Wejścia szukamy raczej od ulicy Podgarbary, przez mały domek :-) znajdujący się na podwórku pomiędzy ulicami Garbary,Ogarna, Podgarbary, Długa. Dwa piętra w dół i w starej piwnicy możemy się napić m. in. beczkowego Murphys Irish Stout 12/0.5 i Paulaner Hefe-Weissbeer.
Gdańsk, Garbary 1 (wejście od Podgarbary), Irish Pub Piwnica
Collapse
X
-
Gdańsk, Garbary 1 (wejście od Podgarbary), Irish Pub Piwnica
Tagi: brak
-
-
Nie wiem jak rozumieć post przedmócy, ale ja go zrozumiałem tak, że Paulaner jest beczkowy, tymczasem jest tam tylko butelkowy za.. 10 zl
Myślę, że jednak łatwiej trafić tam od razu z Długiej - pierwsza bardzo wąska uliczka od razu za Złotą Brama. Lokal raczej hałaśliwy, można obejrzeć Polsat Sport, są też rzutki.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie wiem jak rozumieć post przedmócy, ale ja go zrozumiałem tak, że Paulaner jest beczkowy, tymczasem jest tam tylko butelkowy za.. 10 zl
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziMyślę, że jednak łatwiej trafić tam od razu z Długiej - pierwsza bardzo wąska uliczka od razu za Złotą Brama.
Comment
-
-
Może akurat zabrakło, to mi nalano z butelki...
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nalewak Paulanera nadal stoi, ale to piwo dziś też tylko z butelki, więc chyba należy traktować to jako ozdobę. Za to z sąsiedniego toczy się Murphy's Irish Stout. I co prawda cena nie zachęca - 13 zł (0,5 litra, nie pinta), to piwko jest bardzo smaczne. Do tego leją Warkę, Warkę Strong i Heinekena. Był też tajemniczy 6 nalewak, ale nie pytałem czy coś z niego się toczy. pewnie Żywiec, Specjal albo pusty. Do tego 2 telewizory z transmisjami sportowymi, są też dartsy. Na jedno irlandzkie można wpaść.Last edited by Pendragon; 2011-11-30, 22:46.
Comment
-
-
Z kija dzisiaj był Murphy's ,Warka (chyba czerwona), Żywiec i Heineken.
Piłem to pierwsze oczywiście, piwo bardzo smaczne, trochę zbyt zimne ,ale po ogrzaniu zyskało na smaku. Miało rewelacyjną pianę.
Co do lokalu to zbyt dużo miejsca nie ma (nam akurat się udało trafić ostatni wolny stolik) i jest trochę zimno (tak twierdzi moja Połowica ,bo mi jest niemal zawsze ciepło).
Murphy's za 13 złotych /0,5l.
Telewizory są dwa (na jednym leciała piłka nożna a a na drugim tenis).
Muzyka nie w klimacie Irlandzkim.
Comment
-
-
Comment
-
Comment