Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ptc Wyświetlenie odpowiedzi
    Za Granda w tym dniu zapłaciłem 8 zł!!!
    Normalnie... Granda!
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• piokl13
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.06
      • 946

Wczoraj oprócz amberów dostępne były z beczki 2 smocze głowy oraz pszeniczne z Primatora.

Comment

• ptc
        Porucznik Browarny Tester
        • 2001.11
        • 366

od 1 lipca czynne codziennie

w sobotę był Rycerz beczkowy (nie pytajcie o cenę)

ostatnio regularnie co najmniej 10 piw beczkowych (w tym z Ambera zwykle 3)
        z nowości także Baltas, Becks

Piwo tylko ciemne - Towarzystwo milosnikow piw ciemnych

Comment

• jacer
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2006.03
          • 9875

No i dotarliśmy do Degustatorni. Lało jak cholera, człek cały mokry, w butach chlupie ale nic to, bo jest szansa na fajne piwko, napewno nie jedno, bo kierowca już przekoanany, że ma wracać.

Zamknięte, sprawdzamy godziny otwarcia - od 15.00, super mamy jeszcze 4 minuty.

Jeszcze rundka bocznymi uliczkami, wracamy o 15.05 i.. nadal zamknięte, czekamy, pięć minut, dziesięć, pietnaście. Zaczyna znów padać i stwierdzamy, że mamy głęboko gdzieś ten lokal.

Żeby ktoś się kręcił w środku a tam nic, ciemnica.

Czy ktoś może wytłumaczyć czy to jest normalne, że lokal otwiera się ze spóźnieniem? Czy olewanie klienta jest w Gdańsku normalne?

Wielkie rozczarowanie, kompletny brak zmysłu handlowego.

MINUS
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

Comment

• ptc
            Porucznik Browarny Tester
            • 2001.11
            • 366

27 VIII 2008 Piwa beczkowe

4 ambery
            belfast
            noteckie
            konstancin mocny
            tucher hw
            kelt
            i coś jeszcze ale zapomniałem :-)

od 8 do 14 września zamknięte

Piwo tylko ciemne - Towarzystwo milosnikow piw ciemnych

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ptc Wyświetlenie odpowiedzi
              od 8 do 14 września zamknięte
              A zamknięte, ponieważ nieczynne...
              Paranoja, tak naprawdę sezon wakacyjny jeszcze trwa, ekipa ma urlop (szacunek, urlop - święta rzecz), a tu z tego powodu zamykają TAKI lokal. Na dodatek, z powodów urlopowych z kija w minioną sobotę dostępne były trzy (słownie "trzy") rodzaje piwa...
              To już trójmiejski (albo jakikolwiek inny) student nalewaka przez tydzień obsłużyć nie potrafi???
              Tak, jak pisałem przy okazji "Brovarii" - organizacja w naszej gastronomii to jednak potęga jest...

Ech, w Polsce turystyka piwna ma jeszcze wiele wiatru w oczy...

Comment

• ART
                mAD'MINd
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2001.02
                • 23926

bo ja wiem w sierpniu na ten przykład w Norymberdze wiele lokali ma np. miesiąc wolnego ze względu na urlopy
                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Szef idzie na urlop, to i załoga nie ma co robic, bo to on przywozi piwo, a nie browary do niego. Trzeba to zrozumieć. Informacja o zamknięciu była w lokalu i na ich stronie już od miesiąca. I oczywistym jest, przed tygodniowym urlopem nie będą podawać wiele piw, tylko do wyczerpania asortymentu. Za to po urlopie ma pojawić się ... uwaga uwaga ... Janów!

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                    Szef idzie na urlop, to i załoga nie ma co robic, bo to on przywozi piwo, a nie browary do niego.
                    I to jest właśnie patologia.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Pancernik
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                      bo ja wiem w sierpniu na ten przykład w Norymberdze wiele lokali ma np. miesiąc wolnego ze względu na urlopy
                      Czy ktoś potrafi powiedzieć, ile jest w Norymberdze knajpek typu "Degustatornia", lejącymi z kija przednie, regionalne piwa?

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5617

Proszę powrócić do tematu.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• tomek35
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.02
                          • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Za to po urlopie ma pojawić się ... uwaga uwaga ... Janów!

Fajnie, że będzie Janów, tylko skąd będziemy wiedzieć, że akurat się pojawił?, Non Iron z Krakowa na bieżąco informuje o piwach z nalewaka, niestety Degustatornia tego nie robi, i tego nie rozumiem.

Comment

• Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Niby mieli zacząć informować po wakacjach. Niech więc zaczną To jest prowokacja - wiemy, że to czytacie uważnie kolego Krzysztofie i załogo

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Jaroslav
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              🍼
                              • 2005.10
                              • 967

Obecnie z beczki:
                              - Żywe Niefiltrowane
                              - Żywe
                              - Irlandzkie Zielone
                              - Perła Chmielowa
                              - Primator Weizen
                              - Złote Lwy
                              - Lech Pils
                              Duży wybór butelkowego piwa. Zauważyłem, że Degustatornia
                              świetnie się dopełnia ze Smakiem (tu np. znalazłem nowości z
                              Konstancina i Pokrówki, których w Smaku nie było).

Comment

• Piwosz306
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2007.10
                                • 214

Na pewno była jeszcze Perła Chmielowa, Primator pszeiczny, Eire.
                                Wybór piw zdumiewający ale klimat do bani, miałem wrażenie, że jestem w Bierhalle.
                                Leciała jakaś nawalanka co jest najgorszą opcja w pubie. Degustatoria w Gdyni jednak wymiata.
                                Last edited by Piwosz306; 2008-10-10, 09:18.

Comment

Przetwarzanie...
                                X