W każdy poniedziałek ceny piwa niższe. Półlitrowe jasne - 7 zł, ciemne i pszeniczne - 8 zł. Ceny obowiązują przez cały dzień.
Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Byłem wczoraj, lokal trochę wystrojony nie w moim guście - zbyt elegancki powiedzą jedni, zbyt pretensjonalny wspomną inni. A na dodatek brak zdecydowania. Z jednej strony stoły z wykrochmalonymi serwetami jak w **** gwiazdkowym hotelu (w sumie to tak jest ), z drugiej stoliki jak z francuskiego patio.
Jedzenie drogie, ale... Kaczka (43 zł) rewelacyjna lecz z nie przemyślanymi dodatkami; wołowina w piwie (32 zł) dobra, choć piwa w sosie się nie doszukałem.
Obsługa bardzo miła i sympatyczna ale niezbyt wyedukowana pod kątem asortymentu piwnego - na pytanie o parametry piwa ciemnego usłyszałem: "4-5 %"
Żeby nie było, że rujnowałem się bez sensu to:
piwo ciemne - dobre, z zaznaczoną palonością ale bez treści i charakteru
piwo jasne - pełne przyjemnej słodowości, z niewielkim dodatkiem chmielu w aromacie
pszeniczne - świetne, aromat i smak prawdziwej pszenicy
Generalnie miejsce zbyt drogie żeby tam jadać a piwo zbyt przeciętne żeby tam często pijać. Jak będzie koźlak... może na kufelek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermann Wyświetlenie odpowiedziW każdy poniedziałek ceny piwa niższe. Półlitrowe jasne - 7 zł, ciemne i pszeniczne - 8 zł. Ceny obowiązują przez cały dzień.Last edited by leona; 2009-11-03, 01:49.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziA ja płaciłem 10 za ciemne i pszeniczne i 9 za jasne... krótka promocja"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Jutro tj. w sobotę 12.12. Brovarnia jest zamknięta. Lokal został zarezerwowany na imprezę firmową..."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Od dziś w sprzedaży nowe piwo.... Brovarnia świąteczne... zasadniczo wariacja ciemnego, parametry podstawowe takie same ekstrakt 12,5 , barwa taka sama, różnica polega na zastąpieniu słodu wędzonego - karmelowym stąd inne niuanse smakowe."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Szczęśliwe godziny zostały rozciągnięte z poniedziałku na wtorek oraz niedzielę."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
A nie lepiej i prościej rozciągnąć je na cały tydzień
Ale dobre i to!
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Od dziś w sprzedaży "Brovarnia Bursztynowe" 13,5 blg. O godzinie 18 tradycyjna środa z darmową beczka (10l) dziś oczywiście nowe piwo.
Zachęcam też miłośników Brovarni do oddania głosu http://gdansk.naszemiasto.pl/artykul...a,id,t,tm.html"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wosiu Wyświetlenie odpowiedziMiłośnicy Brovarni powinni zorganizować akcję protestacyjną. (...).
Comment
-
-
Nikt nikogo nie zmusza aczkolwiek przy takich cenach już niedługo będą zapewne mocno zapraszać.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziNikt nikogo nie zmusza aczkolwiek przy takich cenach już niedługo będą zapewne mocno zapraszać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś ciebie zmusza do zachodzenia do Brovarnii?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wosiu Wyświetlenie odpowiedziGłód dobrego piwa mnie zmusza.
Comment
-
Comment