"Piw specjalnych" w Brovarni już nie będzie
Rozmawiałem dziś z Michałem Saksem i taką nieciekawą informację mi przekazał.
Uzasadnieniem jest wyższy koszt produkcji i dezorganizacja pracy - moim zdaniem wielka szkoda.
Została jeszcze końcówka ostatniego piwa specjalnego - Milk Stouta.
Wczoraj odwiedziłem Brovarnię (dokładnie to lobby hotelowe).
Poprosiłem o Milk Stout (zawsze przynoszą mi z Brovarni) ale przyszedł Michał i stwierdził, że akurat myją instalację.
Poprosiłem więc o ciemne i ku mojemu zdziwieniu poprawiło się - wydaje się mieć więcej "ciała" i mniej posmaków palonych co mi pasuje Polecam.
No dobra, światek piwny jest przewrażliwiony na swoim punkcie, więc zawczasu skoryguję
W rurach MOGŁO być piwo z poprzedniego dnia, to moje przypuszczenia (do których mam prawo), nie mam żadnej wiedzy na ten temat
Byliśmy o 13:03 w sobotę (...)
A piwo jasne może dostaliśmy specjalnie refermentowane w przewodach od dnia poprzedniego.
I tak to zapewne wyglądało. Kiedyś załapałem się na 1,5 kufla wędzonego. W tankach się już skończyło, ale w rurach jeszcze było. 3 minuty po otwarciu w rurach musiało być z poprzedniego dnia.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
A ja, jak już raz na rok się tam wybiorę, to siadam przy barze i piwo zaraz ląduje przede mną.
ART kiedy ty tam byłeś? W sobotę przed 16-tą w jasnym nie odczułem żadnych skarpet i tego typu. Piwo było dość nudne, pod koniec męczące, ale wad nie miało.
Byliśmy o 13:03 w sobotę, niestety nie zadzwoniłeś do nas po tym gdy stwierdziłem brak Twojego numeru w telefonie chcąc wcześniej zadzwonić do Ciebie
A piwo jasne może dostaliśmy specjalnie refermentowane w przewodach od dnia poprzedniego.
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2013-11-26, 08:43.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
A ja, jak już raz na rok się tam wybiorę, to siadam przy barze i piwo zaraz ląduje przede mną.
ART kiedy ty tam byłeś? W sobotę przed 16-tą w jasnym nie odczułem żadnych skarpet i tego typu. Piwo było dość nudne, pod koniec męczące, ale wad nie miało.
To też dobry pomysł (zajęcie miejsca przy barze).
Co do piwa, znów muszę się zgodzić z opinią
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filipgun
zależy od kelnera/kelnerki ja co pójdę to loteria: albo długo albo szybko
Żeby nie czekać zbyt długo na obsługę, trzeba być stałym (znanym obsłudze) klientem
Choć ostatnimi czasy rzadko tam przychodzę (premiery nowych piw) to nigdy nie czekałem zbyt długo.
A ja, jak już raz na rok się tam wybiorę, to siadam przy barze i piwo zaraz ląduje przede mną.
ART kiedy ty tam byłeś? W sobotę przed 16-tą w jasnym nie odczułem żadnych skarpet i tego typu. Piwo było dość nudne, pod koniec męczące, ale wad nie miało.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
Na najbliższe kranoprzejęcie pojawią się dwa dobrze znane polskie browary, Browar Green Head i Browar Sady. Na kranach pojawi się szeroki przekrój piw od goryczkowych West Coastów, piw wędzonych czy ultra owocowych sourów.
Leave a comment: