Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• podswierkiem
    replied
    Dziękuję za zaproszenie.
    Południe Kraju przewiduję w wakacje - popasy w trakcie podróży na urlop w Słowackie lub Czeskie Góry (uwielbiam hl ich niskooprocentowych piw ).

Leave a comment:

• biermann
    replied
    I oto w Brovarni nastała nowa era ... do zobaczenia w Gliwicach

Leave a comment:

• podswierkiem
    replied
    ...również "na zdrowie"

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    O Poznaniu pisałeś kilka dni wcześniej, a w Toruniu nie piłeś piwa i nie jadłeś obiadu
    Pozdrawiam serdecznie i życzę dalszych udanych wypadów do Minibrowarów w Polsce

Leave a comment:

• podswierkiem
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
    W jeden dzień odwiedziłeś: browar w Warszawie, 2 browary w Płocku i jeszcze jeden w Gdańsku. Zjadłeś w sumie 3 obiady i spróbowałeś w każdym z tych browarów Pilsa (nie mieli innych piw?).
    Gratuluję obrotności
    Co za przenikliwość i przyjemność z obserwowania poczynań innych. (ale umknęła jednak Brovaria w Poznaniu i Minibrowar w Toruniu)
    ...Nie, opisałem wrażenia z ostatnich trzech październikowo-listopadowych wyjazdów rodzinnych (niektóre z noclegami) połączonych ze zwiedzaniem browarów restauracyjnych (kosztowaniem jadła i Pilsa, który najlepiej smakuje memu podniebieniu ).
    Może kogoś zainteresują moje opinie na temat tych miejsc?

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika podswierkiem
    Zwiedzając, rodzinne dla mnie, miasto zaszliśmy z rodziną na późny obiad do Brovarnii. Miła obsługa. Apetyczne i smaczne jadło, aczkolwiek mikrorozmiar - trzeba było "domawiać. ()
    Za to piwo jasne - godne każdego podniebienia.
    Ponadto powiększyła się kolekcja mojego szkła (w tym litrowy oktoberfest'owy kufel).
    W jeden dzień odwiedziłeś: browar w Warszawie, 2 browary w Płocku i jeszcze jeden w Gdańsku. Zjadłeś w sumie 3 obiady i spróbowałeś w każdym z tych browarów Pilsa (nie mieli innych piw?).
    Gratuluję obrotności

Leave a comment:

• podswierkiem
    replied
    Zwiedzając, rodzinne dla mnie, miasto zaszliśmy z rodziną na późny obiad do Brovarnii. Miła obsługa. Apetyczne i smaczne jadło, aczkolwiek mikrorozmiar - trzeba było "domawiać. ()
    Za to piwo jasne - godne każdego podniebienia.
    Ponadto powiększyła się kolekcja mojego szkła (w tym litrowy oktoberfest'owy kufel).

Leave a comment:

• Saks
    replied
    Dzisiaj uwarzono w Brovarni Piwo Świąteczne, jest to wariacja piwa Brovarnia Ciemne o ekstrakcie 12,5%, w którym słód wędzony zastąpiono karmelowym. Dzięki temu w piwie tym bardziej wyczuwalne będą akcenty palone, gorzka czekolada i kawa. W nalewakach w połowie grudnia.

Leave a comment:

• Saks
    replied
    Spokojnie, zostaje. Mam nadzieje że uda mi się utrzymać poziom piw Michała, a i odcisnąć na nich trochę swojego stylu .

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Nie powiem, trochę się przestraszyłem, że jednak nie tylko biermann odszedł...
    Nie no, Biermann by chyba wiedział i nie pisałby:
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann
    Całkowita odpowiedzialność za piwa spadnie na drugiego Michała

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Po tym artykule można by właściwie spodziewać się wkrótce w Brovarni wariacji miodowych, ale z tego co wiem - nie tak łatwo

Leave a comment:

• PanOptikon
    replied
    Zapewne już było (choćby w wątku o miodach), ale demaskujemy "drugiego" Michała.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    "Zawód: bezrobotny"

Wiem, wiem, nie uaktualnił...
    Nie powiem, trochę się przestraszyłem, że jednak nie tylko biermann odszedł, ale też tak sobie wytłumaczyłem.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Michał Saks.
    "Zawód: bezrobotny"

Wiem, wiem, nie uaktualnił...

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Inaczej - ty wiesz coś, czego ja nie wiedziałem. Mianowicie nie wiedziałem, że w Gdańsku zostaje ktoś "nasz". Ba, nawet go nie znam...
    Michał Saks.

Leave a comment: