Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Mason
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Szkoda, że niemożliwe jest jednoczesne podpięcie tych efemeryd. Trzeba będzie 2 razy odwiedzić Gdańsk.
    Nie marudź, blisko masz

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
    Jezu, jak My to wytrzymamy
    Przecież nie musisz mnie spotkać

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Trzeba będzie 2 razy odwiedzić Gdańsk.
    Jezu, jak My to wytrzymamy

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Szkoda, że niemożliwe jest jednoczesne podpięcie tych efemeryd. Trzeba będzie 2 razy odwiedzić Gdańsk.

Leave a comment:

• Saks
    replied
    Dwie premiery w Lutym! DYMIONE&IPA

Luty szykuje się wyjątkowo ciekawie w Brovarni. W połowie miesiąca będzie powrót piwa Dymionego i to w ilości 2 warek i z ciekawymi gadżetami mu dedykowanymi. Pod koniec lutego natomiast odbędzie się premiera American India Pale Ale.

Leave a comment:

• Saks
    replied
    14 grudnia w Brovarni będzie miała miejsce premiera piwa Świątecznego Czekoladowe. Jest to Schwarzbier z podkreślonymi wyraźnie aromatami i smakami gorzkiej czekolady. W dniu premiery odbędzie się piwna loteria z fantami, oczywiście piwno - czekoladowymi oraz do każdego piwa serwowane będą prażone ziarenka kakaowca.

Piwo czekoladowe będzie butelkowane w nową butelkę 1litrową z uchem, z nową dedykowaną etykietą i krawatką.

Serdecznie Zapraszam

Leave a comment:

• Saks
    replied
    Planowana premiera WITBIER'a w nalewakach w najbliższy czwartek 10 listopada.

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks
    Więcej szczegółów na facebooku i stronie Brovarni.
    Ja bym się nie odważył zapraszać na taką stronę. Z punktu widzenia typografii to jakaś masakra jest. Co akapit to inna czcionka. Wersaliki, kolorów czcionki chyba z dziesięć itd. Tego się nie da czytać bez ryzyka dostania oczopląsu. Osobiście dobiła mnie zapowiedź witbiera z "kolędrą".
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2011-08-04, 08:10.

Leave a comment:

• dreads
    replied
    Na koniec lata zapowiadany jest Witbier.
    rewelacyjna informacja! Widzę, że Michał ma w Brovarni siłę przebicia, co bardzo cieszy

Niestety, zdaję się że nie ma już poniedziałkowo-wtorkowej promocji za 8 zł
    to często i tak była fikcja niestety.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Na koniec lata zapowiadany jest Witbier.
    Niestety, zdaję się że nie ma już poniedziałkowo-wtorkowej promocji za 8 zł
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-06-08, 22:38.

Leave a comment:

• Saks
    replied
    To zaczynamy Tydzień Pszeniczny dzisiaj i jutro duża pszenica w cenie małej.
    Do nabycia także również koszulki z logotypem piwa pszenicznego.

Leave a comment:

• Saks
    replied
    TYDZIEŃ PIWA PSZENICZNEGO W BROVARNI GDAŃSK

W dniach od 21 marca do 27 marca w Brovarni odbywać się będzie Tydzień Piwa Pszenicznego.
    Więcej szczegółów na facebooku i stronie Brovarni.

Serdecznie Zapraszam

Leave a comment:

• Saks
    replied
    świetne piwo i się nie dziwię, że koledzy tak szybko osuszyli - w ciągu trzech dni poszło 250 litrów, a całość w 11 dni.
    Dzisiaj dokładnie to podliczałem i w pierwsze trzy dni było tego sporo więcej

Leave a comment:

• leona
    replied
    ...Przypominam, że gdy puszczą lody to jest też prom przez Motławę, ale to tylko w dni robocze i do godz. 16. To tylko na drugą stronę rzeki, jednakże do Degustatornii skraca to znacząco drogę, a cena to tylko 1 zł.
    Płynąłem kilkanaście razy tym "promem" i mimo wszystko uznaję, że trafić w most jest zdecydowanie łatwiej niż w mostek czy inny trap
    Ostatnia zmiana dokonana przez leona; 2011-03-02, 00:56. Powód: łatwiej

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Byłem i zaliczyłem ostanie 2 kufle Dymionego. Przy mnie zostało podłączone już Ciemne. Nazwa adekwatna, bo gdyby jednak było Wędzone, to można by mieć zastrzeżenie, że wędzonki nie czuć - dla mnie to zaleta. A tak to... świetne piwo i się nie dziwię, że koledzy tak szybko osuszyli - w ciągu trzech dni poszło 250 litrów, a całość w 11 dni. Ponieważ sprzedaż Dymionego prześcignęła Jasne, więc jest hit, który będzie się ponoć częściej się pojawiać.

Happy Hours obowiązują w poniedziałki i wtorki od 13 do 18, więc jest możliwość wypicia piwka po akceptowalnej cenie.

Na ulicy Nowe Ogrody (róg Szafarni, dosłownie 3 minuty od browaru) pojawił się przystanek autobusowy dla linii 111, którą można podjechać na Bramę Wyżynną i Dworzec PKP. Autobusy kursują co 20 minut w szczycie i 30 poza nim. Ostatni kurs jest 23:03, a więc 3 minuty po zamknięciu browaru. W końcu Brovarnia stała się bliższa, niestety tylko w przypadku powrotu do miasta, bo w kierunku przeciwnym przystanek jest nadal na Podwalu Przedmiejskim. Przypominam, że gdy puszczą lody to jest też prom przez Motławę, ale to tylko w dni robocze i do godz. 16. To tylko na drugą stronę rzeki, jednakże do Degustatornii skraca to znacząco drogę, a cena to tylko 1 zł.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-03-01, 23:38.

Leave a comment: