Otwarte ale narazie piw beczkowych dość mało, 6 zdaje się, ale to było 2 dni po otwarciu, na rozruch.
Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]
Collapse
X
-
21.09.2007 stwierdzono:
Fortuna Czarne, Perła Chmielowa Koźlak, Żywe, Żywe Niefiltrowane z Ambera, Jagiełło Mocny, Zlatopramen Bursztynowe - te 2 ostatnie rewelacja!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedzi19.09.2007 stwierdzono zbieranie piany łyżką...
Ja wiem, ze to może być presja klientów, ale w takim lokalu to jest niedopuszczalne.
Comment
-
-
Jakbyś widział tę pianę (Jagiełło Mocny) niczym z ubitych białek... inaczej się raczej nie dało. Ale presji faktycznie nie wywierałem Tym bardziej, że do do godziny ok. 18 były pustki (zeszły piątek)
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJakbyś widział tę pianę (Jagiełło Mocny) niczym z ubitych białek... inaczej się raczej nie dało. Ale presji faktycznie nie wywierałem Tym bardziej, że do do godziny ok. 18 były pustki (zeszły piątek)
Nalanie piwa wymaga czasu, myślę, że w 5 minut miałbyś nalane w normalny sposób (czekając, aż ta piana opadnie), co najmniej 2 piwa. W Japonii czy Chinach herbatę parzą chyba z pół godziny, jak nie lepiej, no a u nas rach-ciach i saszetkę wyciągnąć.
Od tego jest barman, żeby wytłumaczyć klientowi, że to, co w innych lokalach wyprawiają z łyżką, to jest ZUO. Trzeba dawać dobry przykład, nieść w ciemny lud oświaty kaganiec, a nie przejmować najgorsze wzorce.Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2007-09-29, 12:32.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWhat a shame!!
Ja wiem, ze to może być presja klientów, ale w takim lokalu to jest niedopuszczalne."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJWybór piwa mnie ozołomił, ale to czego się napiłem już wręcz przeciwnie. stąd też nie mam przekonania, że w gdańskiej standardy maja być wyśrubowane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle te standardy muszą być wyśrubowane, jeśli ten lokal nie chce ponieść spektakularnej klęski. To nie może być lokal jeden z wielu. To ma być świątynia piwa. Tam wszystko ma być perfekcyjne, a zwłaszcza to co jest związane z serwowaniem piwa. Normalnie - zero tolerancji i tego będę oczekiwał, jeśli kiedykolwiek uda mi sie ten lokal odwiedzić.Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2007-09-29, 13:44."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Kolega kierownik zapewne przebywał w macierzystym oddziale. Podobno miał nawet być, ale się go nie doczekałem, a spędziłem tam ok. 4 godzin. Nawet zasugerowałem barmance, że leje na sposób amsterdamski - o tym, że tak tam leją wyczytałem tu na forum - ale jakoś tam się wymigała, że się nie da czasmia inaczej. Mi to prawdę mówiąc nie przeszkadzało, a oczekiwanie na pół litra i tak wynosiło około 3-4 minut. Nigdy wcześniej nie widziałem takiej pienistości w piwie, ale z drugiej strony nie jestem częstym gościem lokali - z DP wynika, że tylko 4% piwa wypiłem w ciągu roku z beczki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJakbyś widział tę pianę (Jagiełło Mocny) niczym z ubitych białek... inaczej się raczej nie dało. Ale presji faktycznie nie wywierałem Tym bardziej, że do do godziny ok. 18 były pustki (zeszły piątek)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziWhat a shame!!
Ja wiem, ze to może być presja klientów, ale w takim lokalu to jest niedopuszczalne.Ostatnia zmiana dokonana przez Jimmy_jb; 2007-09-30, 14:09.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziproszę osoby zafascynowane asortymentem o powstrzymanie się od stwierdzeń "świątynia piwa" itp. dorabiania do "Degustatorni" jakiejś ideologii. Ot knajpa jak każda inna."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jimmy_jb Wyświetlenie odpowiedziOt knajpa jak każda inna.
Comment
-
Comment