Udało mi się raz rzucić 3
Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Od wczoraj gdańska Degustatornia jest multitapem. I nie chodzi nawet o wypełnienie przesłanek definicji Również w nazwie - Degustatornia Multitap. Jest też nowe logo.
Poprzez małe przebudowanie wnętrza uzyskano nowy bar z 3 nalewakami i miejscem pod ewentualne następne, które podczas Chmielatonu służy do prezentacji piw domowych. Tak więc pewnie tam będą odbywały się Piwowar Battle. Wbrew pozorom miejsc siedzących ubyło tylko kilka. Zdaje się, że 3? Już nie pamiętam.
W lokalu jest zatem 16 nalewaków, z czego zawsze czynnych ma być minimum 10
Wczoraj działało 12-13 kranów:
1. Pracownia Piwa - Crack
2. Pracownia Piwa - Czarna Krowa
3. Haust - Ciemny Bock
4. Haust - Red AIPA
5. Haust - Pils Zielonogórski
6. Pinta - Ognie Szczęścia
7. Pinta - Angielskie Śniadanie
8. Piwna - Pils
9. Piwna - Pszeniczne
10. Kormoran - Warmiak
11. Olimp - Prometeusz
12. Leffe Bruin
i dla równowagi...
13. Perła - Chmielowa
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dziś "PiwoWar Battle", tym razem bitwa na milkstouty
A na kranach pojawią się
(w miarę zwalniania się nalewaków):
Hey Now
Big Chmielowski
Crack off
Smoked Cracow
Dwa Smoki
Łomża Export
Jeżek
Raciborskie
Obolon Bile
Viva la Wita!
Pszeniczne Browar Piwna
Smoky Joe - AleBrowar (Extra Stout)
Doctor Brew Sunny Ale - Doctor Brew (American Pale Ale)
Ortodox Mild - AleBrowar (English Dark Mild Ale)
Lwówek Jankes
BIRBANT ROBUS PORTER
SPITFIRE SAMOSIERRA.
Sweet CowPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Byłem wczoraj. O ile do wyboru piw nie można się za bardzo przyczepić (chociaż na nalewakach szału nie ma), to do temperatury... właściciel zdecydowanie powinien zainwestować w klimatyzację, bo ani na górze, ani na dole nie da się wysiedzieć.
Comment
-
-
No to żeśmy się tam jakoś minęli. Mi za ciepło nie było, może dlatego że poza grupą hałaśliwych angoli, to ruchu wielkiego o 18 nie było i tym samym było więcej tlenu.
Na kranach:
- Komes Porter (pierwszy raz piłem wersję beczkową - z butelki lepszy, bo zazwyczaj "odleżany" w piwnicy)
- Kraftwerk Panzerfaust (jakiś taki za słodki i karmelowy, ale w sumie przyjemnie się piło)
- Piwne Podziemie - Mustache Ryader (zadowoliłem się próbką)
- Piwna Foszasty (wypiłbym, gdyby nie to, że kilka minut wcześniej piłem prosto z tanku)
- Królewska Piwoteka
- Obołoń Biłe
- Ciechan Miodowy
- AleBrowar Rowing Jack
- Wiśnia w Piwie
- cydr (gruszkowy)
Ceny od 9 (cydr, Wiśnia i Ciechan) po 11 (Panzerfaust, Rowing Jack)Last edited by Pendragon; 2015-01-25, 19:06.
Comment
-
-
Ja byłem sporo po 21. Miejsce ledwo co można było znaleźć.
- Piwna Foszasty (wypiłbym, gdyby nie to, że kilka minut wcześniej piłem prosto z tanku)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedziA to ciekawe. Rozumiem że w Piwnej? Ja do Degustatorni właśnie z Browar Piwna przyszedłem i tam już Foszastego nie chcieli mi sprzedać, bo jak usłyszałem - wyszło.
Comment
-
-
Wczoraj późnym popołudniem/wczesnym wieczorem nawiedziłem znowu Degustatornię. Coraz mniej mi się tam podoba. Na górze ciągle gorąco, pomimo tego że ludzi prawie brak, na dole trochę lepiej. Piwa butelkowe z lodówki trochę ciepławe. Na dole pod sufitem masa pajęczyn (chyba że mają one klimat robić, ale mi taki chyba nie pasuje). Ogólnie coraz gorzej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Areh Wyświetlenie odpowiedziWczoraj późnym popołudniem/wczesnym wieczorem nawiedziłem znowu Degustatornię. Coraz mniej mi się tam podoba. Na górze ciągle gorąco, pomimo tego że ludzi prawie brak, na dole trochę lepiej. Piwa butelkowe z lodówki trochę ciepławe. Na dole pod sufitem masa pajęczyn (chyba że mają one klimat robić, ale mi taki chyba nie pasuje). Ogólnie coraz gorzej.
Wtedy jest szansa że coś się zmieni na plusPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Póki co wymieniona została cała instalacja piwna - ta niewidoczna.
Comment
-
-
W najbliższym czasie ma też zostać zrobiona wentylacja. Na sezon ma już ponoć hulać.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran Wyświetlenie odpowiedziW najbliższym czasie ma też zostać zrobiona wentylacja. Na sezon ma już ponoć hulać.
Comment
-
-
1 maja rusza ogródek. Będzie tam samoobsługowy grill - przynosisz swoje mięso z domu czy sklepu i smażysz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi1 maja rusza ogródek. Będzie tam samoobsługowy grill - przynosisz swoje mięso z domu czy sklepu i smażysz.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
Comment