Dziękuję za zaproszenie.
Południe Kraju przewiduję w wakacje - popasy w trakcie podróży na urlop w Słowackie lub Czeskie Góry (uwielbiam hl ich niskooprocentowych piw ).
O Poznaniu pisałeś kilka dni wcześniej, a w Toruniu nie piłeś piwa i nie jadłeś obiadu
Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych udanych wypadów do Minibrowarów w Polsce
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
W jeden dzień odwiedziłeś: browar w Warszawie, 2 browary w Płocku i jeszcze jeden w Gdańsku. Zjadłeś w sumie 3 obiady i spróbowałeś w każdym z tych browarów Pilsa (nie mieli innych piw?).
Gratuluję obrotności
Co za przenikliwość i przyjemność z obserwowania poczynań innych. (ale umknęła jednak Brovaria w Poznaniu i Minibrowar w Toruniu)
...Nie, opisałem wrażenia z ostatnich trzech październikowo-listopadowych wyjazdów rodzinnych (niektóre z noclegami) połączonych ze zwiedzaniem browarów restauracyjnych (kosztowaniem jadła i Pilsa, który najlepiej smakuje memu podniebieniu ).
Może kogoś zainteresują moje opinie na temat tych miejsc?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem
Zwiedzając, rodzinne dla mnie, miasto zaszliśmy z rodziną na późny obiad do Brovarnii. Miła obsługa. Apetyczne i smaczne jadło, aczkolwiek mikrorozmiar - trzeba było "domawiać. ()
Za to piwo jasne - godne każdego podniebienia.
Ponadto powiększyła się kolekcja mojego szkła (w tym litrowy oktoberfest'owy kufel).
W jeden dzień odwiedziłeś: browar w Warszawie, 2 browary w Płocku i jeszcze jeden w Gdańsku. Zjadłeś w sumie 3 obiady i spróbowałeś w każdym z tych browarów Pilsa (nie mieli innych piw?).
Gratuluję obrotności
Zwiedzając, rodzinne dla mnie, miasto zaszliśmy z rodziną na późny obiad do Brovarnii. Miła obsługa. Apetyczne i smaczne jadło, aczkolwiek mikrorozmiar - trzeba było "domawiać. ()
Za to piwo jasne - godne każdego podniebienia.
Ponadto powiększyła się kolekcja mojego szkła (w tym litrowy oktoberfest'owy kufel).
Dzisiaj uwarzono w Brovarni Piwo Świąteczne, jest to wariacja piwa Brovarnia Ciemne o ekstrakcie 12,5%, w którym słód wędzony zastąpiono karmelowym. Dzięki temu w piwie tym bardziej wyczuwalne będą akcenty palone, gorzka czekolada i kawa. W nalewakach w połowie grudnia.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Festiwal Alkoholi HEVELKA - piwa rzemieślnicze, kraftowe destylaty, cydry i miody pitne, wino, foodtrucki oraz liczne atrakcje, takie jak koncerty muzyki klasycznej i jazzowej, Strefa Gier Planszowych, prelekcje i degustacje.
Na najbliższe kranoprzejęcie pojawią się dwa dobrze znane polskie browary, Browar Green Head i Browar Sady. Na kranach pojawi się szeroki przekrój piw od goryczkowych West Coastów, piw wędzonych czy ultra owocowych sourów.
Leave a comment: