Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Z pozytywów - dzis dotarły etykiety. Najdalej na przyszły weekend będą dostępne butelki z naszym piwem. -
Darko, złe odniosłeś wrażenie.
A biermnna znam osobiście i nigdy między nami nie było złego słowa, nawet jak kolejny raz ograł moje rezerwy w Hattricku
Off...Leave a comment:
-
No nie proszę mi się nie kłócić. A żeby nikomu nie było przykro: byłam u Piwowara i wiem, że on może wszystko*.
*jeśli tylko małżonka się nie sprzeciwiaLeave a comment:
-
A gdzie ja piszę, że to wina piwowara? Trzeba mieć dużo złej woli, by się tego dopatrywać w mojej wypowiedzi. Temat jest o lokalu otwartym od godz. 12:00, który ma wyodrębnione piętro akurat pasujące a tego typu imprezy. I jestem ciekaw co to za impreza, że miejsca (teoretycznie na 150 osób) jest za mało i trzeba zamykać lokal. Akurat w tę sobotę są Koźlaki, więc nie ma większego problemu (chociaż jak zrozumiałem Budvar mógł mieć w planach odwiedzenie i browaru i Koźlaków). A Biermannowi chwała, że uprzedził o takiej niespodziance.
Odniosłem wrażenie, że chcesz, aby biermann się tłumaczył.
Niektórym wydaje się, że piwowar w browarze restauracyjnym jest wszechwładny... Osobiście nie raz się z tym spotkałem.Ostatnia zmiana dokonana przez darko; 2008-09-05, 15:33.Leave a comment:
-
A gdzie ja piszę, że to wina piwowara? Trzeba mieć dużo złej woli, by się tego dopatrywać w mojej wypowiedzi. Temat jest o lokalu otwartym od godz. 12:00, który ma wyodrębnione piętro akurat pasujące a tego typu imprezy. I jestem ciekaw co to za impreza, że miejsca (teoretycznie na 150 osób) jest za mało i trzeba zamykać lokal. Akurat w tę sobotę są Koźlaki, więc nie ma większego problemu (chociaż jak zrozumiałem Budvar mógł mieć w planach odwiedzenie i browaru i Koźlaków). A Biermannowi chwała, że uprzedził o takiej niespodziance.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2008-09-05, 14:45.Leave a comment:
-
-
Lekka przesada. To co to za impreza, że im pięterko nie wystarcza?Leave a comment:
-
-
W najbliższą sobotę 6.09 lokal będzie zamknięty - został zarezerwowany na imprezę.Leave a comment:
-
Żeby się nie znęcać nad tym lokalem napiszę tylko, że pszenica była kiepskiej jakości.
Jakoś taka mało pszenicowa. Kolor i konstystencja soku pomarańczowego. Bardzo duże zmętnienie, na dnie kufla zaczeła się tworzyć warstewka drożdzy.
Niesmakowało.
Dwie kadzie fermenctacyjne były wypełnione. W jednej fermentacja trwała w najlepsze, jak na moje oko 2 dzień. W drugim już się kończyła. Więc pewnie za niedługo będzie coś innego.
A potem poszliśmy do Degustatorni, ale to już w innym wątku.Leave a comment:
-
to jednak nie powinno dawać nam iluzji, że tak samo będzie w Polsce.
Niemniej jednak Gdańsk to nie Kraków (bez obrazy
)
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-08-16, 20:41.Leave a comment: