Ale napisać, że właścicielowi odbiło zawsze można. Chociaż wątpię, aby odwiedzał to forum, a Michał raczej mu tego nie powie...
Gdańsk, Szafarnia 9, Brovarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wosiu Wyświetlenie odpowiedziAle napisać, że właścicielowi odbiło zawsze można.
Comment
-
-
Wolałbym jednak aby ta dyskusja była merytoryczna.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Korzystając z dyskusji o cenach w Brovarnii, chciałbym zapytać, jak to jest z tymi happy hours. Zauważyłem ostatnio, także dzięki temu wątkowi, że od pewnego już czasu obowiązują one w niedziele, poniedziałki i wtorki. W związku z tym pytanie: czy niższe ceny na piwo są w jakichś szczególnych godzinach, czy może cały dzień.
Jeżeli to drugie, to mam kolejne pytanie. Mniej więcej miesiąc temu byłem w Brovarni na piwie w pewien poniedziałek ze znajomymi, nie wiedząc o happy hours i zapłaciłem normalną cenę za piwo. Czy powinienem się domagać niższej ceny, rzucić jakieś hasło, czy może po prostu te godziny szczęśliwe były o innej porze? Będę wdzięczny za wyjaśnienie mi tej kwestii
Comment
-
-
Ja rozumiem, że rynek kształtuje ceny i w Brovarni piwo i za 20zł schodziłoby, ale...
absurdalnym jest by opłacało się mi wsiąść w samochód i w siedem osób pojechać do Płocka, napić się piwa. Niedługo okaże się, że taniej pojechać do Niemiec na piwo niż zasiąść w Brovarni.
Rozumiem, że nie ja jestem klientem docelowym, ale mimo wszystko 12zł mi nie pasuje. Wcześniej siadaliśmy przy jednym, dwóch piwkach i zmiana lokalu... nieliczni pozwalali sobie na kilka. Jak mniemam tych nielicznych będzie coraz mniej, ale Brovarnia i tak nie ucierpi
PS. W Degustatorni co niektórym było za drogo, a tu drożej a cena ok? O co tu chodzi?Poszukuję
Comment
-
-
I warto zapytać siebie - czy zależy nam aby piwo z browaru restauracxyjnego było dostępne jedynie dla bogatych snobów (którzy gdy zmieni się moda odejdą) czy zależy nam na edukacji nieco szerszego grona ludzi? Mnie zawsze wydawało się, że na tym forum zależy nam na tym drugim dlatego tak często tez krytykuję absurdalne ceny piwa."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Dla celów dyskusji o cenach w minibrowarach powstał specjalny wątek i tam proszę dokonywać porównań, analiz itp. itd.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziDla celów dyskusji o cenach w minibrowarach powstał specjalny wątek i tam proszę dokonywać porównań, analiz itp. itd.
Poniższą dyskusję uważam za jaknajbardziej merytoryczną i na temat.Last edited by Bombadil13; 2010-04-13, 10:23.Poszukuję
Comment
-
-
Komentarz VanPurza tyczy się ogólnej sytuacji, a nie konkretnego przypadku, przynajmniej w moim odczuciu.Last edited by Maggyk; 2010-04-13, 10:30.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ad rem to piwo jest droższe, bo zajmuje miejsce pszenicznemu czy pilsowi. Dodatkowo jest nieco droższe w produkcji, akcyzie i chyba wymaga ciut dłuższego leżakowania. Za to wszystko, plus ryzyko, że się nie sprzeda trzeba zapłacić więcej.
Ja doprawdy nie mogę pojąć, że tak trudno zapłacić 2 razy więcej niż za Żywca w lokalu, za piwo które jest 10 razy lepsze, od tegoż Żywca? Poza tym jak już wiele razy pisałem chodzi o lekkie zduszenie popytu, żeby tego Marcowego wystarczyło na 2 tygodnie, a nie na 4 dni. Teraz jak przyjdzie smakosz, to zamówi 1-2 marcowe, a resztę to będzie pszeniczne lub pils.
Jakby było w cenie pils mógłby wziąć np. 4 marcowe.
Póki nie będzie naprawdę ostrej konkurencji, a na taką się jeszcze bardzo długo nie zanosi, ceny nie spadną.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa doprawdy nie mogę pojąć, że tak trudno zapłacić 2 razy więcej niż za Żywca w lokalu, za piwo które jest 10 razy lepsze, od tegoż Żywca?
Proszę administratorów o nie usuwanie wypowiedzi o cenach w Brovarni z tego wątku.Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedziNie za Żywca, bo tego nie kupuje, a 2x więcej niż za MARCOWE w Tumskim.
Najlepszą walką z monopolem jest konkurencja. Dopóki nie powstanie kolejny, a raczej kolejne browary w Trójmieście to zapomnij, że ceny spadną.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13 Wyświetlenie odpowiedzi...absurdalnym jest by opłacało się mi wsiąść w samochód i w siedem osób pojechać do Płocka, napić się piwa. Niedługo okaże się, że taniej pojechać do Niemiec na piwo niż zasiąść w Brovarni... [...]
PS. W Degustatorni co niektórym było za drogo, a tu drożej a cena ok? O co tu chodzi?
Przy całym szacunku dla Degustatorni, ona nie gra z Brovarnią w jednej lidze...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSiedem osób? Do samochodu?Poszukuję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNajlepszą walką z monopolem jest konkurencja. Dopóki nie powstanie kolejny, a raczej kolejne browary w Trójmieście to zapomnij, że ceny spadną.Poszukuję
Comment
-
Comment