Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielosz Wyświetlenie odpowiedzi
    przecież nie można twierdzić że Biłe to tosamo co Pszeniczne tylko delikatniejsze, chyba że się nie łapie różnicy pomiedzy piewm typu weizen a weiss - proszę o poprawienie mnie jeśli nie mam racji bo nie chcę wyjść na kogoś kto się nie zna
    Poprawiam Oboloń Pszeniczne jest w stylu hefeweizen a Biłe próbuje celować w belgijskiego witbiera (chociaż stosowany jest tu słód pszeniczny zamiast pszenicy niesłodowanej).
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• tomek35
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.02
      • 497

To wszystko to szczegóły. Najważniejsze, że w Gdańsku można się wreszcie dobrego piwa napić. Różnie z tym wyborem bywa, raz mają lepsze piwa, innym razem gorsze, mnie też się wydaje, że trochę na pół gwizdka działają, ale jakis wybór piw jest. Inne duże miasta mają minibrowary, a my póki co degustatornie, no i sklep smak na Przymorzu Bez tych przybytków była by bieda.

Comment

• Chmielosz
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2005.02
        • 27

zgadza się

tomek35 masz rację że to są szczegóły i większego wyboru niż Domy Piwa i Smak nie mamy, ale wiesz postanowiłem zacząć coś z tym robić, jak na browar.bizie, który obecnie jest najbardziej opiniotwórczym portalem wśród piwnej braci pojawią się zasłużone krytyczne uwagi do tego typu miejsc to nikomu to ujmy nie przyniesie a wszystkim będzie nam się piło lepiej

do docenta: super że mnie poprawiłeś wielkie dzięki za fachowe info do tematu Obolonów pozdrawiam
        Chmielosz

Comment

• tomek35
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.02
          • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielosz Wyświetlenie odpowiedzi
          tomek35 masz rację że to są szczegóły i większego wyboru niż Domy Piwa i Smak nie mamy, ale wiesz postanowiłem zacząć coś z tym robić, jak na browar.bizie, który obecnie jest najbardziej opiniotwórczym portalem wśród piwnej braci pojawią się zasłużone krytyczne uwagi do tego typu miejsc to nikomu to ujmy nie przyniesie a wszystkim będzie nam się piło lepiej
          W całej rozciągłości sie z tobą zgadzam

Czasami na travel oglądam Spragnionego Podróżnika, ostatnio bywał w Belgii i Irlandii - no tam kultura picia piwa jest na najwyższym poziomie. Puby piwne niemal na każdej ulicy i to takie serwujące porządne piwa, a nie jakiś szajs koncernowy. Ach, czy i my doczekamy sie porządnych pub-ów w Polsce?, pocieszające jest to, że powoli zmienia się na lepsze w biznesie piwnym
          Last edited by ART; 2008-02-01, 10:13. Powód: poprawiono cytowanie

Comment

• tomek35
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.02
            • 497

Raport z 8 lutego - piwa beczkowe:

wszystkie Ambery,
            Irlandzkie,
            Lech Pils,
            Dark Ale,
            Eire,
            Konstancin Mocne,
            Bartek,
            Zielone Irlandzkie z Krajana.

Ponadto są dostępne piwa butelkowe z Browaru EDI, Wschowskie i 3 rodzaje piw smakowych.

NA ZDROWIE

Comment

• ptc
              Porucznik Browarny Tester
              • 2001.11
              • 366

[Raport 30 III 2008] Piwa beczkowe

belfast
              fortuna czarne
              bishops finger
              tucher pils

koźlak
              złote lwy
              żywe
              żywe nf

Piwo tylko ciemne - Towarzystwo milosnikow piw ciemnych

Comment

• kishar
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2003.10
                • 1691

W środę albo czwartek jak wszystko dobrze pójdzie będę w Gdańsku i kilka godzin wolnego będę miał i w związku z tym mam pytanie??? która degustatornie odwiedzić to znaczy w której co maja z kija na dzień dzisiejszy??? i jeszcze jedno pytanie czy podają coś tam sensownego do jedzenia w w miarę rozsądnej cenie ???

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Wejdź na ich stronę, poszukaj numerów i zadzwoń do Gdańska i do Gdyni z pytaniem co aktualnie mają. Sam tak już nie jeden raz robiłem. W jednym lokalu niestety nie wiedzą co jest w drugim, ale na prośbę klienta dowiedzą się. Lokal otwierają o 15, zanim się oporządzą to może minąć z pół godziny zanim się tam dodzwonisz.
                  Co do jedzenia, to jest "decha za piątaka", czyli dostajesz chleb ze smalcem i ogórki kiszone w dowolnej ilości, deska serów, deska wędlin, żurek , flaki, nachos i to wsio.
                  Niew wiem jak jest z dostępnością tych dań, ale nachos, smalec i ogórki widizałem tam za każdym razem.

PS - w czwartek też tam najprawdopodobniej będę
                  Last edited by Pendragon; 2008-04-07, 22:13.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kishar
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.10
                    • 1691

Jutro po 15 na 70% nawiedzę Gdańska Degustatornię no a na te pozostałe 30 Gdyńska, więc może jakiegoś forumowicza spotkam, będę z jednym znajomym.

Comment

• kishar
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.10
                      • 1691

W poprzedni czwartek udało mi się odwiedzić Gdańską Degustatornię i spotkać Formowiczów z Trójmiasta i okolic tj. Abernacką, Pendragona i trzeciego którego nicka niestety zapomniałem za co z góry przepraszam. Spotkanie mimo, że krótkie było bardzo miłe spędzone przy pysznym piwie i dyskusji na temat Polskiego browarnictwa z ogólna konkluzją , że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dzięki wizycie udało mi się pierwszy raz sprobować piwo z Bartka i Fortuny, żałuję tylko, że miałem tak mało czasu a kilka piwek jeszcze bym spróbował, no i niestety nie odwiedziłem sklepu Dyrektora.

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Tym zapomnianym jest tomek35
                        Jak tam podróż powrotna minęła? Kierowca musiał się często zatrzymywać?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kishar
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2003.10
                          • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Tym zapomnianym jest tomek35
                          Jak tam podróż powrotna minęła? Kierowca musiał się często zatrzymywać?
                          To pozdrowienia dla Tomka35
                          A kierowca kilka razy się zatrzymał i jakoś udało się dojechać, a dzięki spożytym trunkom podroż powrotna była przyjemniejsza niż przyjazd, choć żal było odjeżdżać

Comment

• rugby
                            • 2007.08
                            • 376

Wczoraj nawiedziliśmy z kolegą to miejsce. Wystrój taki zwyczajny, żadnych rewelacji ale piwka były dobre. Niestety nie było Koźlaczka z Ambera z beczki, więc raczyliśmy się Niefitrowanym Żywym, Fortuną Czarną i Srebrną, była też lana Perła Chmielowa, Kujawiak.
                            Na nasze nieszczęście "wyszedł" Bartek
                            Nie udało się też spróbować Murphy'ego, po piwie została tylko pipa i barman powiedział że nie szło więc nie kupują. pozdrowienia z pomorza
                            Omerta Pub & more...
                            Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3

www.omerta.com.pl

Comment

• tomek35
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2007.02
                              • 497

Raport piw beczkowych, 26.04.2008:

z Ambera:
                              Żywe,
                              Żywe n,
                              Koźlak,
                              Lwy,
                              Grand

Kujawiak
                              Srebrny Smok
                              Perła Chmielowa

Przez najbliższe dni odradzam picie żywego niefiltrowanego, albo w Amberze coś im nie wyszło, albo beczka za długo stoi, czuć kwas-jakby było nieświeże.
                              Poza tym Ambery z beczki są po 7 zł!!!, wcześniej było po 6 zł, a więc z ceną wyrównały się z pozostałymi piwami z nalewaka!!!

Comment

• rugby
                                • 2007.08
                                • 376

Chyba za długo stoi, bo ja kupiłem w czwartek 2 beczki niefiltrowanego i byly pyszne ... już je wypilismy w Krakowie.
                                Omerta Pub & more...
                                Kraków, ul. Warszauera 3/ Kupa 3

www.omerta.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X