Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Antylop
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.10
    • 1415

Potwierdzam - jutro na nalewakach "Atak chmielu" i "Shark".
    Będę jutro od ok.16:00 do ok.18:00. Wpadnie ktoś ?
    Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• Antylop
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.10
      • 1415

Degustacja "Sharka"

Wczoraj degustowałem "Sharka" w miłym i ciekawym towarzystwie (dwóch piwowarów domowych + żona jednego z nich). Może i piwo to prezentuje trochę jednowymiarową goryczka, może i jest tam troszkę diacetylu, niemniej jednak postrzegam je bardzo pozytywnie - goryczka dość surowa i wytrawna ale ciekawa (trochę inne podejście do tematu niż np. w przypadku Rowing Jacka).
      Do aromatu raczej przyczepić się nie można, chociaż ale-owy to on za bardzo nie jest Taka eksperymentalna ale fajna ale-owa IPA.
      Muszę przyznać, że cieszy mnie fascynacja chmielem Kopyra...
      W każdej niemal dziedzinie, żeby wyszło coś dobrego, trzeba eksperymentować !

Comment

• Balesss
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.09
        • 54

Czy ktoś mnie może oświecić, kiedy warto się pojawić w Degustatorni?
        Zachodzę w środę, godzina po 18-tej. Z nalewaka bez szału, ale to tuż przed czwartkiem kiedy pojawiają się smakołyki. Za barem Pan i Pani, z których Pani nalewa mi Żywe. Na pytanie kto nawarzył Weizenbocka, które mają w menu, wielka konsternacja i brak odpowiedzi. Ba! Pani rozlała nalewane piwo kwitując to pięknym (sam tego słowa używam) "kurw....a". Wypiłem Żywe ze smakiem, zastanawiając się po raz kolejny, w jaki to dzień, trzeba to przyjść do Degustatorni, aby zasmakować knajpy z prawdziwego zdarzenia. By porozmawiać chociażby z "panem", którego, przysłowiowo, pańskie oko konia tuczy.
        Nie mam szczęscia do odwiedzin w Degsutatorni. Może zbyt blisko mieszkam (800m) i odwiedzam ją w niewłaściwych momentach, choć robię to od samego jej początku.
        Dla Pana Wojtka tylko wspomnę, że jego pracownicy dobrze współpracowali z parą odwiedzających Irlandczyków. Mnie niestety, skłnonili do wizyty w Lamusie.

Comment

• Antylop
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2009.10
          • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Balesss Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy ktoś mnie może oświecić, kiedy warto się pojawić w Degustatorni?
          Zachodzę w środę, godzina po 18-tej. Z nalewaka bez szału, ale to tuż przed czwartkiem kiedy pojawiają się smakołyki. Za barem Pan i Pani, z których Pani nalewa mi Żywe. Na pytanie kto nawarzył Weizenbocka, które mają w menu, wielka konsternacja i brak odpowiedzi. Ba! Pani rozlała nalewane piwo kwitując to pięknym (sam tego słowa używam) "kurw....a". Wypiłem Żywe ze smakiem, zastanawiając się po raz kolejny, w jaki to dzień, trzeba to przyjść do Degustatorni, aby zasmakować knajpy z prawdziwego zdarzenia. By porozmawiać chociażby z "panem", którego, przysłowiowo, pańskie oko konia tuczy.
          Nie mam szczęscia do odwiedzin w Degsutatorni. Może zbyt blisko mieszkam (800m) i odwiedzam ją w niewłaściwych momentach, choć robię to od samego jej początku.
          Dla Pana Wojtka tylko wspomnę, że jego pracownicy dobrze współpracowali z parą odwiedzających Irlandczyków. Mnie niestety, skłnonili do wizyty w Lamusie.
          Myślę, że najlepiej wpaść do Degustatorni w czwartek 16:00 - 18:00. Prawie zawsze jest wtedy Wojtek - można z nim ciekawie pogawędzić i przy okazji dowiedzieć się czegoś o planach piwnych Degustatorni w najbliższym czasie. No i zawsze jest coś "rzemieślniczego". Sam wpadam tam w czwartki między 16:00 a 17:00, więc tym bardziej zachęcam do wizyt w tym czasie - zawsze chętnie porozmawiam przy dobrym piwie o dobrym piwie

Comment

• Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

News

Od wczoraj z nalewaka:
            - Artezan "Brown Porter"
            - Pinta "Imperium Atakuje".

W następny czwartek prawdopodobnie na nalewaku pojawi się "Milk stout" z gliwickiego Minibrowaru Majer, gdzie piwowarem jest znany niektórym z gdańskiej "Brovarni" - Michał Grossmann
            Ostatnia zmiana dokonana przez Antylop; 2013-03-15, 12:52.

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
              Od wczoraj z nalewaka:
              - Artezan "Brown Porter"
              - Pinta "Imperium Atakuje".

W następny czwartek prawdopodobnie na nalewaku pojawi się "Milk stout" z gliwickiego Minibrowaru Majer, gdzie piwowarem jest znany niektórym z gdańskiej "Brovarni" - Michał Grossmann
              Na fejsie pisałem, że będzie owsianka a nie mleko.
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Antylop
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2009.10
                • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Na fejsie pisałem, że będzie owsianka a nie mleko.
                A, to Ty pisałeś. Właśnie zauważyłem i chciałem sprostować

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

Wystarczyłoby w menu dopisać browar i załoga by wiedziała co leje. W tym celu najlepsza aby była zwykła tablica na kredę, bo ten nowy wynalazek może tego wszystkiego nie pomieścić. A na ekranie to by mogła być wyświetlana mapa z zaznaczonymi browarami. Ot taka akcja edukacyjna.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Antylop
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2009.10
                    • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wystarczyłoby w menu dopisać browar i załoga by wiedziała co leje. W tym celu najlepsza aby była zwykła tablica na kredę, bo ten nowy wynalazek może tego wszystkiego nie pomieścić. A na ekranie to by mogła być wyświetlana mapa z zaznaczonymi browarami. Ot taka akcja edukacyjna.
                    Popieram - bardzo dobra koncepcja.

Comment

• Antylop
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2009.10
                      • 1415

W następny "rzemieślniczy czwartek" na kranie pojawi się mocno nachmielony "Ruby Red Ale" z browaru "Saint Peters". I może jeszcze coś ciekawego Wojtek cały czas kombinuje...

Comment

• Antylop
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2009.10
                        • 1415

News

Jutro na nalewaku pojawi się smaczny Kuguar z Widawy.
                        Oprócz tego PiwoWar Battle
                        Będę w Degustatorni ok.16:00. Kto wpadnie ?

Comment

• canigggia
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.10
                          • 451

Jutro na nalewaku pojawi się smaczny Kuguar z Widawy.
                          Oprócz tego PiwoWar Battle
                          Będę w Degustatorni ok.16:00. Kto wpadnie ?
                          Ja będę też około 16.00
                          Browarnik Tomek
                          TomCani

Grimness, Frost and Northern Darkness!!!

Comment

• Antylop
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika canigggia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Ja będę też około 16.00
                            Będę w koszulce ze słoniami

Comment

• dreads
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2009.09
                              • 520

Kto wpadnie ?
                              Przeciez jutro bedzie kupa ludzi wiekszosc pewnie od 18.

Comment

• Antylop
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2009.10
                                • 1415

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads Wyświetlenie odpowiedzi
                                Przeciez jutro bedzie kupa ludzi wiekszosc pewnie od 18.
                                Oczywiste, że będzie kupa ludzi. Ale przecież nie będę pytał wszystkich czy są forumowiczami browar.biz

Comment

Przetwarzanie...
                                X