniej przez dobre 6 miesięcy nie było tam co pić z nalewaka a ceny Pinty/AleBrowaru poszybowały do 12zł.
                Na szczęście widać zmiany, powiew lepszego i oferta lanego piwa naprawdę zaskakuje. Czy jednak odbudują reputację - to czas pokaże.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

A od niedawna jest poniedziałkowa promocja. Rzucamy dwoma kostkami i ile wypadnie, tyle płacimy za piwo, czyli od 2 do 12 zł.
                  Promocję przeniesiono na wtorki.

Comment

• pokey2
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2012.01
                    • 3

Manager Degustatornia Gdańsk

Witam wszystkich miłośników piwa
                    Jako że planuję dołączyć aktywnie do dyskusji na browar.biz chciałem się Wam przedstawić.
                    Postanowiłem to zrobić ponieważ będę występował tu nie tylko jako miłośnik dobrego piwa , ale również jako manager gdańskiej Degustatorni, który ma od niedawna wpływ na to czego będzie się można napić w naszym lokalu.
                    Na początku chciałem podziękować Pendragon-owi i Purc - owi za pozdrowienia, oraz za miło spędzony czas przy piwie i konstruktywnych rozmowach.
                    Jestem na początku swojej przygody z prowadzeniem tego lokalu , ale mam również sprecyzowaną wizje co do jego funkcjonowania. Mój cel to dobre...ba najlepsze piwa rzemieślnicze i restauracyjne z polskich jak i zagranicznych browarów, lane z beczki za rozsądną cenę. Oczywiście trzeba na to czasu, ale pierwsze kroki już poczyniłem. Od niedawna funkcjonuje u nas RZEMIEŚLNICZY CZWARTEK kiedy to podpinamy jakąś fajną beczkę dobrego piwka. Będę się Was starał na bieżąco informować co ciekawego lejemy.
                    Jednak doskonale zdając sobie sprawę, że jest tu wielu wyśmienitych piwoszy jestem szczerze otwarty na sugestie, propozycje i uwagi dotyczące tego co warto lać.

W najbliższy czwartek zapraszam wszystkich chętnych na beczkowego Sępa z Widawy, a w kolejnym tygodniu prawdopodobnie na IPA z Artezana ( Artezana jeszcze muszę potwierdzić )

pozdrawiam
                    Wojtek

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13956

Witaj Wojtek. Nie wiem jak to zrobisz (w końcu nie jesteś właścicielem pubu), ale skoro chcesz być tu aktywny, to będziesz musiał wysupłać sumkę
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-01-05, 16:40.

Comment

• pokey2
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2012.01
                        • 3

Witaj Wojtek. Nie wiem jak to zrobisz (w końcu nie jesteś właścicielem pubu), ale skoro chcesz być tu aktywny, to będziesz musiał wysupłać sumkę
                        I bądź tu człowieku uczciwy to zaraz każą Ci za to płacić :P ...oczywiście żartuje. Więc muszę porozmawiać z właścicielem żeby zaczął supłać Puki co przeniosę aktywność na załatwianie piwa
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2013-01-05, 17:46.

Comment

• Antylop
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2009.10
                          • 1415

Propozycje

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pokey2 Wyświetlenie odpowiedzi
                          Witam wszystkich miłośników piwa
                          Jako że planuję dołączyć aktywnie do dyskusji na browar.biz chciałem się Wam przedstawić.
                          Postanowiłem to zrobić ponieważ będę występował tu nie tylko jako miłośnik dobrego piwa , ale również jako manager gdańskiej Degustatorni, który ma od niedawna wpływ na to czego będzie się można napić w naszym lokalu.
                          Na początku chciałem podziękować Pendragon-owi i Purc - owi za pozdrowienia, oraz za miło spędzony czas przy piwie i konstruktywnych rozmowach.
                          Jestem na początku swojej przygody z prowadzeniem tego lokalu , ale mam również sprecyzowaną wizje co do jego funkcjonowania. Mój cel to dobre...ba najlepsze piwa rzemieślnicze i restauracyjne z polskich jak i zagranicznych browarów, lane z beczki za rozsądną cenę. Oczywiście trzeba na to czasu, ale pierwsze kroki już poczyniłem. Od niedawna funkcjonuje u nas RZEMIEŚLNICZY CZWARTEK kiedy to podpinamy jakąś fajną beczkę dobrego piwka. Będę się Was starał na bieżąco informować co ciekawego lejemy.
                          Jednak doskonale zdając sobie sprawę, że jest tu wielu wyśmienitych piwoszy jestem szczerze otwarty na sugestie, propozycje i uwagi dotyczące tego co warto lać.
                          Jeśli chodzi o sugestie odnośnie tego co warto lać, to moim (myślę, że nie tylko moim) skromnym zdaniem warto byłoby np.:

- Konicek i inne czeskie minibrowary
                          - Artezan
                          - Widawa
                          - Ale Browar
                          - Pinta
                          - Brew Dog
                          - Mikkeller

Jeśli coś ciekawego przyjdzie mi do głowy, uzupełnie powyższą listę.

Pozdrowienia dla managera - brawo za pozytywne podejście do tematu
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2013-01-08, 23:14. Powód: poprawiono cytowanie

Comment

• minibrowary
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.05
                            • 28

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jeśli chodzi o sugestie odnośnie tego co warto lać, to moim (myślę, że nie tylko moim) skromnym zdaniem warto byłoby np.:

- Konicek i inne czeskie minibrowary
                            - Artezan
                            - Widawa
                            - Ale Browar
                            - Pinta
                            - Brew Dog
                            - Mikkeller
                            Również polecam Konicek i Widawę, jednak nie wiem czy dobrą propozycją jest Mikkemeller (nigdy się z takim nie spotkałem), miłosników tego trunku, którzy mogliby go polecić jest moze wśród nas więcej?

Comment

• Balesss
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2012.09
                              • 54

Zanim się zapędzicie i zaczniecie polecać prawdziwe perełki zza zachodniej granicy, zastanówcie się czy Degustatornia odstąpi jeden kran na piwo, które będzie kosztowało np. 15zł. Pinta za 12zł nie sprzedawała się (słusznie zresztą) tak więc cenę obniżono do 10zł. Mimo tego co się o Gdańsku sądzi, siła nabywcza tutaj nie jest aż tak duża i jestem ciekaw ile tak naprawdę schodzi im piw z półki powyżej 10zł. Zresztą, mam nadzieje, że Wojtek skomentuje powyższe pomysły.

Pozdrawiam serdecznie.

Comment

• pioterb4
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2006.05
                                • 4322

Mikkeller to browar kontraktowy jak Pinta, stworzony przez Duńczyków, którzy warzą swoje piwa w róznych browarach Europy i nie tylko (Belgia, Dania, Norwegia, Szkocja, USA). Ich pomysły są cześto odjechane, często kontrowersyjne, ale mocno przyciągają uwagę piwoszy. Warzą imperial stouty fermentowane z udziałem dzikich drożdży, leżakują piwa w beczkach po innych alkoholach, kupażują rózne roczniki itd. Mocno ich też rozsławiła seria imperialnych IPA chmielonych tylko jedną odmianą chmielu każda (Simcoe, Chinook, Cascade itd)

Comment

Przetwarzanie...
                                X