Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• coachu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
    Ja doprawdy nie mogę pojąć, że tak trudno zapłacić 2 razy więcej niż za Żywca w lokalu, za piwo które jest 10 razy lepsze, od tegoż Żywca?
    Może dlatego, że stan portfela jest constans

Poza tym jak już wiele razy pisałem chodzi o lekkie zduszenie popytu, żeby tego Marcowego wystarczyło na 2 tygodnie, a nie na 4 dni. Teraz jak przyjdzie smakosz, to zamówi 1-2 marcowe, a resztę to będzie pszeniczne lub pils.
    .
    Żeby tylko lekkie zduszenie nie przeobraziło sie w zaduszenie
    Moim zdaniem jednak przynajmniej na początek cena powinna być niższa niż 12 zł (no powiedzmy 9 zł jak na ten lokal), dopiero jak Bursztynowe zapracuje na swoją jakość można pomyśleć o jakiejś podwyżce ceny, teraz niestety kolejność jest odwrotna. Poza tym nie stawiałbym znaku równości między smakoszem a osobą, która jest w stanie "dużo" wydać na piwo.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish
    Trudno się z tym nie zgodzić. Im szybciej i wyżej Brovarnia będzie podnosić ceny, tym szybciej powstanie w Trójmieście kojelny minibrowar. Każdy kij ma dwa końce. Bez nerwów koledzy. Rynek potrafi się sam regulować.
    Dodaj tylko, że w długim okresie A tego możemy nie doczekać...

Leave a comment:

• Saks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika andrzej1118
    Z moich informacji wynika że jeszcze w tym roku powstaną dwa browary restauracyjne w trójmieście [ Gdynia i Sopot ]
    W Sopocie w sezonie ceny koncerniaków nie schodzą poniżej 10.

Leave a comment:

• andrzej1118
    replied
    Z moich informacji wynika że jeszcze w tym roku powstaną dwa browary restauracyjne w trójmieście [ Gdynia i Sopot ]

Leave a comment:

• delvish
    replied
    Najlepszą walką z monopolem jest konkurencja.
    Trudno się z tym nie zgodzić. Im szybciej i wyżej Brovarnia będzie podnosić ceny, tym szybciej powstanie w Trójmieście kojelny minibrowar. Każdy kij ma dwa końce. Bez nerwów koledzy. Rynek potrafi się sam regulować.
    Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-04-13, 18:00.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
    Jeśli kolejna warka BURSZTYNOWEGO, czy innego okazjonalnego będzie w cenie 10zł to prosze każdego forumowicza o przelanie 1zł na konto kopyra za każde wypite w Brovarni piwo z dopiskiem "Na rozwój rynku piwnego"
    Przyznam, że nie rozumiem.

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwsze piwo wypiłem w Brovarni za 6zł. Minął rok, a juz płacę 12zł za piwo specjalne. Jeśli tendencja się utrzyma na EURO 2012 zapłacę 24zł. I wcale tak się nie zdziwię, gdy tak będzie.

Do tej pory nie zrobiłem nic by walczyć o cenę! Czuję się odpowiedzialny za to, że podskoczyła do 12zł. Jeśli Wy nie, to szkoda.
    Jeśli kolejna warka BURSZTYNOWEGO, czy innego okazjonalnego będzie w cenie 10zł to prosze każdego forumowicza o przelanie 1zł na konto kopyra za każde wypite w Brovarni piwo z dopiskiem "Na rozwój rynku piwnego"

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Najlepszą walką z monopolem jest konkurencja. Dopóki nie powstanie kolejny, a raczej kolejne browary w Trójmieście to zapomnij, że ceny spadną.
    Święta racja, tylko browaru w najbliższym czasie nie otworzę, a inni...

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
    Siedem osób? Do samochodu?
    Zafira, Alhambra, Sharan, Galaxy, Toyoty Verso... Ja mam Zafirę

Leave a comment:

• Pancernik
    replied
    ...absurdalnym jest by opłacało się mi wsiąść w samochód i w siedem osób pojechać do Płocka, napić się piwa. Niedługo okaże się, że taniej pojechać do Niemiec na piwo niż zasiąść w Brovarni... [...]

PS. W Degustatorni co niektórym było za drogo, a tu drożej a cena ok? O co tu chodzi?
    Siedem osób? Do samochodu? Kwestią zasadniczą jest wielkość samochodu, odpowiednio to mnożąc nawet wycieczka do Brazylii (jakie piwa tam warzą?) może być opłacalna .

Przy całym szacunku dla Degustatorni, ona nie gra z Brovarnią w jednej lidze...

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Nie za Żywca, bo tego nie kupuje, a 2x więcej niż za MARCOWE w Tumskim.
    Ile jest browarów w Płocku, a ile w Trójmieście? Ile mieszkańców liczy sobie Płock, a ile Trójmiasto?
    Najlepszą walką z monopolem jest konkurencja. Dopóki nie powstanie kolejny, a raczej kolejne browary w Trójmieście to zapomnij, że ceny spadną.

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Ja doprawdy nie mogę pojąć, że tak trudno zapłacić 2 razy więcej niż za Żywca w lokalu, za piwo które jest 10 razy lepsze, od tegoż Żywca?
    Nie za Żywca, bo tego nie kupuje, a 2x więcej niż za MARCOWE w Tumskim. Uważam, że musimy protestować, bo jak nie to lawina się nie zatrzyma. Za 2 miesiące bedzie kosztowało 15, a za 6 miesięcy 22zł. Brovarnia wciąż będzie zarabiać tyle samo i nawet nie będą dochodzić do nich głosy negatywne. A jeżeli Ty nie masz możliwości (chęci, potrzeby) powiedzenia ludziom odpowiedzialnym za ceny w Brovarni, że "chyba ich głowa boli" to ja to zrobię, bez chwili wahania. Potrzeba mi jedynie jeszcze kilkunastu głosów sprzeciwu, takich jak wosia i innych. Bez naszego sprzeciwu Brovarnia będzie podwyższać ceny w "nieskończońość". Rynek rynkiem, a z monoplem trzeba walczyć. Nawet jeśli to walka z wiatrakiem
    Proszę administratorów o nie usuwanie wypowiedzi o cenach w Brovarni z tego wątku.

Leave a comment:

• kopyr
    replied
    Ad rem to piwo jest droższe, bo zajmuje miejsce pszenicznemu czy pilsowi. Dodatkowo jest nieco droższe w produkcji, akcyzie i chyba wymaga ciut dłuższego leżakowania. Za to wszystko, plus ryzyko, że się nie sprzeda trzeba zapłacić więcej.

Ja doprawdy nie mogę pojąć, że tak trudno zapłacić 2 razy więcej niż za Żywca w lokalu, za piwo które jest 10 razy lepsze, od tegoż Żywca? Poza tym jak już wiele razy pisałem chodzi o lekkie zduszenie popytu, żeby tego Marcowego wystarczyło na 2 tygodnie, a nie na 4 dni. Teraz jak przyjdzie smakosz, to zamówi 1-2 marcowe, a resztę to będzie pszeniczne lub pils.
    Jakby było w cenie pils mógłby wziąć np. 4 marcowe.

Póki nie będzie naprawdę ostrej konkurencji, a na taką się jeszcze bardzo długo nie zanosi, ceny nie spadną.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Komentarz VanPurza tyczy się ogólnej sytuacji, a nie konkretnego przypadku, przynajmniej w moim odczuciu.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2010-04-13, 10:30.

Leave a comment:

• Bombadil13
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
    Dla celów dyskusji o cenach w minibrowarach powstał specjalny wątek i tam proszę dokonywać porównań, analiz itp. itd.
    Hmm... ale ta dyskusja dotyczy tylko i wyłącznie Brovarni. Cen, które ostatnio zaproponowała i tego w jaki sposób myśli o kliencie, takim jak ja (czyli że ma mnie w d...), właściciel lokalu. Uważam, że każdy czytający ten wątek, może zapoznać się z moim zdaniem, na temat tego, jak mnie traktuje właścicel tego, skądinąd, zacnego lokalu
    Poniższą dyskusję uważam za jaknajbardziej merytoryczną i na temat.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Bombadil13; 2010-04-13, 10:23.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Dla celów dyskusji o cenach w minibrowarach powstał specjalny wątek i tam proszę dokonywać porównań, analiz itp. itd.

Leave a comment: