Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Saks
    replied
    Uroczystości odbędą się w okolicach godziny 18stej. Oczywiście jak tylko się wyrobie z obowiązkami wcześniej będę do dyspozycji browar.bizowców

    Jeszcze jedna ciekawostka, dzisiaj odebrałem koszulki z logotypem DYMIONEGO. Jak się prezentują można podejrzeć w GALERII

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Art tu przed chwilą napisał, że jakaś uroczystość ma być przy okazji - odszpuntowanie, przemówienia, toasty... Ale o której godzinie?
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-02-17, 10:05.

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Cena standardowa tak jak pozostałych piw 10 zł.

    Leave a comment:


  • ART
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    A kasyno kiedy?
    Saks, podaj proszę parametry Dymionego, bo w piątek swoim zwyczajem zapomnę spytać.
    Zresztą od obsługi i tak pewnie bym się nie dowiedział, chyba że będziesz osobiście ok 16.
    13,5 / 6,3%

    Leave a comment:


  • dreads
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Saks
    Najpierw uwarzyłem potem zapytałem
    Faktycznie dobry sposób
    Mam nadzieję, że Ahumba Squad zostawi co nieco na sobotę i mam nadzieję, że nie przestaniesz zaskakiwać.

    Cena pewnie 12 zł?

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dreads
    Mnie nasunęła się ta sama myśl, co kopyrowi. Jak Tyś to zrobił, że kierownictwo pozwoliło Ci uwarzyć takie cudeńko?
    Najpierw uwarzyłem potem zapytałem

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    No, skoro jest tak dobrze, to może nie będzie to jednorazowy wypadek przy pracy?
    Fajnie by było aby co jakiś czas pojawiało się jakieś piwo specjalne, chociażby 4 razy do roku. Niby kilka takich już było, ale zbyt rzadko.

    Leave a comment:


  • dreads
    replied
    Mnie nasunęła się ta sama myśl, co kopyrowi. Jak Tyś to zrobił, że kierownictwo pozwoliło Ci uwarzyć takie cudeńko?

    Ostatnio dojrzał w mojej piwniczce własnoręcznie uwarzony Rauchbier, ciekawe jak wytrzyma konfrontację z brovarnianą wędzonką/dymionką

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Jest już mały przeciek, który pojawił się na Blogu Kopyra

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Oczywiście że będę

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    A kasyno kiedy?
    Saks, podaj proszę parametry Dymionego, bo w piątek swoim zwyczajem zapomnę spytać.
    Zresztą od obsługi i tak pewnie bym się nie dowiedział, chyba że będziesz osobiście ok 16.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-02-15, 23:05.

    Leave a comment:


  • Saks
    replied
    Od tego sezonu letniego oprócz małego ogródka przy wejściu do Spichlerza i większego bliżej mariny jachtowej i kanału, ma być otwarte patio pomiędzy Spichlerzem, a nową częścią hotelu pod nazwą jachting.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Jest ogródek, którego atutem jest widok na Motławę, oraz chłodek, którego w środku czasem brakuje, zwłaszcza podczas warzenia

    Leave a comment:


  • becik
    replied
    Wreszcie mi udało się dotrzeć do kolejnego browaru restauracyjnego w naszym kraju.
    Położony w pięknym miejscu nad Motławą, w zaadaptowanym zabytkowym spichlerzu ma swój niepowtarzalny klimat.
    Sala barowa na parterze urządzonym w miłym stylu, nie za duża. Tanki stoją w reprezantycyjnym miejscu, obsługa konkretna i miła. Sala restauracyjna na pierwszym piętrze. Wystrój elegancki, na ścianach powiększone reprodukcje starych etykiet (choć powinny być to etykiety tylko gdańskiego piwa, nawiązujące do bogatej historii piwowarstwa w tym mieście). Menu restauracyjne ciekawe i co najważniejsze bardzo smaczne choc porcje mogłyby być znacznie większe. Forma ich podania była również na bardzo wysokim poziomie. Zdecydowanie polecam pikantną zupę rybną - jest doskonała.
    Dostepne akurat były 3 piwa, jasne, ciemne i pszeniczne. Wszystkie w cenie 10 zł za 0.5l kufelek. Minusem ich degustacji w sali restauracyjnej był brak wafelków pod kufle.

    Głównym mankamentem dla nas podczas wizyty w Brovarnii był całkowity zakaz palenia. Jednak potrafię to zrozumieć i uszanować gdyż jak to powiedział jeden z pracowników, jest to obiekt zabytkowy, a palić już nie można było przed wejściem w życie ustawy. Nie wiem jak to jest w lato, ale jeśli jest jakiś mini ogródek gdzie można puścić dymka - byłoby to swietne rozwiązanie.

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Jakie parametry będzie mieć to piwo? Mógłbym już je dodać do naszej bazy.

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

Przetwarzanie...