Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Witam.
Za tydzień wybieram się do Gdańska i mam zamiar odwiedzić lokal.Niestety od wczoraj nie mogę wejść na ich www. Mam nadzieję, że to przejściowe problemy. Choć serce mi się kraje patrząc na ceny piwa to i tak spróbuję bo rzadko sie zdarza taka okazja. Być może uda mi się załapać na HH. Moje pytanie odnosi się jednak do jedzenia bo przekąsiłbym przy piwku od razu co nie co. Czy ktoś może mi napisać jakich dań mogę się tam spodziewać i za jaką cene? Może jakieś ciekawe przekąski do piwa? I czy można płacić kartą?
Dziękuje z góry i pozdrawiam.Leave a comment:
-
... w najbliższą sobotę 15.08 Brovarnia jest zamknięta
Leave a comment:
-
Przez przypadek na ichniej stronie wypatrzyłem, że od 18.09 do 11.10 będzie Brovarnia Oktoberfest. Domyślam, że będzie piwko w dużych kuflach po monachijskich cenach (30zł/1L?).
Leave a comment:
-
Mnie niestety zaskoczyła fatalna jakość tych piw (Browar został wybrany browarem roku przez Bractwo Piwne) a raczej ich kompletna bezpłciowość. Duże rozczarowanie i tylko liczę, że to tylko wpadka z tymi warkami.Leave a comment:
-
Wystrój nie z mojej bajki. Zbyt elegancko, zrobiony w stylu raczej luksusowej restauracji niż piwiarni z browarem. Obsługa bez zarzutu. Piwa niestety bez charkateru i stylu. Owszem wypijalne ale nie pozostawiające żadnych wrażeń w zasadzie. Ot wypic i zapomnieć. Sprzedają kufle co się chwali ale o podstawki pod piwo musiałem sie upomnieć.
Ogólnie nie jest to miejsce które będę odwiedzał będąc w Gdańsku ale lepszy rydz niż nic. Dobrze, że Gdańszczanie mają swój browar.. Co do wystroju to się zgodzę. Ja do tego trafiłem na wizytę wycieczki gdzieś z okolic Rzeszowa, bardzo głośnej i w ogóle "przypałowej" bandy przyprowadzonej przez przewodniczkę w celu napicia się piwa warzonego na miejscu. Straszne przeżycie.
Widzę, że Seta wybiera się tam na piwko, zobaczymy co on na to powie...Ostatnia zmiana dokonana przez perłyfan; 2009-07-06, 12:48.Leave a comment:
-
Wystrój nie z mojej bajki. Zbyt elegancko, zrobiony w stylu raczej luksusowej restauracji niż piwiarni z browarem. Obsługa bez zarzutu. Piwa niestety bez charkateru i stylu. Owszem wypijalne ale nie pozostawiające żadnych wrażeń w zasadzie. Ot wypic i zapomnieć. Sprzedają kufle co się chwali ale o podstawki pod piwo musiałem sie upomnieć.
Ogólnie nie jest to miejsce które będę odwiedzał będąc w Gdańsku ale lepszy rydz niż nic. Dobrze, że Gdańszczanie mają swój browar.Leave a comment:
-
Co tam w Brovarnii słychać ciekawego??
Wygląda na to, że w końcu się wybiorę. Biermann - możemy dla odmiany pogadać o HT, a nie tylko piwo i piwo...Leave a comment:
-
Jeśli już nie cały dzień, to chociaż od otwarcia do godziny, wg której browar uważa, że obniżyć może, czyli 13-18. Jeśli tak by uczynili, to chociaż troszkę zyskali by w oczach (bo dużo ostatnimi ruchami stracili).Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-04-07, 09:12.Leave a comment:
-
-
Tiaaa... i cóż ja mam napisać.... pewne rzeczy dzieją się szybciej niż następuje przepływ informacji.
Ze swej strony spróbuję nacisnąć by choć HH w poniedziałek przedłużyć.Leave a comment:
-
Leave a comment: