Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Jak doczekamy się 3-4 browarów restauracyjnych w okolicach do tego kilka browarów rzemieślniczych dostępnych w okolicznych klimatycznych pubach to ceny się unormują. -
Na nalewaku lane były 3 piwa: pszeniczne, ciemne(obydwa bardzo dobre), oraz jasne (jeszcze nie próbowałem).
Jeśli chodzi o ceny to za 0,5l ciemnego, 0,5 pszenicznego oraz litrową butelkę jasnego zapłaciłem jakieś 50zł (w tym cena butelki )
Dużo?... Mało?... wydaje mi się że jeszcze w normie jeśli chodzi o browary restauracyjne w Polsce.
Miejsce bardzo przyjemne, dobre na przerwę w czasie zwiedzania miasta. PolecamLeave a comment:
-
Oczywiście, że jak mi zniknie kasa z konta, to jestem o tę kasę fizycznie uboższy. Ale jeśli ktoś skopiuje mój tekst z bloga, to mi nie ubędzie.
Muzyk, którego muzykę ktoś skopiuje, ma tyle samo kasy co miał, tylko nie odniósł teoretycznej korzyści. Teoretycznej, bo nie powiedziane, że ten co ściągnie płytę miał możliwość czy choćby chęć za nią zapłacić i nie wiadomo czy w przyszłości nie kupi oryginału lub nie pójdzie na koncert.
Można by to porównać do sytuacji, gdyby piwosz przyszedł do Brovarnii, zamówił jedno piwo, a następnie po opróżnieniu kufla wlał pod stołem własne i siedział przy swoim piwie ciesząc się atmosferą lokalu. Nie byłbym wówczas dla niego tak surowy, jak przy kradzieży kufla.Leave a comment:
-
Jakby Brovarnia żądała od każdego mieszkańca Gdańska abonamentu na swoje piwo, to może to porównanie miałoby jakiś sens. Nie można tłumaczyć złodziejstwa obywatelskim nieposłuszeństwem. O ile jeszcze jestem w stanie, jako obywatelskie nieposłuszeństwo, potraktować piracenie, bo producentowi muzyki, filmu czy gry nie ubędzie, to tutaj fizycznie zniknęły 2 naczynia, które Brovarnia będzie musiała dokupić. To jest po prostu kradzież.) mają to poczucie akceptacji "trochę" szersze.
A ten argument z fizycznym zniknięciem jest zabawny, jak Ci z konta ktoś zwinie kasę, to jest ok, bo fizycznie nic Ci nie zgnie?
Leave a comment:
-
Jedno naczynie, dwóch nie potrzebuję, nie zbieram szkła na ilość. Nie żałuję tego co zrobiłem i nie zachęcam innych do podobnego czynu.Leave a comment:
-
Na to co zrobił Paco trzeba spojrzeć w innym aspekcie. Jest to tzn.obywatelski protest przeciwko podwyżkom(przykład dał kiedyś Tusk nawołując do niepłacenia za abonament telewizyjny). Ceny piwa podskoczyły o równe 100% od momentu otwarcia kilka lat temu.
Leave a comment:
-
Na to co zrobił Paco trzeba spojrzeć w innym aspekcie. Jest to tzn.obywatelski protest przeciwko podwyżkom(przykład dał kiedyś Tusk nawołując do niepłacenia za abonament telewizyjny). Ceny piwa podskoczyły o równe 100% od momentu otwarcia kilka lat temu.
Ostatnia zmiana dokonana przez piokl13; 2012-06-02, 11:22.Leave a comment:
-
mimo wszystko uwielbiam takie akcje, towarzyszy temu fajny dreszczyk emocji, ale nie tego dotyczy ten temat. Celem było poinformowanie Was o aktualnych cenach, ciemnego piwa nie było w ofercie.
Leave a comment:
-
-
-
Publiczne chwalenie się dokonaną kradzieżą mieści się gdzieś między żenadą a głupotą.Leave a comment:
-
Ceny nadal nie są zachęcające, za jasne i pszeniczne trzeba zapłacić odpowiednio
0,5l - 12 zł,
0,3l - 10 zł
1l - 22 zł jak dobrze pamiętam
Uznałem, że w cenę piwa wliczone jest też szkło i kufel stoi już u mnie na półce.Leave a comment:
-