Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Troche glupio by bylo gdyby Browar restauracyjny biorac udzial w takiej akcji sprzedawal piwo po normalnej cenie, a 50% obowiazywaloby na chleb ze smalcem czy inne frykasy. Moze ktos kompetentny rozwialby watpliwosci, bo jak mam pchac sie z Oliwy do Gdanska po to zeby kupic piwo w zwyklej cenie, to nie ma to za bardzo sensu. -
A to szkoda. W kazdym razie Browarnia bierze udzial w akcji, wiec tak czy owak warto restauracje odwiedzic.Leave a comment:
-
http://www.trojmiasto.pl/info_imp.php?id_imp=154553
Rozumiem ze w ten weekend Marcowe za 6 zlociszy ?Leave a comment:
-
A ja tak trochę z innej strony - najdrozsze piwo jakie piłem w Czechach kosztowalo mnie 37 koron, czyli 5,55 zł i to nawet nie był browar tylko pizzeria w Trzyńcu - oczywiście z trzyniecką dwunastką. W browarze ceny tam (w Czechach) kształtuja sie miedzy 3 a 4 złotymi. Na prawdę koszty produkcji u nas sa takie wysokie, czy to jednak zwykłe pazerstwo? Na prawdę bedzie się opłacało pojechać 700 kilometrów w jedna stronę, niż pojść na lokalne piwo...Leave a comment:
-
A co do krytyki cen piwa, to jest ona wskazana. Niestety, chyba tylko konkurencja (powstanie 2 browarów restauracyjnych) poskromi zapędy pazernych właściceli Brovarnii.Leave a comment:
-
Jeśli masz jednak na wyjście do lokalu przeznaczone, dajmy na to 30zł, to masz do wyboru albo kupić 5 Żywców po 6zł, albo kupić 1 Bursztynowe po 12zł i np. Pilsa i Pszeniczne po (nie wiem jaka cena) dajmy na to 8-9zł. Teraz jest pytanie jakie są priorytety czy chodzi o to, żeby smakować piwo, czy żeby pizgało w czapkę. Jeśli o to drugie, to nadal zostaje bramka nr 1.
Kolejność jest taka nie bez przyczyny. Bursztynowe to jest nowość. Są ludzie, którzy je spróbują choćby kosztowało 20zł za 0,5L. Jeśli nie będzie zainteresowania, to zawsze można obniżyć cenę, a właściwie to zrobić promocję, a klienci będą piali z zachwytu. Znasz ten kawał z rabinem i kozą?Choć z drugiej strony czytając ten wątek dochodzę do wniosku, że forumowicze mimo wszystko akceptują cenę, bo te nieliczne głosy sprzeciwu nie świadczą o woli ludu.
Reasumując:
-Chciałem próbować walczyć o niższe ceny na ewentualne eksperymenty.
-Okazuje się, że zaproponowana cena niewielu ludziom przeszkadza
-Kiedy będę miał okazję rozmawiać o cenach w Brovarni powiem: "Walcie cenę 20zł, bo wychodzi na to, że nie stracicie zbyt wielu klientów, a przynajmniej zarobicie i będziecie mogli wypłacić premię piwowarowi i obsłudze"
Jestem szczerze zdziwiony obrotem sprawy, ale z faktami nie ma co dyskutować.Leave a comment:
-
Krytyka wysokiej ceny piwa jest taką samą grą rynkową jak jej wprowadzenie. Nie zapominajmy o tymLeave a comment:
-
Zwróć uwagę, że 10zł/0,5L kosztuje każde piwo w Bierhalle.
Prawa rynku mówią, że należy wydoić ile się tylko da. Oczywiście warto pamiętać o wizerunku, żeby nie być posądzonym o zdzierstwo, ale zasada jest taka, że należy zarobić ile się da.
Popatrz na to z drugiej strony. Jeśli to piwo odniesie sukces komercyjny, czyli zarobią na nim więcej niż na pilsie czy pszenicy, to będzie impuls, żeby częściej pozwolić piwowarowi na eksperymenty.Leave a comment:
-
-
Jeśli nikt nie zgłosi sprzeciwu, to następny eksperyment Brovarni dostępny będzie w cenie 15zł, a kolejny 20zł.
Twoje teorie o cenie są w 100% słuszne, ale w tym przypadku prawa rynku nie obowiązywały. Stwierdzono poprostu, że te 900l i tak się sprzedadzą, więc należy sprawdzić ile można z ludu wydoić.
Choć z drugiej strony czytając ten wątek dochodzę do wniosku, że forumowicze mimo wszystko akceptują cenę, bo te nieliczne głosy sprzeciwu nie świadczą o woli ludu.
Reasumując:
-Chciałem próbować walczyć o niższe ceny na ewentualne eksperymenty.
-Okazuje się, że zaproponowana cena niewielu ludziom przeszkadza
-Kiedy będę miał okazję rozmawiać o cenach w Brovarni powiem: "Walcie cenę 20zł, bo wychodzi na to, że nie stracicie zbyt wielu klientów, a przynajmniej zarobicie i będziecie mogli wypłacić premię piwowarowi i obsłudze"
Jestem szczerze zdziwiony obrotem sprawy, ale z faktami nie ma co dyskutować.Leave a comment:
-
Ja jestem leniwy i jeśli już wychodzę z domu do knajpy, to lubię tam zasiąść i wtedy na 3 piwach się nie kończy, a przecież nie są one na tyle mocne, żeby w większej ilości znacząco pizgały w czapkę. Za to zdecydowanie za bardzo pizgają w portfel - 12 zł to ja mogę dać za piwo genialne. A dobre piwo to powinna być normalność, a nie luksus.Leave a comment:
-
Jak ktoś ma w portfelu ostatnie 20zł (przy dobrych wiatrach uda się kupić za to 7 dobrych piw), to nie idzie do lokalu, tylko do sklepu i spożywa piwo butelkowe w domu lub na łonie przyrody (z przyczajki).
Jeśli masz jednak na wyjście do lokalu przeznaczone, dajmy na to 30zł, to masz do wyboru albo kupić 5 Żywców po 6zł, albo kupić 1 Bursztynowe po 12zł i np. Pilsa i Pszeniczne po (nie wiem jaka cena) dajmy na to 8-9zł. Teraz jest pytanie jakie są priorytety czy chodzi o to, żeby smakować piwo, czy żeby pizgało w czapkę. Jeśli o to drugie, to nadal zostaje bramka nr 1.
Leave a comment:
-
Leave a comment: