Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielosz
Wyświetlenie odpowiedzi
Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
To wszystko to szczegóły. Najważniejsze, że w Gdańsku można się wreszcie dobrego piwa napić. Różnie z tym wyborem bywa, raz mają lepsze piwa, innym razem gorsze, mnie też się wydaje, że trochę na pół gwizdka działają, ale jakis wybór piw jest. Inne duże miasta mają minibrowary, a my póki co degustatornie, no i sklep smak na Przymorzu Bez tych przybytków była by bieda.
Comment
-
-
zgadza się
tomek35 masz rację że to są szczegóły i większego wyboru niż Domy Piwa i Smak nie mamy, ale wiesz postanowiłem zacząć coś z tym robić, jak na browar.bizie, który obecnie jest najbardziej opiniotwórczym portalem wśród piwnej braci pojawią się zasłużone krytyczne uwagi do tego typu miejsc to nikomu to ujmy nie przyniesie a wszystkim będzie nam się piło lepiej
do docenta: super że mnie poprawiłeś wielkie dzięki za fachowe info do tematu Obolonów pozdrawiamChmielosz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chmielosz Wyświetlenie odpowiedzitomek35 masz rację że to są szczegóły i większego wyboru niż Domy Piwa i Smak nie mamy, ale wiesz postanowiłem zacząć coś z tym robić, jak na browar.bizie, który obecnie jest najbardziej opiniotwórczym portalem wśród piwnej braci pojawią się zasłużone krytyczne uwagi do tego typu miejsc to nikomu to ujmy nie przyniesie a wszystkim będzie nam się piło lepiej
Czasami na travel oglądam Spragnionego Podróżnika, ostatnio bywał w Belgii i Irlandii - no tam kultura picia piwa jest na najwyższym poziomie. Puby piwne niemal na każdej ulicy i to takie serwujące porządne piwa, a nie jakiś szajs koncernowy. Ach, czy i my doczekamy sie porządnych pub-ów w Polsce?, pocieszające jest to, że powoli zmienia się na lepsze w biznesie piwnym
Comment
-
-
Raport z 8 lutego - piwa beczkowe:
wszystkie Ambery,
Irlandzkie,
Lech Pils,
Dark Ale,
Eire,
Konstancin Mocne,
Bartek,
Zielone Irlandzkie z Krajana.
Ponadto są dostępne piwa butelkowe z Browaru EDI, Wschowskie i 3 rodzaje piw smakowych.
NA ZDROWIE
Comment
-
-
[Raport 30 III 2008] Piwa beczkowe
belfast
fortuna czarne
bishops finger
tucher pils
koźlak
złote lwy
żywe
żywe nf
Comment
-
-
W środę albo czwartek jak wszystko dobrze pójdzie będę w Gdańsku i kilka godzin wolnego będę miał i w związku z tym mam pytanie??? która degustatornie odwiedzić to znaczy w której co maja z kija na dzień dzisiejszy??? i jeszcze jedno pytanie czy podają coś tam sensownego do jedzenia w w miarę rozsądnej cenie ???
Comment
-
-
Wejdź na ich stronę, poszukaj numerów i zadzwoń do Gdańska i do Gdyni z pytaniem co aktualnie mają. Sam tak już nie jeden raz robiłem. W jednym lokalu niestety nie wiedzą co jest w drugim, ale na prośbę klienta dowiedzą się. Lokal otwierają o 15, zanim się oporządzą to może minąć z pół godziny zanim się tam dodzwonisz.
Co do jedzenia, to jest "decha za piątaka", czyli dostajesz chleb ze smalcem i ogórki kiszone w dowolnej ilości, deska serów, deska wędlin, żurek , flaki, nachos i to wsio.
Niew wiem jak jest z dostępnością tych dań, ale nachos, smalec i ogórki widizałem tam za każdym razem.
PS - w czwartek też tam najprawdopodobniej będęLast edited by Pendragon; 2008-04-07, 22:13.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
W poprzedni czwartek udało mi się odwiedzić Gdańską Degustatornię i spotkać Formowiczów z Trójmiasta i okolic tj. Abernacką, Pendragona i trzeciego którego nicka niestety zapomniałem za co z góry przepraszam. Spotkanie mimo, że krótkie było bardzo miłe spędzone przy pysznym piwie i dyskusji na temat Polskiego browarnictwa z ogólna konkluzją , że wszystko idzie w dobrym kierunku. Dzięki wizycie udało mi się pierwszy raz sprobować piwo z Bartka i Fortuny, żałuję tylko, że miałem tak mało czasu a kilka piwek jeszcze bym spróbował, no i niestety nie odwiedziłem sklepu Dyrektora.
Comment
-
-
Tym zapomnianym jest tomek35
Jak tam podróż powrotna minęła? Kierowca musiał się często zatrzymywać?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTym zapomnianym jest tomek35
Jak tam podróż powrotna minęła? Kierowca musiał się często zatrzymywać?
A kierowca kilka razy się zatrzymał i jakoś udało się dojechać, a dzięki spożytym trunkom podroż powrotna była przyjemniejsza niż przyjazd, choć żal było odjeżdżać
Comment
-
-
Wczoraj nawiedziliśmy z kolegą to miejsce. Wystrój taki zwyczajny, żadnych rewelacji ale piwka były dobre. Niestety nie było Koźlaczka z Ambera z beczki, więc raczyliśmy się Niefitrowanym Żywym, Fortuną Czarną i Srebrną, była też lana Perła Chmielowa, Kujawiak.
Na nasze nieszczęście "wyszedł" Bartek
Nie udało się też spróbować Murphy'ego, po piwie została tylko pipa i barman powiedział że nie szło więc nie kupują. pozdrowienia z pomorza
Comment
-
-
Raport piw beczkowych, 26.04.2008:
z Ambera:
Żywe,
Żywe n,
Koźlak,
Lwy,
Grand
Kujawiak
Srebrny Smok
Perła Chmielowa
Przez najbliższe dni odradzam picie żywego niefiltrowanego, albo w Amberze coś im nie wyszło, albo beczka za długo stoi, czuć kwas-jakby było nieświeże.
Poza tym Ambery z beczki są po 7 zł!!!, wcześniej było po 6 zł, a więc z ceną wyrównały się z pozostałymi piwami z nalewaka!!!
Comment
-
-
Chyba za długo stoi, bo ja kupiłem w czwartek 2 beczki niefiltrowanego i byly pyszne ... już je wypilismy w Krakowie.
Comment
-
Comment