Gdańsk, Grodzka 16, Degustatornia Multitap [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • WojtekW
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.03
    • 73

Knajpka z fajnym klimatem i wystrojem. Byłem chwilę po otwarciu i skorzystałem z HH, pijąc lane piwka za 3.50. Dostępny był Koźlak, Złoty Smok, Brackie i Żywe Niefiltrowane. To ostatnie zrobiło na mnie wielkie wrażenie i smakowało wręcz cudownie

Comment

• Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

Dzisiaj z beczki tylko Kujawiak i Lech. Smacznego. Ja wybrałem knajpę parę metrów dalej. Z beczki wybòr podobny a butelki tańsze.

Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• dreads
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.09
        • 520

A na stronie chwalą się, że jest Czarna Dziura. Ciekawe, czy już zeszła, czy to tylko "jarmarczny" zestaw.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

To jakiś wypadek przy pracy musiał być. Dziś skromnie ale całkiem całkiem:
          - Noteckie
          - Eire
          - Srebrny Smok
          - Fortuna Czarne
          - Perła Chmielowa
          - Żywe niefiltrowane
          - Koźlak

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dreads
            • 2009.09
            • 520

Wczoraj na chwilkę wpadłem do tego lokalu ze znajomymi i ku mojej uciesze okazało się, że z kija jest Atak Chmielu Pinty Bardzo mi smakowało. Różnicę w porównaniu z wersją butelkową zauważyłem w trwałości piany. Lana Pinta lepiej się w tej kwestii prezentuje. Ponadto na kranie Skalaki jasny i ciemny. Niestety ceny za nie były niemal dwukrotnie wyższe niż w innym miejscu w Gdańsku, gdzie je serwują.

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

W Gdyni też był wczoraj Atak Chmielu. Wygłupili się z tym Ciemnym Skalakiem za 9 zł.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Gringo
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.07
                • 2160

Zwiedziłem lokal w zeszłym tygodniu.
                Wyszedłem z potwornym bólem głowy i nie był to kac. Przy wchodzeniu z dołu na górę strop jest tak niski że przyp... aż się zatrzęsło.

Generalnie świetny lokal. Przydałby się taki w mojej okolicy. We wtorek wieczór otworzyli - Atak Chmielu którym próbowałem zarazić znajomych z pracy. Niestety dla nich to piwo było.... za gorzkie

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Dziś na kranach:
                  1. Mazowieckie
                  2. Złoty Smok
                  3. Belfast
                  4. Żywe niefiltrowane
                  5. Koźlak
                  6. Svyturys Extra
                  7. Tucher Hefeweizen

Znowu jest zgrzyt. Zamówiłem sobie Mazowieckie, a tu barman, którego widziałem pierwszy raz, rzuca mi - 7 zł. Ja na to - jak to, a HH? (była 15:30), a on - a to trzeba "zgłaszać" ( w sensie wyrazić chęć skorzystania z HH). No nie wiem, czy to tak powinno wyglądać, że klient ma się dopominać promocji. Skoro obowiązuje, to psim obowiązkiem barmana jest skasowanie odpowiedniej ceny bez szemrania. Czyżbym się mylił? Jak dla mnie jest to próba wymuszenia, kto wie, czy nie do prywatnej kieszeni, bo kto tam dostał kiedykolwiek paragon? Zdaję sobie sprawę, że stara obsługa, znająca mnie, takich numerów by nie próbowała, jednakże piszę o tym, by szefostwo miało pojęcie o tym co się dzieje, gdy kota nie ma
                  No chyba że faktycznie trzeba wyrecytować tajne hasło, ale o takim warunku skorzystania z HH nie wyczytałem z Waszej strony...
                  Last edited by Pendragon; 2011-11-30, 22:18.

Comment

• Rzeszowiak
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2009.04
                    • 1597

Widocznie założył, że nie chcesz skorzystać z promocji, skoro nie cieszysz się jawnie na myśl o niej.

Comment

• docent
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2002.10
                      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      No nie wiem, czy to tak powinno wyglądać, że klient ma się dopominać promocji. Skoro obowiązuje, to psim obowiązkiem barmana jest skasowanie odpowiedniej ceny bez szemrania. Czyżbym się mylił?
                      Pierwsze słyszę, by HH były "na zgłoszenie". Sytuacja przypomina mi motyw z wrocławskiego Spiża - darmowa pajda chelba ze smalcem jest tylko dla tych, co się o nią upomną
                      Last edited by docent; 2011-11-30, 22:22.
                      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                        Pierwsze słyszę, by HH były "na zgłoszenie". Sytuacja przypomina mi motyw z wrocławskiego Spiża - darmowa pajda chelba ze smalcem jest tylko dla tych, co się o nią upomną
                        No ja tam na wszystkie 3 wizyty dostawałem te pajdy, chociaż wcale ich nie chciałem i nawet nie ruszyłem. Ciekawe ile osób dostało ten sam zestaw na stolik

Comment

• docent
                          • 2002.10
                          • 5205

No ja tam na wszystkie 3 wizyty dostawałem te pajdy, chociaż wcale ich nie chciałem i nawet nie ruszyłem. Ciekawe ile osób dostało ten sam zestaw na stolik
                          Czyli starym zwyczajem, jest tak jak chce barman/kelner. No chyba, że to "procedury" zmieniają się jak w kalejdoskopie.
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• dreads
                            • 2009.09
                            • 520

Jeżeli to ktoś "nowy" to pewnie zapomniał, a potem się głupio tłumaczył. Wyszło w sumie gorzej, niż gdyby powiedział, że faktycznie mu umknęło, iż są HH.

Comment

• Pancernik
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2005.09
                              • 9787

Znowu jest zgrzyt. Zamówiłem sobie Mazowieckie, a tu barman, którego widziałem pierwszy raz, rzuca mi - 7 zł. Ja na to - jak to, a HH? (była 15:30), a on - a to trzeba "zgłaszać" ( w sensie wyrazić chęć skorzystania z HH). No nie wiem, czy to tak powinno wyglądać, że klient ma się dopominać promocji. Skoro obowiązuje, to psim obowiązkiem barmana jest skasowanie odpowiedniej ceny bez szemrania. Czyżbym się mylił? Jak dla mnie jest to próba wymuszenia, kto wie, czy nie do prywatnej kieszeni, bo kto tam dostał kiedykolwiek paragon? Zdaję sobie sprawę, że stara obsługa, znająca mnie, takich numerów by nie próbowała, jednakże piszę o tym, by szefostwo miało pojęcie o tym co się dzieje, gdy kota nie ma
                              No chyba że faktycznie trzeba wyrecytować tajne hasło, ale o takim warunku skorzystania z HH nie wyczytałem z Waszej strony...
                              Oj tam, to był głęboko zakamuflowany szacunek. Barman ocenił Cię jako ekscentrycznego milionera, który brzydzi się ochłapami typu "HH" czy inna promocja dla mas...

Comment

• MLT
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.12
                                • 1047

A czy coś wlokalu jest na temat HH napisane czy tylko na stronie internetowej?

Comment

Przetwarzanie...
                                X