Gdańsk, Szeroka 125 (wejście od Pańskiej), Jadalnia pod Zielonym Smokiem

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • beaviso
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.02
    • 215

Nie wiem czy miałem kilka razy z rzędu fuksa, czy też Żywe i Koźlak z beczki są po 5 zł /0.5l ? A może tylko w soboty?
    Miejsce odwiedzałem w ostatnich miesiącach dość często. Pomimo że lokal nie jest zbyt szykowny (zwłaszcza toaleta), to piwo i jego cena wynagradzają te niedogodności. Do tego smaczne makarony i zapiekanki ziemniaczane, dużo i niedrogo. Nie mam pojęcia jak to wychodzi na swoje, ale... póki jest, to korzystam.

A w sobotę 24.01.2015 okazja do korzystania była szczególna, bowiem podłączono beczkę (wyśmienitego, jak się wkrótce okazało) Koźlaka Pszenicznego z serii Amber - Po Godzinach. Z początku były problemy z nalewaniem, tak się pieniło, musieliśmy zamawiać z wyprzedzeniem, bo szybciej wchodził ten nektar niż się polewał, ale z czasem panowie opanowali technikę, a może i piwo się uspokoiło Uwaga warta poczynienia, bo piwo trudno dostępne, a tutaj - proszę - w dwa dni po premierze było na kranie. Po 7 zł za 0.5l, toż to szok

M.
    Last edited by beaviso; 2015-01-28, 22:00.

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

Że też wybrałem tego dnia Turystyczny na miejsce obiadowania!

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• beaviso
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.02
        • 215

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
        Że też wybrałem tego dnia Turystyczny na miejsce obiadowania!
        Nie wiem kiedy obiadowałeś, ale Po Godzinach ruszyło z kranu dopiero o 20.15

M.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

A to nie, dokładnie w tym momencie wyszedłem z Pułapki, udając się w kierunku przystanku autobusowego. I kompletnie nie pamiętam jak tego dokonałem

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
          X